ادای احترام به سربازان وطن

کهولت سن راننده و فرسودگی اتوبوس علت سقوط مرگبار اتوبوس حامل سربازان پادگان 05 به دره اعلام شد؛ حادثه‌ای که مرگ 15 سرباز را رقم زد و پنج سرباز دیگر در وضعیت وخیم روی تخت بیمارستان در جدال با مرگ هستند. راننده اتوبوس که مقصر اصلی این سانحه اعلام شده نیز عصر چهارشنبه بر اثر شدت جراحات جان باخت. او قبل از مرگ در مصاحبه‌ای کوتاه اعلام کرده بود، از کار افتادن ترمز اتوبوس علت سقوط اتوبوس به دره بوده است.
کد خبر: ۹۱۶۴۷۱

با گذشت حدود سه روز از این سانحه، جزئیات تازه‌ای از علت آن و تخلف راننده اتوبوس منتشر شد و نمایندگان وزارت بهداشت و نیروی زمینی ارتش با حضور در محل حادثه و بیمارستان‌هایی که سربازان بستری هستند، روند درمان مصدومان و علت سانحه را بررسی کردند.

علت حادثه چه بود؟

امیر احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران که برای بررسی وضعیت مصدومان و علت حادثه راهی استان فارس شده است، ظهر دیروز در جمع خبرنگاران گفت: طی تحقیقات انجام شده دلیل بروز تصادف اتوبوس حامل سربازان ارتش، کهولت سن راننده و فرسودگی اتوبوس بوده است.

وی درخصوص تردد سربازان این مجموعه نیز گفت: با هماهنگی‌های انجام شده، جابه‌جایی سربازان ارتش از این به بعد با استفاده از خطوط ریلی انجام می‌شود که البته برای برخی از مناطق کشور این امکان وجود ندارد اما هماهنگی‌های لازم را درخصوص امنیت آنها انجام خواهیم داد.

امیر پوردستان یادآور شد: تمام هزینه‌های مصدومان و فوت‌شدگان این حادثه را ارتش جمهوری اسلامی ایران تقبل کرده و برنامه‌های مختلفی برای این افراد خواهیم داشت.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر دریافت هزینه تردد از سربازان نیز گفت: هزینه جابه‌جایی را نیروی زمینی ارتش به تمامی یگان‌ها پرداخت کرده و گرفتن هرگونه وجه از سربازان برای حمل و نقل غیرقانونی است.

فرمانده نیروی زمینی ارتش تاکید کرد: اقامه دعوا در مرجع قضایی علیه تعاونی میهن تور که اتوبوس حادثه دیده متعلق به آن است، مطرح شده تا بتوانیم مطالبات و حق سربازان مجروح و حادثه دیده و سربازانی را که فوت کرده اند و همچنین خانواده‌های آنها را استیفا کنیم.

وی با اشاره به این که سربازان دو ماه آموزش سخت و فشرده رزم مقدماتی را طی می‌کنند، افزود: ما مجاز نیستیم برای جابه‌جایی بین شهری سربازان از اتوبوس‌های نظامی استفاده کنیم به همین علت با پایانه‌ها قراردادهایی داریم تا سربازان را جابه‌جا کنیم.

پوردستان افزود: در مرکز آموزش 05 هم همین اتفاق افتاد؛ یعنی سربازان که دوره آموزشی را سپری کردند، طی قراردادی که مرکز آموزشی 05 شهید گنجویی نیروی زمینی در کرمان با پایانه مسافربری داشت، حدود 40 تا 50 دستگاه اتوبوس در این مرکز حاضر شد. این سربازان دوره آموزشی خود را تمام کرده بودند و برای مرخصی 12 روزه اعزام می‌شدند تا پس از پایان مرخصی، خودشان را به یگان‌هایی که ما در امریه مشخص کرده بودیم، معرفی کنند.

فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: افسران ترابری ما اتوبوس‌ها را به لحاظ معاینه فنی و به لحاظ دفترچه راننده کنترل و صحت و سلامت آنها را تائید می‌کنند. سربازان مطابق استاندارد و به تعداد صندلی‌ها سوار می‌شوند و جیره بین راهی هم به آنان داده شده بود.

رانندگان قاچاق حمل می‌کردند

ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت هم درباره تخلف راننده اتوبوس گفت:دو اتوبوس شخصی، این سربازان وظیفه را که اغلب دارای مدرک تحصیلی لیسانس در رشته‌های عمران و الکترونیک بودند منتقل می‌کردند که سرعت این اتوبوس‌ها بالا و غیرمجاز بوده و یکی از اتوبوس‌ها نیز هشت نفر مسافر قاچاق از اتباع خارجی داشته و دو نفر در صندوق بوده اند که در دم فوت کرده‌اند.

وی در ادامه افزود: این اتوبوس‌ها در چند محل توقف کرده و اجناس قاچاق همچون سیگار تحویل گرفتند و تقاضای مسافران را برای توقف، رد کرده بودند و طبق اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی، عامل حادثه سرعت بالا و ناتوانی راننده در کنترل وسیله نقلیه بوده است. یکی از سربازان که زنده است می‌گوید راننده پیرمردی 70 ساله بود و وقتی اعتراض کردیم که چرا تند می‌رود، به ما توهین کرد.

حریرچی درباره آمار مصدومان گفت: متاسفانه 16 فوتی سر صحنه تصادف داشتیم سه نفر نیز حین ورود به بیمارستان نی‌ریز مرحوم شدند و از مجروحانی که به بیمارستان رفتند هم تاکنون بیش از 50درصدشان ترخیص شده‌اند و 13 نفر نیز در حال حاضر در آی‌سی‌یو به سر می‌برند که از این تعداد حال پنج نفر وخیم است.

مرگ راننده

پس از فوت راننده اتوبوس محور کرمان ـ شیراز در محور نی‌ریز فارس، شمار کشته‌شدگان حادثه سقوط این اتوبوس به 20 نفر رسید.

عزیز برزگر، فرمانده انتظامی شهرستان نی‌ریز از فوت راننده اتوبوس حامل سربازان در محور کرمان ـ شیراز خبر داد و گفت: با فوت این راننده شمار جان‌باختگان این حادثه به 20 نفر رسید.

بررسی حادثه در وزارت دفاع

جانشین و معاون وزیر دفاع با ابلاغ سردار دهقان، مامور رسیدگی به وضعیت سربازان سانحه دیده شدند.

در پی دستور حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور، سردار حسین دهقان وزیر دفاع طی ابلاغیه‌ای به جانشین و رئیس بازرسی وزارت دفاع ماموریت داد برای رسیدگی به وضعیت سربازان حادثه دیده و نیز کاهش آلام بازماندگان به منطقه عزیمت کرده و اقدامات لازم را به عمل آورند.

امیرسرتیپ امیر حاتمی، جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح همراه جمعی از مسئولان این وزارتخانه صبح جمعه با سفر به شیراز از سربازان حادثه دیده در بیمارستان شهید رجایی عیادت کردند.

امیر حاتمی در جمع خبرنگاران درخصوص وضعیت ادامه خدمات سربازان مصدوم نیز گفت: در نیروهای مسلح بحث معافیت یک روند روشن دارد و به این شکل است تا زمانی که مصدومان در حال درمان هستند، تمام امکانات در اختیار آنها خواهد بود و از بیمه خدمات درمانی، بیمه عمر حوادث قانونی و بیمه عمر حوادث اختیاری و بیمه اتوبوس برخوردار خواهند بود.

سرتیپ حاتمی افزود: مصدومان این حادثه بعد از درمان به شورای پزشکی معرفی می‌شوند و متناسب با وضعیت آنها ممکن است رای به ادامه خدمت، رای به معافیت از خدمت، رای به وظیفه بگیری (دریافت حقوق از کار افتادگی ) داده شود.

برخورد با قصور

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز با ابراز تاسف از وقوع حادثه واژگونی اتوبوس حامل سربازان وظیفه گفت: با افراد و مجموعه‌هایی که با قصور و کوتاهی زمینه‌ساز وقوع این حادثه تلخ شده‌اند برخورد جدی خواهد شد.

پژوهش جهرمی ضمن تائید حضور اتباع بیگانه غیرمجاز (افغان و پاکستانی) در اتوبوس حامل سربازان افزود: در این زمینه نیز شرکت مسافربری تامین‌کننده اتوبوس و اداره کل حمل و نقل و پایانه‌های استان کرمان باید پاسخگو باشند. علت وقوع حادثه نیز از سوی کارشناسان در دست بررسی است.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز اعلام کرد: ارائه خدمات درمانی به مصدومان سانحه واژگونی دودستگاه اتوبوس در استان فارس از نخستین ساعت‌های وقوع حادثه آغاز شده و کماکان ادامه دارد .

سطح هوشیاری 5 بیمار پایین است

مدیر بیمارستان شهید رجایی شیراز هم با بیان این که همه خدمات موردنیاز به مصدومان حادثه سقوط اتوبوس ارائه می‌شود، گفت: 13 نفر از این مصدومان همچنان تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند که حال پنج نفر از آنها وخیم و سطح هوشیاری شان بسیار پایین است.

حمید خدیوی عنوان کرد: در مجموع 53 مصدوم از هر دو اتوبوس سانحه دیده به بیمارستان شهید رجایی منتقل شدند که 25 نفر از آنان با دریافت خدمات اولیه سلامت ترخیص شدند. هفت بیمار نیاز به جراحی داشتند که به اتاق عمل منتقل شدند و با دریافت خدمات جراحی اکنون در بیمارستان بستری هستند .

به گفته وی، یک تبعه بیگانه نیز در بین مصدومان وجود دارد .

مدیر بیمارستان شهید رجایی شیراز اضافه کرد: 17 مصدوم نیز به بیمارستان نمازی شیراز ارجاع داده شدند که پس از دریافت خدمات 15 نفر از آنان ترخیص و دو نفر بستری شدند .

مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس هم به واحد مرکزی خبر گفت: 15 نفر از کشته‌شدگان سرباز بودند که هویتشان مشخص شده است. یکی از کشته‌شدگان هم کمک‌راننده و سه نفر از اتباع خارجی بودند. با مرگ راننده، تعداد کشته‌شدگان به 20 نفر افزایش یافت.

سردار کمالی، جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستادکل نیروهای مسلح درباره این‌که چه تسهیلات و خدماتی به خانواده سربازان جان باخته و سربازان مجروح ارائه خواهد شد، به ایسنا گفت: همسر و فرزند این سربازان - که در این حادثه جان خود را از دست داده‌اند - تا پایان عمر از نیروهای مسلح مستمری دریافت خواهند کرد و اگر این افراد پدر و مادر تحت تکفل داشته باشند، مشمول این قانون خواهند بود.

جانشین اداره سرمایه‌های انسانی ستادکل نیروهای مسلح درباره آسیب‌دیدگان این سانحه نیز گفت: تمام هزینه‌های درمانی این سربازان تا زمان بهبود کامل و بازیابی سلامت به عهده نیروهای مسلح خواهد بود و آنان بیمه هم هستند.

وی درباره سربازان آسیب‌دیده در این حادثه و این که آیا ممکن است این سربازان از انجام خدمت سربازی معاف شوند، تصریح کرد: افرادی که در این حادثه مجروح شده باشند، اگر میزان و شدت جراحتشان سطحی باشد، پس از استراحت و طی دوره درمان ادامه خدمت سربازی خود را انجام خواهند داد، اما اگر آسیب‌دیدگی افراد بالا باشد با توجه به نظر تیم پزشکی امکان معافیتشان از سربازی وجود دارد.

در اولین حادثه رانندگی که در گردنه لای‌رز نی‌ریز رخ داد یک دستگاه اتوبوس حامل سربازان که از کرمان به سمت شیراز در حرکت بود، ساعت یک بامداد به دره سقوط کرد. بر اثر این حادثه 20 سرنشین کشته و 30 نفر مجروح شدند.

همچنین در حادثه دوم که در نزدیکی مهارلو رخ داد، یک دستگاه اتوبوس دیگر که آن نیز حامل سربازان بود در این مسیر واژگون شد. در این حادثه رانندگی 47 سرباز زخمی و توسط تکنیسین‌های اورژانس به بیمارستان منتقل شدند.

دستور رسیدگی به وضعیت مصدومان

در پی جان باختن جمعی از سربازان ارتش جمهوری اسلامی در سانحه رانندگی، رئیس‌جمهور، رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه در پیام‌هایی جداگانه ضمن تسلیت این حادثه تلخ، خواستار رسیدگی به وضعیت مصدومان و بررسی علت سانحه شدند. دادستان کل کشور هم در پیامی ضمن تسلیت جان باختن تعدادی از سربازان نیروی زمینی ارتش، دستور بررسی علت وقوع این حادثه را صادر کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها