
زهرا نعمتی حتی بدون یک رای مخالف از هیات اجرایی کمیته ملی المپیک پرچمدار ورزش ایران در بازیهای المپیک 2016 شد. بانوی ویلچرنشین با افتخارات فراوان در پارالمپیک، برای نخستین بار رقابتهای تیروکمان در المپیک را تجربه میکند و از بختهای مدالآوری است. نعمتی با اهمیت و ارزش کارش در جشن گشایش بازیها رژهای متفاوت از کاروان ورزش ایران به نمایش میگذارد.
او پس از لیدا فریمان و هما حسینی سومین بانوی ورزشکار است که پرچمدار ایران در بازیهای المپیک شده است. نعمتی درباره مسئولیتهای خود بعد از این اتفاق مهم زندگی ورزشیاش میگوید: افتخار پرچمداری آرزوی همه ورزشکاران است، اما با این اتفاق مسئولیت من سنگینتر شده است. از طرفی این موقعیت را افتخار بزرگی برای جامعه زنان و جامعه تیراندازی با کمان ایران میدانم، بنابراین خیلی غرورآفرین است که سه پرچم ورزش بانوان، تیراندازی با کمان و پرچم پارالمپیک را بالای سر میبرم.
نعمتی هم سهمیه حضور در المپیک را دارد و هم پارالمپیک را. او میگوید: من همیشه سرباز کشورم هستم و برای پرچم مقدس ایران عزیزمان میجنگم.
از فریمان تا نعمتی
زنان در همه رشتههای ورزشی فعالیت دارند، اما میزان مشارکت آنها در هر رشته ورزشی و هر کشور متفاوت است. در برخی کشورهای اسلامی محدودیتهایی برای ورزش زنان وجود دارد. بوکس، کشتی و وزنهبرداری به عنوان ورزشهای مردانه با مشارکت کم زنان روبهروست؛ در عوض تنیس، ژیمناستیک، پاتیناژ نمایشی و والیبال ساحلی ورزشکاران زن اهمیت بیشتر یا دستکم در اندازه فعالیتهای مردان در المپیک پیدا کرده است.
در این میان حضور زنان مسلمان در ورزش حرفهای بتدریج در حال افزایش است. در المپیک تابستانی 1996 آتلانتا لیدا فریمان که ورزشکار تیراندازی و پرچمدار کاروان ورزشی ایران بود، به عنوان الگویی اسلامی ارزشهای زن مسلمان را در بین ورزشکاران نقاط مختلف دنیا به نمایش گذاشت. در المپیک 2000 سیدنی حیا شاهزاده اردنی، نخستین زن عربی بود که افتخار حمل پرچم کشور خود را در رژه مراسم افتتاحیه المپیک به دست آورد. در المپیک 2008 نیز هما حسینی بانوی ورزشکارقایقرانی پرچمدار کاروان ورزش ایران شد.
پرچمداران ایران
پرچم پیشینه طولانی در تاریخ تمدنها دارد و وقتی به دستان یکی از ورزشکاران میافتد با پرچم کشورش که نماد همبستگی است احساس غرور میکند.
در تاریخ حضور ورزش ایران در المپیک میبینیم ورزشکاران وزنهبرداری و کشتی بخت مناسبتری به نسبت دیگر ورزشکاران در پرچمداری داشتند. این ورزشها در المپیک باستانی مورد توجه بود و چون قهرمانان بسیاری در ایران چهره جهانی داشتند بنابراین انتخاب ملیپوشان این دو ورزش برای پرچمداری پر بیراه نبود. علاوه بر این، مولفههای دیگری در انتخاب پرچمدار مدنظر است مانند مسئولیتپذیری و قابل قبول بودن از منظر اجتماعی که سبب ایجاد انگیزه بیشتر میان ورزشکاران یک کاروان میشود.
شناسنامه افتتاحیه المپیک
مکان: ورزشگاه ماراکانا
زمان: شنبه 16 مرداد ،3 و 30 دقیقه بامداد به وقت تهران
تعداد: 76 هزار نفر
تعداد کشورها: 206 کشور
مدت زمان مراسم: سه ساعت و 37 دقیقه (با احتساب رژه کشورها)
تعداد مقامات سیاسی و دولتی از کشورهای مختلف: 45 نفر
تعداد تماشاگران تلویزیونی: سه میلیارد بیننده
قیمت بلیت: 50 تا 1200 یورو
مراسم افتتاحیه تقدیم میشود به: «شاد زیستن» برزیلیها و «آخرین جنگل سیاره»، جنگلهای آمازون
محمد رضاپور
ورزش
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
محمود قماطی، نائبرئیس شورای سیاسی حزبالله در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
صریح و بیپرده با علیرضا خانی عضو سابق هیأت مدیره استقلال
داود فتحعلیبیگی معتقد است اقتباس از یک متن باید بهگونهای باشد که با فرهنگ بومی ما سازگاری پیدا کند