قفسه

نوروز، کتاب، مسابقه و کمپین

این روزها و با نزدیک شدن به تعطیلات سال نو بسیاری از مردم در حال خرید و خانه‌تکانی‌اند، اما در همین روزهای شلوغ و پرازدحام کاری آخر سال در فضای مجازی یکی دو اتفاق خوب فرهنگی هم در حال رخ دادن است، یک مسابقه با محوریت یار مهربان و دیگری یک کمپین برای حمایت از کتاب و نویسندگان و با هدف ترویج مطالعه میان مردم.
کد خبر: ۸۹۰۰۹۲

از اولی شروع می‌کنیم که به همت حوزه هنری و انتشارات سوره مهر در حال برگزاری ست، داستان از این قرار است که یک مسابقه طراحی شده است که چهار بخش خاطرات، رمان، داستان و بخش مستقل برای نوجوانان را در بر می‌گیرد، این مسابقه از هفته گذشته یعنی پانزدهم اسفند آغاز شده است و تا 25 فرودین ماه هم ادامه دارد.

هدف مسابقه هم مشخص است: «در راستای طرح ترویج کتاب و کتابخوانی، انتشارات سوره مهر قصد دارد در ایام نوروز، مسابقه‌ کتابخوانی را برگزار کند. »

بر این اساس در بخش خاطرات کتاب‌های «شنام» نوشته کیانوش گلزار راغب، «یکشنبه آخر» نوشته معصومه رامهرمزی و «زقاق 56» و در بخش رمان «آه با شین» نوشته محمد کاظم مزینانی، «ای کاش گل سرخ نبود» اثر منیژه آرمین و «سفر به گرای 270 درجه» نوشته احمد دهقان در نظر گرفته شده است.

کتاب‌های «سه دختر گل فروش» نوشته مجید قیصری، «آبنبات هل دار» و «نقطه ته خط» دو اثر از مهرداد صدقی برای بخش داستان و «خاطرات یک الاغ» نوشته ژاک پکنارد با ترجمه سهیلا صفوی، «تویوتای خرگوشی» نوشته اکبر صحرایی و «راز قلعه افلاک» نوشته حمید نوایی لواسانی نیز برای بخش نوجوان معرفی شده‌اند.

علاقمندانی که این مطلب را می‌خوانند و دوست دارند اطلاعات بیشتری از این مسابقه به دست آورند می‌توانند به پایگاه اطلاع‌رسانی انتشارات سوره مهر مراجعه کنند نشانی این پایگاه هم با یک جستجوی ساده در موتورهای جستجوگر به آسانی پیدا می‌شود. لابد پیش خودتان می‌گویید دو کلمه نشانی اینترنتی را هم می‌نوشتید دیگر! اما خیلی آگاهانه از آوردن نام آن پرهیز کردیم تا خودتان آستین همت بالا بزنید و بروید دنبالش کسی که حال پیدا کردن یک نشانی اینترنتی را نداشته باشد قطعا حال خواندن یک کتاب چند ده یا چند صد صفحه‌ای را هم نخواهد داشت.

اما اتفاق دوم راه‌اندازی یک کمپین فرهنگی بسیار خوب برای عیدی دادن کتاب است که الحمدالله هر روز هم دارد به افراد مطرح و شناخته شده‌ای که به این کمپین می‌پیوندند افزوده می‌شود. لابد می‌پرسید اصل داستان چیست؟

خانه کتاب امسال ابتکاری به خرج داده و طرحی راه انداخته است به نام «طرح عیدانه کتاب» که شعارش این است: «امسال کتاب عیدی بدهیم» برای رسیدن به این هدف هم یک فهرستی از کتابفروشی‌های منتخب معرفی شدند که نه فقط در تهران بلکه تقریبا تمام استان‌های کشور را در بر می‌گیرد به عنوان مثال فقط در استان اصفهان حدود 50 کتابفروشی به این طرح پیوسته‌اند و براساس مشارکت و یارانه‌ای که وزارت ارشاد می‌دهد این کتابفروشی‌ها 20 درصد تخفیف را برای فروش کتاب در نظر گرفته‌اند. ‌ با راه افتادن و فراگیر شدن این طرح بسیاری از هنرمندان و نویسندگان و شاعران هم در قالب یک کمپین به آن پیوستند و از مردم خواستند امسال عید، کتاب عیدی بدهند. مثلا سروش صحت در همین ارتباط گفته است برای عیدی دادن می‌توانیم به کتاب هم فکر کنیم. اگر به دنبال عیدی‌های گرانقیمت هستیم می‌توانیم تعداد کتاب‌هایی را که هدیه می‌دهیم بیشتر کنیم. می‌توانیم در کنار هر هدیه دیگری که به مناسب عید نوروز به هم می‌دهیم کتاب را هم در نظر بگیریم تا از ایام عید برای خواندن کتاب استفاده کنیم. اگر کتاب عیدی گرفتیم خوشحال شویم و سعی کنیم آن را بخوانیم.‌ در طرح «عیدانه کتاب» مردم می‌توانند با ارائه کارت ملی در بازه زمانی ۱۵ اسفند تا ۱۵ فروردین با حضور در کتابفروشی‌هایی که در این طرح مشارکت کرده‌اند تا سقف ۱۰۰ هزار تومان کتاب خریداری کنند و از ۲۰ درصد تخفیفی که از طریق وزارت ارشاد اعمال می‌شود، بهره‌مند شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها