در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما بررسی شد

پس‌لرزه‌های آزادسازی نرخ بلیت هواپیما

در حالی که تنها چند روز از آزادسازی قیمت‌ بلیت هواپیما می‌گذرد، نرخ بلیت پرواز تهران ـ مشهد به دلیل تعطیلات هفته گذشته به 500 هزار تومان رسید.
کد خبر: ۸۶۱۶۰۱

به گزارش جام‌جم، دوشنبه هفته گذشته سازمان هواپیمایی کشوری نرخ بلیت 170 مسیر را آزاد اعلام کرد و افزود: این اقدام برای ایجاد رقابت بین شرکت‌های هواپیمایی داخلی با هدف ارتقای خدمات پروازی انجام شده است.

یکی از الزامات اجرایی شدن آزادسازی قیمت مسیرهای پروازی داخلی برابر بودن عرضه و تقاضا در این بخش است، اما با توجه به ناوگان فرسوده و ناکارآمد هوایی کشور در حال حاضر عرضه و تقاضا در این بازار تناسبی ندارد و این مساله باعث شده تا آزادسازی قیمت‌ها نه‌تنها باعث ایجاد رقابت بین شرکت‌های هواپیمایی نشود، بلکه افزایش سرسام‌آور بلیت را به دنبال داشته است به‌طوری هم‌اکنون بلیت پرواز تهران ـ مشهد از مرز 500 هزار تومان گذشت.

در همین حال علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در گفت‌وگوی ویژه خبری پنجشنبه شب شبکه دو سیما به تشریح آزادسازی نرخ بلیت هواپیما پرداخت و گفت: شرکت‌های هواپیمایی تاکنون اقدام به افزایش قیمت پروازها نکرده‌اند و قرار است این دستورالعمل از هفته جاری اعمال شود، البته نظارت کامل بر شرکت‌های هواپیمایی و پروازها پس از آزادسازی قیمت‌ها وجود دارد و با آزادسازی کامل قیمت‌ها، قیمت‌گذاری پروازها در اختیار شرکت‌های هواپیمایی قرار می‌گیرد تا شرکت‌ها خودشان به تعیین قیمت و اعمال آن اقدام کنند.

عابدزاده تصریح کرد: بیشتر شرکت‌های هواپیمایی ساختار لازم را برای ارائه بلیت با قیمت‌های متفاوت دارند بنابراین ما نمی‌توانیم برای آزادسازی قیمت‌ها منتظر افزایش تعداد ناوگان خطوط هواپیمایی کشورمان باشیم.

وی با بیان این‌که در یک سال اخیر نرخ بلیت پروازها در بسیاری از مواقع زیر قیمت بوده است، گفت: سن ناوگان هوایی ما بالاست و همه آن هم به خاطر اعمال تحریم‌ها علیه کشورمان نیست بخشی از آن به‌خاطر آن است که سرمایه‌داران سودی عایدشان نمی‌شود و به همین خاطر وارد این عرصه نمی‌شوند. ورود شرکت‌های جدید هواپیمایی هم با این نگاه صورت می‌گیرد ولی به آینده امیدوار هستیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: قیمت تمام شده یک صندلی ساعت نزدیک به 40 دلار و نرخ متوسط یک ساعت پرواز 80 دلار است که این مساله بسیار ناعادلانه است.

عابدزاده با بیان این‌که 250 فروند هواپیما در ناوگان هواپیمایی کشور فعال است که نزدیک به یک میلیارد دلار ارزش دارند، افزود: این مساله در حالی است که پنج فروند هواپیمای 777 با ظرفیت 1300 صندلی یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری لازم دارد. وی در رابطه با میزان خسارت‌های دریافتی مردم از شرکت‌ها، گفت: مردم بسیار کم برای دریافت خسارت مراجعه می‌کنند زیرا در پی کیفیت هستند. عابدزاده تصریح کرد: در صورتی‌که شرکت‌های هواپیمایی بتوانند نرخ‌های پس از آزادسازی قیمت‌ها را اجرا کنند در مدت یک سال شاهد تغییرات اساسی در حمل‌ و نقل هوایی خواهیم بود.

آزادسازی قیمت‌ها به معنای افزایش قیمت نیست

در ادامه این برنامه مقصود اسعدی‌سامانی، دبیر انجمن شرکت‌های حمل‌ و نقل هوایی گفت: از 9 آذر که آزادسازی قیمت‌ها به شرکت‌ها اعلام شده است، تاکنون شاهد افزایش نرخ پروازها نبوده‌ایم. در چند روز گذشته افزایش نرخ‌ها فقط در برخی آژانس‌های مسافرتی و تعدادی از پروازها صورت گرفته که به صورت چارتری انجام می‌شود.

وی گفت: آزادسازی قیمت‌ها به معنای افزایش قیمت نیست بلکه این کار باعث شفافیت در قیمت پروازها و اعلام نرخ آنها در مسیرهای مشخص در سایت‌ها می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها