در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جامجم و به نقل از بی.بی.سی ورلد، سال 1991 زمانی که تصور میشد جنگ سرد به پایان رسیده، دنیا از همیشه بیشتر با آخرالزمان فاصله داشت و 17 دقیقه به نیمه شب مانده بود.
«بولتن دانشمندان اتمی» از 73 سال پیش در سال 1945 در دانشگاه شیکاگو شکل گرفت و سپس ساعت آخرالزمان را راه انداختند. در آن زمان، محققانی که در مسابقه تسلیحاتی برای تولید بمب هیدروژنی شرکت داشتند با این ساعت ارزیابی خود را از اینکه اقدامات بشر چقدر خودش و کره زمین را در آستانه نابودی قرار داده است نشان دادند، کاری که هنوز ادامه دارد. ساعت آخرالزمان را هیات دانش و امنیت این بولتن در مشورت با حامیان مالی (متشکل از 15 برنده جایزه نوبل) تعیین میکند. در این گزارش، سال 2017 سالی «خطرناک و مغشوش» خوانده شده است.
این گزارش بر خطر هستهای، تغییر آب و هوای کره زمین و فناوریهای نوظهور تمرکز کرده، اما خطر هستهای را محور ارزیابی خود دانسته است. نویسندگان همچنین از «لفاظی و گزافهگویی» و «اعمال تحریکآمیز» که احتمال جنگ هستهای را به علت «اشتباه محاسبه» یا «تصادف» افزایش داده، انتقاد کردند.
دو رویدادی که تاثیر زیادی بر گزارش امسال گذاشته، آزمایشهای هستهای و موشکی کره شمالی و ریاست جمهوری دونالد ترامپ بوده است. گزارش، سال 2017 را «زمانی خطرناک» توصیف کرده که «زبان بیملاحظه در زمینه هستهای، شرایطی را که بهخودی خود خطرناک بود، وخیمتر هم کرده است.»
گزارش همچنین به عوارض شدید گرم شدن هوای زمین اشاره کرده، توفانها و گردبادهایی که حوزه دریای کارائیب و بخشهایی از آمریکای شمالی را ویران کرد، گرمای بیسابقه هوا در برخی مناطق دنیا، آتشسوزی جنگلها، آب شدن یخهای قطبی و بالا آمدن سطح دریاها نشانههای ویرانگری این عوارض است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مطرح شد