jamejamsara
سرا عمومی کد خبر: ۱۲۲۷۳۶۴ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸  |  ۱۰:۱۴

رئیس گروه سلامت دانشگاه شهید بهشتی در ارتباط با رعایت نکات بهداشتی هنگام توزیع چای و غذای نذری، توضیحاتی ارائه داد.

توجه به نکات بهداشتی غذاهای نذری و ظروف یکبار مصرف

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، مجید تاجیک با تاکید بر ضرورت رعایت بهداشت در تهیه غذاهای نذری، گفت: هرگونه پخت و پز باید در مکان هایی با شرایط بهداشتی انجام شود و تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای کارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است.

وی با بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، یادآور شد: توصیه می شود از مواد غذایی بسته بندی شده ای که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه ادامه داد: ضروری است احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شود.

تاجیک درباره نمک و روغن مورد استفاده در اقلام نذری گفت:برای تهیه و پخت غذا، برنج و همچنین مصرف روی سفره ها بایداز نمکهای بسته بندی ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا ودارو و از روغن های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.

وی درباره ظروف مورد استفاده در نذری ها توضیح داد: در طبخ غذاها باید از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود و پس از هر بار طبخ مواد غذایی به نحو مطلوب ظروف و تجهیزات شست و شو شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه ادامه داد: همچنین ضروری است در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها خودداری شود.

تاجیک درباره نحوه نگهداری غذاهای نذری بیان کرد: افراد باید از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی یعنی حداکثر دو ساعت، خودداری کنند و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد و روی شمعک گاز نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

وی با بیان اینکه در برخی از مراسم ها غذا را چند ساعت قبل از مصرف عزاداران به اشتباه بسته بندی می کنند، گفت: اینکار باعث به خطر افتادن سلامت عزاداران می شود و ضروری است از بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خود داری شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه با تاکید بر خودداری از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه، افزود: در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.

تاجیک با تاکید بر عدم مصرف دخانیات در مکان های مسقف، ادامه داد: ضروری است با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاری ها از استعمال مواد دخانی در محل های مسقف جلوگیری شود.

وی همچنین بر اهمیت اطمینان از سلامت آب آشامیدنی تاکید کرد و گفت: ظروف چندبار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می شود، باید مستمر شستشو و گندزدایی شوند.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه درباره نحوه استفاده درست از ظروف یکبار مصرف توضیح داد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم، بهتر است از ظروف یکبار مصرف برپایه گیاهی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود.

تاجیک اضافه کرد: استفاده از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی برای مواد غذایی و نوشیدنی گرم و داغ (بالای ۶۵ درجه سانتی گراد) مناسب نیست.

وی درباره بهداشت سرویس های بهداشتی مکان های عزاداری یادآور شد: در سرویس های بهداشتی ضمن رعایت نظافت، باید نسبت به شستشو و گندزدایی مستمر و نصب سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی اقدام شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره پسماند های تولید شده در این ایام سوگواری گفت: پسماند های تولید شده باید به شکل بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شوند و ضروری است درکنار هرایستگاه صلواتی سطل یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان های یکبار مصرف استفاده شده نگهداری شود.

تاجیک ادامه داد: بهتر است در توزیع آب و شربت در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یکبار مصرف استفاده شود.

وی افزود: بهتر است تا حد امکان از نوشیدنی های پک شده برای نذورات استفاده شود و در صورت تهیه نوشیدنهای باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه یادآور شد: برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا یخ های قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند.

تاجیک افزود: کارشناسان بهداشت محیط در طول این مدت با همکاری سایرارگان های نظارتی از ماسجد، تکایا و حسینه ها بازدید کرده و ضمن اموزش متولیان مساجد و روسای هیات ها بر نحوه رعایت موارد بهداشتی نظارت می کنند.

وی افزود: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی می توانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و موضوع را از این طریق پیگیری کنند.

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
دیدار سینه‌سوختگان با مرادشان

دیدار سینه‌سوختگان با مرادشان

دیداری كه در 30 آبان 98 برگزار شد، توفیقی بود كه رفیق راه جمعی از یاران شد؛ جمعی از سینه‌ سوخته‌ ها، راویان و آفتاب‌ خورده‌های سرزمین‌های خونین دوران هشت سال دفاع مقدس كه به نمایندگی از همرزمان‌ شان به دیدار رهبر معظم انقلاب شتافتند.

جهاد همچنان باقی است

جهاد همچنان باقی است

چهلمین سال است که مردم ایران آغاز یک دفاع را جشن می‌گیرند. هرچند جنگ، تلخی و سختی و سیاهی دارد، اما آغاز دفاع‌مقدس از 31شهریور شروع فصل جدیدی از جهاد و ایستادگی بود که ثمره آن، امروز مصونیت‌بخشی نظام در ساحات مختلف است.

وقت‌کشی به نفع کرونا

وقت‌کشی به نفع کرونا

دیروز رئیس‌جمهور از احتمال بازگشت برخی محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا در بعضی از استان‌ها خبر داد و به نظر می‌رسد بعد از گذشت حدود سه هفته از آغاز موج سوم همه‌گیری کرونا در ایران، دولت بالاخره به فکر اجرای تدابیری سختگیرانه برای کنترل این موج افتاده است.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر