به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، محققان آمریکایی در آزمایش های خود نشان داده اند ترکیبات که فیتوشیمی کشمش مانع رشد و نمو چند باکتری عامل پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه می شوند.
آزمایشهای صورت گرفته حکایت از وجود 5 نوع ماده فیتوشیمی در کشمش بدون دانه دارند؛ این مواد عبارتند از اسید الیالونیک Alaalonek acid، الونولیک الدهید Alenolak aldehyde، اسید بیتولینک (Batolenk acid)، هیدروکسیمتیل (Hedroximthel) و فورفورال (furfural). تمام این مواد، آنتی اکسیدان هستند.
کشمش سرشار از ویتامین C است و محققان معتقدند که نتایج این تحقیقات، تصورات شایع در میان بسیاری از مردم را که گمان می کردند کشمش باعث تشدید پوسیدگی دندان می شود از بین می برد، چرا که پیش از این تصور می شد قند موجود در کشمش، قابلیت چسبندگی دارد و قندهایی که به دندان می چسبند باعث پوسیدگی آن می شوند، در حالی که تحقیقات اخیر ثابت می کند که ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در کشمش باعث بهبود بهداشت دهان و تقویت مقاومت دندانها در برابر پوسیدگی و بیماریهای لثه می شود.
این خوراکی همچنین حاوی تعدادی مواد مغذی از جمله ویتامین های گروه B و برخی مواد معدنی مثل کلسیم، مس، ید، فسفور و پتاسیم است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد