در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش تسنیم، علی اشرف منصوری رئیس هیات مدیره شرکت شهرکهای کشاورزی در نشست خبری اظهار کرد: تا کنون 115مجتمع و شهرک گلخانه، شیلات و دامپروری در 29 استان کشور در سطح 7627هکتار تحویل شرکت شهرکهای کشاورزی شده است.
وی با بیان اینکه از مجموع شهرکهای گلخانه ای تحویل شده به شرکت 2700هکتار به عنوان اولویت واگذاری تعیین شده گفت: 700هکتار آن به سرمایه گذاران واگذار شده است وبقیه در مرحله فراخوان واگذاری برای جذب سرمایه گذار است که پس از بهره برداری منجر به 35000اشتغال مستقیم و غیر مستقیم وبیش از 34000میلیارد ریال سرمایه گذاری میشود.
وی افزود: با توجه به تفاهمنامه صورت گرفته با سازمان شیلات ایران 44شهرک شیلاتی در سواحل آبهای جنوب و شمال کشور پیش بینی گردیده که تا کنون از طریق موسسه نصر برای ایجاد 10 مورد آنها کارسازی شده است .
مدیرعامل شرکت شهرکهای کشاورزی ایران در ادامه یاد اور شد که طی دو سال گذشته مجوزتاسیس 24مورد شهرک خصوصی گلخانه ای با مساحت 476 هکتار صادر شده است.منصوری با اعلام این خبر که بخش عمده عملیات احداث زیر ساخت شهرکهای کشاورزی با منابع اعتباری دولت انجام می گیردگفت: علاوه بر اعتبارات استانی تامین شده توسط سازمانهای جهاد کشاورزی جهت کمک به تکمیل زیرساختها، از محل منابع ملی نیز طی سالهای اخیربالغ بر 600 میلیارد ریال برای انجام مطالعات و تکمیل زیر ساختها هزینه شده است.
منصوری خبر داد که برای ایجاد و توسعه ی شهرکهای کشاورزی در 23استان در سطح 125 هزار هکتار آمایش واستعدادیابی انجام گرفته و مطالعات تکمیلی در این عرصهها با هدف توسعه شهرکهای کشاورزی وبا محوریت توسعه گلخانهها در حال انجام است.
وی در ادامه با اشاره به نوپا بودن شرکت شهرکهای کشاورزی گفت: کار تکمیل سازههای گلخانه و آغاز بهره برداری و تولید در چهار استان همدان، اردبیل، جنوب کرمان و کهکیلویه وبویراحمد شروع گردیده و بقیه هم در حال برنامه ریزی است.
مدیر عامل شرکت شهرکهای کشاورزی در ادامه تاکید داشت: برای مهار خشکسالی و رفع بیکاری در کشور تنها راه علاج درحوزه کشاورزی را توسعه ی گلخانهها را به عنوان یکی از محوری ترین برنامههای اقتصاد مقاومتی با هدف توسعه تولید وافزایش بهره وری آب واشتغال وهمچنین توسعه صادرات دانست و این مهم را اولویت اول این شرکت و وزارت جهادکشاورزی برای رفع این چالش اعلام نمود .
مدیر عامل شرکت شهرکهای کشاورزی ایران افزد: در حال حاضر سطح زیر کشت گلخانه درکشوربیش از 12000هکتاربوده که9500هکتار آن سبزی و صیفی جات، توت فرنگی و.. و2500هکتار آن گل وگیاه زینتی است که سالانه بالغ بر2میلیون تن انواع محصولات گلخانه ای و بیش از یک میلیاردو 500 میلیون گل شاخه بریده و 360میلیون گل وگیاه زینتی گلدانی تولید میشود.
منصوری در ادامه به اهمیت و مزایای کشتهای گلخانه ای پرداخت و تصریح کرد: توجه به زنجیره ی تولید را در شهرکهای گلخانه ای با هدف ایجاد ارزش افزوده یکی از محورهای اصلی مطالعات دراین شهرکها است.
منصوری در پایان شهرکهای گلخانه ای را به عنوان تنها راه موثر برای مقابله با چالش کم آبی وبیکاری بیان نمودند و افزودند که تلاش ما در شرکت شهرکهای کشاورزی کوتاه نمودن بروکراسی برای سرمایه گذاران و بهره برداران است بطوری که در شهرکهای آماده واگذاری صدور مجوز برای متقاضی یکروزه صادر می شود واراضی شهرک پس از آغاز بهره برداری به صورت قطعی به سرمایه گذار واگذار می گردد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای کشاورزی زود رسی و امکان تولید خارج از فصل ، بازارپسندی محصولات گلخانه ای وکیفیت بالا بدلیل کاهش مصرف سموم و مبارزه بیولوژیک ، صرفه جویی در مصرف آب به اندازه یک دهم فضای باز و افزایش ده برابری تولید نسبت به فضای آزاد ، امکان تولید بیش از یک محصول در سال،افزایش صادرات ، امکان استفاده از اراضی غیر قابل کشت با روش هیدروپونیک ، تنظیم برنامه کشت با شرایط بازار و ایجاد فرصت شغلی مناسب برای متقاضیان جویای کار بویژه دانش اموختگان را از مزایای کشتهای گلخانه برشمرد و افزود برای پرداخت تسهیلات به سرمایه گداران بویژه ازمحل منابع توسعه روستایی و عشایری محدودیتی وجود ندارد و از فعالین حوزه کشاورزی خواست از این فرصت استثنایی برای توسعه تولید و افزایش بهره وری از منابع آب و خاک و ایجاد اشتغال وتامین درآمد اقتصادی استفاده نمایند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مطرح شد