برای تهیه عدس پلو به برنج، روغن، کره، عدس، کشمش، پیاز و گوشت چرخ کرده نیاز داریم. برنج به میزان حدود 7000 تومان که حدود یک کیلو است نیاز است. همچنین روغن و عدس نیز هر کدام به تفکیک 3000 تومان قیمت دارند. پیاز هم هزار تومان و گوشت چرخ کرده 12 هزار تومان برای پخت عدسپلو نیاز داریم. کره هم 2000 تومان قیمت دارد که در زمان سرو غذا باید روی آن ریخته شود. هزار تومان هم برای سیبزمینی ته دیگی کنار بگذارید تا طعم غذای خوشمزه را تجربه کنید. 3000 تومان هم کشمش پلویی خریداری کنید و آن را برای پخت غذا آماده کنید.
نگاهی به این ارقام نشان میدهد که کل هزینه یک وعده عدسپلو برای چهار نفر 32 هزار تومان است که برای هر نفر 8000 تومان برآورد خواهد شد. اما برخی افراد غذای بیرون و رستوران را به دلیل ارزان بودن نسبت به غذای خانه ترجیح میدهند. به طور معمول غذاهایی که در رستورانها سرو میشود نسبت به غذاهایی که در خانه پخت میشود قیمت کمتری دارد، اما قطعا کیفیت آنها با غذاهای خانگی قابل مقایسه نیست. یکی از انتقاداتی که به رستورانها میشود استفاده از روغنهای مانده است از اینرو قیمت تمام شده آنها ارزانتر است.
عدس پلو با موادی که گفته شد یک غذای خوشمزه را تشکیل میدهد، اما در برخی رستورانها به جای گوشت خالص از مواد دیگری مانند سویا استفاده میکنند.
اگر همه این موارد را در نظر بگیریم قطعا هم از محیط گرم خانواده برای صرف غذا بهره خواهیم برد و هم هزینههای خانوار روند نزولی دارد. از سوی دیگر غذاهایی که در منزل پخت میشود از سلامت بیشتری برخوردارند که این موضوع خیلی در بیرون از خانه رعایت نمیشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
یحیی آل اسحاق، وزیر اسبق بازرگانی در گفتوگو با روزنامه جامجم:
در گفتوگو با جواد منصوری به بررسی واقعه ۱۶ آذر ۱۳۳۲ و تأثیر آن در امتداد مقاومت از دانشکده فنی تا نسل امروز پرداختیم