لاریجانی: دولت عراق از تمامیت ارضی خود دفاع کند

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار وزیر دفاع عراق گفت: دولت عراق باید از تمامیت ارضی خود دفاع کند تا در آینده شاهد یک عراق قدرتمندتر، امن و دموکراتیک در منطقه باشیم و این امر با حفظ وحدت سیاسی امکان پذیر خواهد بود.
کد خبر: ۱۰۵۴۵۴۹

به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی در دیدار عرفان محمود الحیالی، وزیر دفاع عراق، اظهار کرد: عراق با رشادت نیروهای مسلح و مردم توانست به پیروزی بزرگی دست پیدا کند و باید قدر این دستاورد را به خوبی بداند و از آن حفاظت کند.

وی افزود: عراق توانست قدرت و تدبیر خودش را نشان دهد و جایگاه ارزشمندی در منطقه پیدا کند زیرا این کشور هم دارای جمعیت زیاد و هم امکانات و منابع فراوانی است و باید بتواند از این ذخایر ارزشمند استفاده کند.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: مساله داعش باعث شد که شما از نواقص خود اطلاع کسب کنید و البته باید به این نکته اشاره داشت که این جنگ و درگیری شاید برای شما هزینه ایجاد کرد اما توانستید تجربه بسیار عمیقی به دست آورید و این تجربه شما را دربرابر حوادث آینده واکسینه می کند.

لاریجانی با اشاره به لزوم حفظ وحدت میان مردم و دولت، تاکید کرد: همان‌گونه که همدلی و همراهی میان مردم و نیروهای مسلح باعث چنین دستاورد بزرگی شد، ادامه چنین روندی ظرفیت خیلی خوبی برای عراق ایجاد خواهد کرد زیرا برخی از کشورها به دنبال ایجاد تفرقه در داخل هستند و بحث تجزیه عراق را مطرح می‌کنند که مسلما آنها دوستان شما نیستند.

رئیس مجلس گفت: جمهوری اسلامی ایران از وحدت گروه ها و اقوام در عراق حمایت می کند و همان‌طور که در زمان مبارزه با تروریست ها در کنار ملت و دولت عراق بودیم، در مرحله بازسازی نیز همراه شما خواهیم بود. ما معتقدیم که همه اقوام باید در کنار یکدیگر در صحنه های سیاسی و حکومتی حضور داشته باشند و به دشمنان اجازه مداخله در تعیین سرنوشتشان را ندهند، زیرا اگر در عراق اختلافات سیاسی بروز نمی‌کرد، داعش نمی توانست در آنجا نفوذ کند.

شکست زودهنگام تروریسم برخلاف ادعای آمریکا

وزیر دفاع عراق، دیروز همچنین با دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

علی شمخانی در این دیدار با اشاره به تحولات اخیر منطقه گفت: در حالی که مقامات آمریکایی بازپس‌گیری مناطق اشغال شده از سوی داعش را نیازمند نبردی هفت ساله عنوان می‌کردند، ارتش و نیروهای مردمی عراق توانستند در مدت کوتاهی تروریست‌های تکفیری را به خاک مذلت بنشانند.

به گزارش دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، شمخانی با تجلیل از ایستادگی حماسی مردم، ارتش و نیروهای مردمی عراق در برابر تهدیدات گروه‌های تروریستی اظهار کرد: همکاری نزدیک میان کشورهای قربانی تروریسم در منطقه به منظور مقابله نظامی، امنیتی و فرهنگی با تروریسم ضرورتی اجتناب‌ناپذیر و عاملی بازدارنده در مسیر شکل‌گیری مجدد تروریسم و دخالت نظامی بیگانگان به بهانه مقابله با آنان خواهد بود.

وی افزود: در حالی که مقامات آمریکایی و ائتلاف ادعایی مقابله با تروریسم، بازپس‌گیری مناطق اشغال شده از سوی داعش را نیازمند نبردی هفت ساله عنوان می‌کردند، دولت، ارتش و نیروهای مردمی عراق با حمایت مرجعیت دینی و با اتکا به توان و استعداد بومی خود توانستند در مدت کوتاهی سرزمین‌های اشغالی را آزاد و تروریست‌های تکفیری را به خاک مذلت بنشانند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، وحدت سرزمینی و یکپارچگی ملی در عراق را ضامن ثبات، امنیت و حفظ منافع همه اقوام و طوایف عراق دانست و تصریح کرد: رویکردهای تجزیه‌طلبانه می‌تواند بستری برای توسعه طمع‌ورزی دشمنان عراق و زمینه‌ساز ایجاد ناامنی و بی‌ثباتی در آینده این کشور باشد. وی اظهار کرد: دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته پشتیبان نیروهای مسلح عراق خواهند بود و در راستای استقرار کامل امنیت و آرامش در این کشور و محو کامل تهدیدات تروریستی در تمام عرصه‌های مورد نیاز از جمله بازسازی و توسعه شهرها همکاری خواهند داشت.

فصل تازه در روابط دفاعی ایران و عراق

وزیران دفاع جمهوری اسلامی ایران و عراق در راستای گسترش همکاری‌های دو کشور، یادداشت تفاهم همکاری‌های دفاعی ـ نظامی امضا کردند.

به گزارش اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، در این یادداشت تفاهم آغاز طیف وسیعی از همکاری‌های دفاعی-نظامی در حوزه‌های مختلف مورد توافق طرفین قرار گرفت.

گسترش همکاری‌ها و تبادل تجربیات در مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری، امنیت مرزها و پشتیبانی‌های آموزشی، لجستیک، فنی و نظامی از مفاد این یادداشت تفاهم به‌شمار می‌رود.

پس از امضای یادداشت تفاهم همکاری‌های دفاعی ـ نظامی میان وزرای دفاع دو کشور، طرفین در جمع خبرنگاران بر تعمیق و گسترش همکاری‌های دفاعی میان دو کشور تأکید و اظهار امیدواری کردند تفاهم‌نامه مذکور بتواند همکاری‌های جدی‌تر، عمیق‌تر و فعال‌تری را رقم بزند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها