آنچه باید درباره انگلزدایی بدانید
انگلزدایی از سبزیها مرحله بسیار مهمی در شستوشو است. بعضی انگلها با آب معمولی از بین نمیروند؛ پس شستن میوه و سبزی با آب در بسیاری موارد به پاک شدن آن کمکی نمیکند. بهترین راه این است که سبزی را چند دقیقه در تشت آب بگذارید تا خاک و آلودگی آن از بین برود. سپس یک قاشق مرباخوری مایع ظرفشویی یا محلول شستوشودهنده سبزی را با آب مخلوط کنید و سبزی را چند دقیقه داخل این مایع بگذارید و چند بار آبکشی کنید تا آماده مصرف شود.
پختن کافی نیست
بسیاری از انگلها و میکروبها پس از پخت و بر اثر حرارت بالا از بین میروند. با این حال بهتر است قبل از پخت سبزی مراحل شستوشو به صورت کامل طی شود.
اگر سبزی آلوده مصرف کردید
افراد پس از مصرف میوه و سبزی آلوده، احساس ناراحتی میکنند. پس اگر دچار تب، تهوع، اسهال یا ناراحتی شدید، پیش از رسیدن به نزدیک ترین مرکز درمانی با روشهای ساده مانع تشدید علائم و بدتر شدن شرایط جسمی شوید. نوزادان و بچه ها، افراد مسن و خانمهای باردار بیشتر از دیگران در معرض خطرات ناشی از این آلودگیها هستند و عوارض خیلی زود و شدید، آنها را درگیر میکند. بهترین راه مقابله با چنین مشکلاتی بهویژه به دنبال مسمومیت، رساندن مایعات به بدن است. پس در مسیر رسیدن به مراکز درمانی، بطری آب سالمی در دسترس داشته باشید و مدام آب بنوشید. البته علاوهبر خطر بیآبی ناشی از اسهال و استفراغ احتمالی، از دست رفتن املاح ضروری بدن یکی از خطرات جدی دیگری است که بیماران با آن روبهرو هستند. به همین دلیل توصیه میشود تا رسیدن به بیمارستان محلول او.آر.اس و آب بنوشید و اگر آن را در دسترس ندارید به آب مقداری نمک یا قند اضافه کنید.
آنتیبیوتیک ممنوع!
در بسیاری مواقع، علائم گفته شده چندان شدید نیست و افراد نیازی به درمان جدی ندارند و به کمک پزشکان مراکز درمانی و تجویز سرم مشکل حل میشود. یکی از اشتباهات رایج، مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک است در حالی که بیماران باید بدانند فقط در صورت عفونت جدی باکتریایی به مصرف آنتیبیوتیک نیاز دارند.
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی
فوقتخصص بیماریهای گوارش و کبد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد