رقابت تولیدات مراکز استان‌ها

یک جشن بزرگ برای خانواده صداوسیما

نوزدهمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز صدا و سیما با هدف کشف استعدادها، معرفی توانمندی، ظرفیت و قابلیت‌های شبکه‌های استانی صدا و سیما پنجشنبه شب در اهواز به کار خود پایان داد.
کد خبر: ۹۸۱۴۳۵

گزارش پیش رو بخشی از رخدادهای این جشنواره است که تلاش کرده گوشه‌ای از کارهای انجام شده در این جشنواره را بازتاب دهد. 

تقدیر از 200 برنامه‌ساز برجسته استانی

در این دوره از جشنواره بیش از 1100 اثر در بخش اصلی و افزون بر سیصد برنامه در بخش‌های ویژه و جنبی آن شرکت داشتند، آثاری که از فیلترهای مختلف گذشته و شایستگی این را یافتند که در معرض داوری قرار گیرند تا بهترین‌هایشان برگزیده شوند.

صدا، سیما، پژوهش، موسیقی و خبر، همچون قبل بخش‌های اصلی این جشنواره را تشکیل می‌دادند که باز هم حوزه‌های صدا و خبر، بیشترین تعداد آثار را به خود اختصاص داده بودند؛ بخش‌های ویژه و جنبی نیز با موضوعاتی همچون شعار سال، راهیان نور، عزاداری محرم، انتخابات، ماه رمضان، مناسبت‌هایی همچون روز قدس و 22 بهمن، محیط‌زیست، سلامت، محرومیت‌زدایی، فرهنگ ایثار و شهادت و مقاومت و بیداری اسلامی، مخاطبان خاص خود را داشتند و در مجموع، شاهد رقابت 1578 اثر در این دوره از جشنواره بودیم که در نهایت به 200 نفر از برگزیدگان جوایز ویژه‌ای اهداء شد.

رقابتی سالم میان مراکز استان‌ها در کمیسیون‌های تخصصی

در روزهای اول و دوم دی نشست‌های تخصصی در کمیسیون‌های صدا، سیما، خبر، پژوهش و موسیقی با حضور مدیران و برنامه‌سازان، تهیه‌کنندگان، کارگردانان و دیگر فعالان عرصه رادیو و تلویزیون برگزار شد. در این کمیسیون‌ها علاوه بر این‌که به برنامه‌های موفق جوایزی اهداء شد همچنین در کارگاه‌های مجزایی آسیب‌های جدی در تولیدات و همچنین تکنیک‌های جدید برنامه‌سازی مورد بررسی قرار گرفت.

رقابتی جدی میان فیلمسازان استانی

مهدی فرجی از داوران کمیسیون سیما با بیان این‌که جشنواره به خودی خود برای هنرمندان ایجاد انگیزه می‌کند، می‌گوید: جشنواره برای فیلمسازان استانی، محلی برای رقابت و به نمایش گذاشتن استعدادهاست. همه هنرمندان دوست دارند که دیده شوند و مورد توجه قرار بگیرند؛ حضور در جشنواره برای این هنرمندان استانی نوعی مسابقه است و آنها را در شرایط رقابت با شرکت‌کنندگان دیگر استان‌ها قرار می‌دهد تا تلاش بیشتری از خود نشان دهند و معیار آثارشان را بسنجند.

در برنامه‌های استانی صداقت جاری است

شهرام گیل‌آبادی یکی از اعضای شورای عالی سیاستگذاری جشنواره و داور کمیسیون صدا هم معتقد است: جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان‌ها مثابه سیمرغ است. استان‌های مختلف در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و سیمرغ باشکوهی را ایجاد می‌کنند.

وی می‌افزاید: اگر شبکه‌های استانی را درست بشناسیم تنوع، تکثر، زیبایی‌های نهفته در کشور و زیبایی‌های استانی در آنها شکوفا می‌شود. فعال کردن استان‌ها باعث باشکوه و پرشور شدن شبکه‌های ملی می‌شود باید دست روی شانه استان‌ها بگذاریم و بلند شویم.

گیل‌آبادی با اشاره به این‌که در برنامه‌های استانی صداقت جاری است، ادامه می‌دهد: عدم حرفه‌ای‌زدگی، نداشتن رقابت کاذب، داشتن بن مایه بکر و صادق ایرانی عوامل جذاب شدن برنامه‌های استانی است.

حمایت از برنامه‌سازان جوان در شبکه‌های سراسری

محمدرضا ورزی، نویسنده و کارگردان آثار تاریخی با اشاره به جذابیت‌های برگزاری جشنواره تولیدات مراکز می‌گوید: اگر مراکز استان‌ها روی نسل جوان سرمایه‌گذاری کنند می‌توان شاهد برنامه‌های موفق و پرمخاطب بود.

وی در ادامه می‌افزاید: هنرمندانی که در جشنواره آثارشان برگزیده می‌شود باید در شبکه‌های مختلف سیما مورد حمایت قرار گیرند و به آنها اجازه آزمون و خطا داده و تنها به اهدای جایزه اکتفا نشود این مجوزها موجب شکوفا شدن آنها می‌شود.

ارائه آثار قابل قبول در حوزه شعر و موسیقی

مرتضی امیری اسفندقه یکی از داوران کمیسیون موسیقی جشنواره است. او درباره ویژگی‌های این جشنواره می‌گوید: به نظر من آثار قابل قبولی در جشنواره حضور داشتند و در حوزه شعر به لهجه‌های مختلفی پرداخته شده بود.

وی ادامه می‌دهد: شعرا و خوانندگان در استان‌ها با توجه به لهجه و گویش‌هایی که دارند می‌توانند آثار فاخری را عرضه کنند که مورد توجه قرار بگیرد و خوشبختانه در جشنواره آثار برجسته‌ای به چشم می‌خورد.

نهضت تولید پویانمایی، مستند و نمایش در استان‌ها

دکتر علی دارابی: مراکز استان‌ها به مانند یک رسانه ملی در اندازه کوچک‌تر همواره حضوری پررنگ‌ در برنامه‌سازی داشته‌اند تا آنجا که در برخی از حوزه‌ها به قطب برنامه‌سازی نزدیک شده‌اند.

سه نهضت تولید پویانمایی، مستند و نمایش در دستور کار شبکه‌های استانی صدا و سیما قرار گرفته است تا بتوانند آثار خود را در این بخش‌ها تولید نمایند.

«رسانه ملی، شبکه‌های استانی محور رشد و توسعه پایدار» شعاری بود که برای جشنواره نوزدهم انتخاب شد و از این‌رو شبکه‌های استانی تلاش خواهند کرد تا با تولید برنامه‌های تاثیرگذار به رشد و توسعه شهرها و مناطق مختلف استان کمک کنند.

سارا نجارزاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها