دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین، برومند چهارآئین در گفتگو با مهر اظهارداشت: قرار است دوشنبه قیمت مرغ در کارگروه ستاد تنظیم بازار بررسی و تعیین شود.
وی با بیان اینکه حدود یکماه قبل وزارت جهاد کشاورزی برای هرکیلوگرم مرغ زنده قیمت ۸,۸۰۰ تومان و مرغ آماده طبخ ۱۲,۹۰۰ تومان را پیشنهاد داده است، افزود: این درحالی است که در طول همین یکماه قیمت واکسنها و ریز مغذیها به ترتیب ۳ و ۵ برابر شده است.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه قیمت پیشنهادی وزارت جهاد برای مرغ تولیدی با نهادههای دولتی (سویا کیلویی ۲,۴۵۰ تومان و ذرت کیلویی ۱۳۵۰ تومان) است، گفت: این در حالی است که عمده نهادههای مورد نیاز تولیدکنندگان از بازار آزاد تأمین میشود و نهادههای با نرخ مصوب به دست تولیدکنندگان نمیرسد. ضمن اینکه هم اکنون قیمت هرکیلوگرم سویا در بازار آزاد بین ۳۵۰۰ تا ۴,۰۰۰ تومان و ذرت بین ۱۷۵۰ تا ۱,۸۰۰ تومان است.
برومند ادامه داد: با این شرایط نرخ اعلام شده از سوی وزارت جهاد منافع تولیدکنندگان را تأمین نمیکند؛ قیمت تمام شده تولید هرکیلوگرم مرغ زنده با احتساب ۱۰ درصد سود ۹,۷۰۰ تومان است. بنابراین نرخ اعلام شده در هر کیلوگرم ۱,۰۰۰ تومان به زیان تولیدکنندگان است.
وی با انتقاد از اینکه بعد از ۷ ماه پیگیری برای تعیین قیمت جدید، نرخ پیشنهادی رضایت تولیدکنندگان را جلب نمیکند، تصریح کرد: با این شرایط تولیدکنندگان تمایلی به تولید نخواهند داشت و در آینده با کمبود عرضه مواجه خواهیم شد.
برومند گفت: قیمت مرغ برای مصرف کنندگان باید بین ۱۴ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان در هر کیلوگرم باشد و این رقم از نظر ما منطقی است.
وی نرخ هرکیلوگرم مرغ زنده را در حال حاضر بین ۷۲۰۰ تا ۷,۵۰۰ تومان و نرخ لاشه را بین ۱۰۵۰۰ تا ۱۱,۰۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت این کالا هرکیلوگرم حدود ۲,۵۰۰ تومان زیر نرخی است که مصوب شده و تولیدکنندگان ۲,۵۰۰ تومان در عرضه هرکیلوگرم مرغ زیان میکنند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد