jamejamnashriyat
نشریات روزنامه جام جم کد خبر: ۱۲۱۶۸۷۱ ۲۰ تير ۱۳۹۸  |  ۰۰:۰۱

غذاها را با ادویه‌های طبیعی و پرخاصیت، خوش‌طعم و مفید کنید

چــاشنـــــی سلامـــــت

از سال‌های بسیار دور، تجارت ادویه یکی از پرسودترین تجارت‌ها در آسیا و به‌ویژه منطقه خاورمیانه به حساب می‌آمده است. ادویه‌ها علاوه‌بر نقش معجزه‌گری که در خلق طعم‌های جدید و دلچسب در غذاها دارند، سالیان سال به عنوان داروهای طبیعی در طب‌های سنتی کاربرد داشتند. بسیاری از این ادویه‌ها که هر یک پیشینه و خاستگاه متفاوتی دارند، سال‌هاست جای خود را در سفره‌های ایرانی باز کرده‌اند و به عضوی جدانشدنی از غذاهای خوش طعم ایرانی تبدیل شده‌اند. اگرچه در زندگی امروز نقش درمانی ادویه‌ها کمی کمرنگ‌تر از گذشته شده، اما آگاهی از خواص متعدد این گیاهان خوش عطر و طعم می‌تواند نگاه جدیدی به ادویه‌ها و استفاده از آنها در طبخ غذاها ایجاد کند.

زعفــــــــران

از 3500 سال پیش تاکنون در ایران و آسیای غربی مورد استفاده قرار گرفته است.
از گران‌ترین ادویه‌های باستانی است که از ایران به چین، یونان، روم و کشورهای عربی تجارت ‌شده است.

خـواص:
نشاط‌آور و ضد افسردگی، بهبود عملکرد کلیه‌ها، تسهیل هضم غذا، تسهیل گردش خون و خون‌سازی، دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد سرطانی

مرزنجوش (اُرگانو)

از ادویه‌های بومی نواحی مدیترانه است.
به راحتی در باغچه‌های خانگی قابل کشت است.
از ادویه‌های خوش‌عطر و ثابت غذاهای ایتالیایی و منبع غنی املاح و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن و منگنز است

خـواص:
درمان گلودرد و سرفه، خنثی‌کننده سم مار، تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری و کنترل قندخون بالا، سم‌زدایی از بدن و حفظ شادابی پوست و مو

دارچین

بومی اندونزی است. شواهدی از استفاده آن در مصر باستان و چین نیز موجود است.
از پوست درخت به دست می‌آید.
به‌عنوان چاشنی غذا و شیرینی‌ها استفاده می‌شود.

خــواص:
ضد آلزایمر، کنترل قند خون و دیابت، پیشگیری از ابتلا به سرطان، تقویت سیستم دفاعی بدن و کاهش علائم آلرژی

زیره

هم‌خانواده جعفری است و در یونان باستان برای آشپزی از آن استفاده می‌شده است.
دارای دو نوع سیاه و سبز حاوی مقادیر بالای فیبر و آنتی‌اکسیدان

خواص:
موثر در بیماری‌های گوارشی، بی‌اشتهایی، کم‌خوابی، کنترل دیابت، کنترل فشار خون و کلسترول و تقویت سیستم ایمنی بدن

زنجبیل

بومی چین است و از 500 سال پیش از میلاد تاکنون در آشپزی و طب از آن استفاده می‌شود.
مارکوپولو در سفرش به چین این ریشه را به ایتالیا می‌آورد و به این ترتیب به آشپزخانه‌های اروپایی راه پیدا می‌کند.

خــواص:
رفع خستگی، کاهش درد و التهاب، بهبود گوارش، افزایش سوخت‌وساز بدن، بهبود درد مفاصل، بهبود سرماخوردگی و گلودرد

زردچوبه

از حدود 4000 سال پیش در هند مورد استفاده قرار گرفته است.
هم‌خانواده زنجبیل است و به آن زعفران هندی نیز می‌گویند.
یکی از پرکاربردترین ادویه‌ها در آشپزی ایرانی و منبع غنی آنتی‌اکسیدان است.

خواص:
پاکسازی کبد، موثر در پیشگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش، پروستات، سینه، پوست و خون دارای خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی‌کننده

فلفل سیاه

به پادشاه ادویه‌ها مشهور است.
بومی هند و برخی مناطق جنوبی آسیاست و از 2000 سال قبل از میلاد، از آن در آشپزی استفاده می‌کردند.

خـواص:
بهبود هضم و گوارش و پیشگیری از سرطان روده بزرگ، کاهش وزن و لاغری، رفع مشکلات تنفسی، کاهش فشار خون و کلسترول، بهبود آرتریت و درد مفاصل

عسل اخویان‌طهرانی

دانش و سلامت

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
پرچم افراشته بر جنازه‌ها

پرچم افراشته بر جنازه‌ها

آسمان، خاکستری است. زمین، یک دشت وسیع است پر از خانه‌های مخروبه و خرابه‌های سیمان و بتون و آجری که روزی دیوارهای خانه‌هایی بودند.

مراکز درمانی در ICU

مراکز درمانی در ICU

در سراسر دنیا استانداردهای ایمنی مشخصی برای مراکز تجمعی گوناگون تعریف شده و در کشور ما نیز قانون معینی درباره لزوم رعایت استانداردهای ایمنی در تمام ساختمان‌هایی که بیش از 25 نفر از آن بهره‌برداری می‌کنند تصویب شده‌است که براساس این قانون همه این ساختمان‌ها ملزم به رعایت استانداردهای بین‌المللی ICS هستند.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر