حرف‌های وزیر ارشاد درباره معین

وزیر ارشاد، با اشاره به شناخت و تخصص استاد معین در فرهنگ نامه نویسی، گفت: استاد معین طی سال‌های ۴۵-۳۴ مسؤولیت لغت‌نامه دهخدا را بر عهده داشت و می‌توان گفت استاد معین سهم قابل توجهی در لغت نامه دهخدا دارد.
کد خبر: ۱۲۱۵۷۶۲

به گزارش ایسنا، سید عباس صالحی در مراسم بزرگداشت استاد محمد معین که در آستانه اشرفیه برگزار شد، با اشاره به وجود شخصیت‌های برجسته علمی و فرهنگی و ادبی و هنری در استان گیلان، اظهار کرد: استاد محمد معین از جمله چهره‌ها و شخصیت‌های ماندگاری است که به نماد فرهنگ و ادب و زبان فارسی تبدیل شده است.
او با اشاره به تلاش‌های بسیار استاد معین برای اعتلای زبان فارسی، گفت: استاد معین در دوران زندگی خود متحمل سختی‌های فراوان شد و با وجود یتیمی به چنین جایگاه والایی در فرهنگ و ادبیات فارسی دست یافت، جوانان باید استاد معین را الگوی خود در کار و تلاش و رسیدن به اهداف قرار دهند.
وزیر ارشاد با بیان این‌که استاد معین همواره به آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت اهتمام داشت، تصریح کرد: استاد معین انسانی نابغه، دانشمند و فرهیخته در عرصه فرهنگ و ادب بود. باید از کسانی که در این عرصه تلاش کرده‌اند، قدردانی کنیم.
صالحی فرهنگ لغت معین را بزرگ‌ترین و مهم‌ترین خدمت این استاد فرهیخته به زبان و ادب فارسی دانست و بیان کرد: فرهنگ‌نامه‌نویسی در ایران قدمت یک هزار ساله دارد و در فرهنگ لغت معین بیش از ۲۰۰ هزار کلمه گردآوری شده است.
او با بیان این‌که فرهنگ لغت معین باب جدیدی در امر فرهنگ‌نامه‌نویسی ایجاد کرد، ادامه داد: فرهنگ نامه‌نویسی به قبل از معین و بعد از معین تقسیم می‌شود، چهار جلد از فرهنگ لغت ۶ جلدی معین به لغات اختصاص دارد و یک جلد ترکیبات و جلد دیگر اعلامات است.
وزیر ارشاد با اشاره به شناخت و تخصص استاد معین در فرهنگ‌نامه‌نویسی، متذکر شد: استاد معین طی سال‌های ۴۵-۳۴ مسؤولیت لغت‌نامه دهخدا را بر عهده داشت، پس می‌توان گفت استاد معین سهم قابل توجهی در لغت‌نامه دهخدا دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها