به گزارش جام جم نوا، گروه موسیقی بمرانی را کسانی که موسیقی را کمی جدی دنبال میکنند، قبل از ورود به برنامه تلویزیونی «خندوانه» هم میشناختند. اما این گروه به لطف حضور در این برنامه در میان مخاطبان عام هم شناخته شد و آهسته آهسته وارد جریان اصلی موسیقی کشور شد و دومین آلبوم رسمیاش را هم به نام «مخرج مشترک» روانه بازار موسیقی کرد و اولین اجرایش را در جشنواره موسیقی فجر تجربه کرد.
گروه موسیقی بمرانی را با توجه به نوع رنگبندی سازیشان، نمیتوان در سیک موسیقی خاص قرار داد. با این حال موسیقی این گروه شباهتهایی به سبک کانتری دارد. موسیقی کانتری سبکی بسیار ساده و بیالایش است و موضوعات، ملودی و اشعار آن شباهت هایی نیز با موسیقی بلوز دارد. اکثر ترانه های این سبک نیز بر اساس چند آکورد ساده و یک ملودی خطی ساده شکل میگیرد. قطعاتی بمرانی هم بر همین اساس و در همین فضا تعریف میشوند.
برخلاف بسیاری از گروههایی که در سبکهای این چنینی کار میکنند، گروه بمرانی موفق شده است تا زبان فارسی و ویژگیهای صدایی آن را به درستی وارد سبک و سیاقی خاص از موسیقی بکند که معمولا با ورود زبان فارسی یک نوع عدم همخوانی شکل میگیرد و اصطلاحا موسیقی، کلام را پس میزند. شاید مهمترین نکته در نوع موسیقی که گروه بمرانی ارایه میدهد، همین باشد. این گروه تا حدی توانسته تا این سبک موسیقی خاص را با کلام و لحن ادبیات فارسی، در یکدیگر حل کند.
نکته دیگری که در خصوص این گروه و اجرای اخیرشان میتوان گفت، کارکرد شعر و ترانه است. این گروه از کلمات ساده و ملموسی استفاده میکند که در ادبیات محاوره امروز بارها بارها شنیده میشود. به همین واسطه هم مخاطب با ترانههای این گروه به راحتی و سادگی ارتباط برقرار میکند. در واقع بمرانی از همان ادبیات و اصطلاحاتی استفاده میکند که در کوچه و خیابان هر روز و مدام میشنویم.
اجرای گروه موسیقی بمرانی در این کنسرت برخلاف بسیاری از کنسرتهایی که در این سبک و سیاق برگزار میشود، داری یک سناریوی از پیش فکر شده بود. یعنی اعضای هر گروه برای تک تک لحظات کنسرتشان فکر کرده بودند و با شوخیها و اتفاقاتی از پیش تعیین شده، لبخند را بر روی لبان حاضرین در سالن مینشاندند.
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد