
مادران، فرزندان را دو سال تمام، شیر میدهند، این برای کسی است که بخواهد دوران شیرخوارگی را تکمیل کند.
«من یک انسانم گرچه مدت کوتاهی است که همسفره دود و خاک دنیای شما شدهام، اما هنوز امیدم به رگهایی است که به اذن خداوند برایم میجوشد، آن را از من دریغ نکنید تا زندگیام، سلامتیام، رشدم و توانم برای زیستن در این دنیای پر آسیب از من دریغ نشود».
بیشک اگر نوزادی به صدا درمیآمد هر آنی که از این نعمت خدادادی محروم میشد، چنین پر سوز فریاد میزد و حق طبیعی خودش را از ما طلب میکرد؛ حقی که متاسفانه گاه به واسطه عوامل مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، باورهای غلط، مصرف دخانیات توسط مادر در دوران بارداری و شیردهی، از او سلب شده و جای خود را به مصرف مواد مصنوعی داده است.
متخصصان بیماریهای نوزادان معتقدند شیر مادر به عنوان اولین واکسیناسیون حاوی بیش از 200 ماده غذایی مقوی، بهترین غذا برای رشد و تکامل مغزی نوزاد و ایمنی او در برابر انواع بیماریهای واگیر و غیرواگیر است.
براساس مطالعات جهانی انجام شده نوزادانی که از شیر مادر استفاده میکنند از رشد موزون و متعادل جسمی، ذهنی و روانی، ضریب هوشی و قدرت یادگیری بالا و روابط عاطفی قوی در طول زندگی برخوردار خواهند بود.
از اینرو لازم است تا به منظور ترویج و تثبیت تغذیه با شیر مادر، شرایط تغذیه کودک در هر زمان و مکان فراهم شود. در این راستا به منظور حمایت از مادران شاغل دارای فرزند شیرخوار، در سال 1374«قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی» و در سال 1375«آییننامه اجرایی آن در خصوص نحوه عرضه و مصرف شیرخشک در کشور، مرخصیهای زایمان و شیردهی، امنیت شغلی مادران و ایجاد شیرخوارگاهها در موسسات» به تصویب رسید.
به موجب این قانون ضمن حفظ حقوق مادی و معنوی مادران شاغل، به صورت خاص موضوع برخورداری از مرخصی ساعتی به منظور شیردهی تا سن 24 ماهگی کودک و تعبیه محل مناسب متناسب با تعداد مادران مورد توجه قرار گرفته است.
مطالعات داخلی انجام گرفته درخصوص دیدگاه مادران نسل حاضر درباره تغذیه کودک با شیر مادر نتایجی برخواسته از عدم تمایل آنها به تداوم شیردهی تا پایان دو سال را نشان داده است. بهطوریکه علاوه بر ضعف بیشتر مادران در حوزه آموزش سیستم بهداشت، در اکثر موارد عواملی نظیر کمشدن شیر، تنبلی، بیحوصلگی و بیماری بیشترین عامل عدم تداوم شیردهی معرفی شدهاند.
از اینرو با توجه اهمیت آموزش در بهبود تغذیه انحصاری و تداوم شیردهی و با توجه به اینکه عدم مصرف شیر مادر در سالهای آتی، موجب تحمیل هزینههایی به نظام سلامت در جامعه میشود، لازم است تا با ترویج ضرورت تغذیه با شیر مادر تمهیداتی فراهم شود تا مادران از دوران شیردهی به عنوان دوران طلایی ضامن سلامت کودک، مادر، خانواده و جامعه به بهترین شکل استفاده کنند.
معصومه آباد
عضو شورای شهر تهران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
محمود قماطی، نائبرئیس شورای سیاسی حزبالله در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
صریح و بیپرده با علیرضا خانی عضو سابق هیأت مدیره استقلال
داود فتحعلیبیگی معتقد است اقتباس از یک متن باید بهگونهای باشد که با فرهنگ بومی ما سازگاری پیدا کند