عفو و مرخصی زندانیان در همه ایام سال

رئیس قوه قضاییه اخیرا بخشنامه ای صادر کرده است که براساس آن ، دیگر هیچ فرد زندانی که شرایط عفو را دارد، در زندان نمی ماند.
کد خبر: ۸۵۶۸۹

آیت الله هاشمی شاهرودی بنا به گفته معاون امور زندان های دادستان عمومی و انقلاب تهران ، طی بخشنامه ای به دادستان ها و روسای زندان های سراسر کشور بر تسریع در تهیه فهرست کاملی از زندانیان مشمول عفو در سراسر کشور تاکید کرده است . اعطای مرخصی به زندانیان و پیشنهاد عفو برای زندانیانی که مدتی از دوره زندان خود را طی کرده اند ، از سیاست هایی است که قوه قضاییه بر آن تاکید دارد. محمود سالارکیا ، معاون دادستان تهران در امور زندان ها می گوید: براساس این بخشنامه شوراهای طبقه بندی زندانیان که طبق آیین نامه جدید زیر نظر قاضی ناظر زندان تشکیل می شود ، موظف است فهرست کامل زندانیانی را که مشمول عفو هستند ، استخراج کند و به مراجع ذی ربط تحویل دهد. جمال کریمی راد، سخنگوی قوه قضاییه نیز با اعلام این که آیین نامه عفو و بخشودگی زندانیان در حال بازنگری است ، می گوید: یکی از موارد توجه قضات ، موضوع عفو است ، اگر به عفو زندانی توجه نشود ، افراد متنبه در زندان می مانند و تبعات زندان شامل حال آنها ، خانواده ها و جامعه می شود. وی می افزاید: قضات باید بدانند که حتی یک روز زندان برای افرادی که متنبه شده اند و کسانی که بیرون از زندان می توانند مشکلشان را حل کنند ، تضییع حق آنان است . اما معاون دادستان تهران در امور زندان ها ، خبر دیگری هم داد. او می گوید: مطابق بخشنامه صادره آیت الله هاشمی شاهرودی ، از این پس عفو زندانیان در تمام طول سال صورت می گیرد و دیگر نیازی به ایام و اعیاد خاص برای عفو زندانیان نیست . سالارکیا می افزاید: شورای طبقه بندی زندانیان در تمام طول سال اسامی زندانیان مشمول عفو را اعلام می کند و پرونده آنها پس از بررسی در فهرست پیشنهادی به رئیس قوه قضاییه گنجانده می شود تا در جریان عفو قرار گیرد.

منتقدان اعطای مرخصی و عفو به زندانیان

با این حال سیاست اعطای مرخصی و عفو به زندانیان ، منتقدانی نیز دارد. منتقدانی که با استناد به ارتکاب جرم مجدد پس از اعمال عفو برای برخی زندانیان و یا در حین مرخصی ، معتقدند این سیاست چندان مناسب به نظر نمی رسد. مسوولان مبارزه با مواد مخدر در نیروی انتظامی از جمله این طیف هستند که عقیده دارند اعطای مرخصی و عفو به زندانیان مواد مخدر و معتادان ، موجب جری شدن آنها می شود. سردار ابویی ، مدیر کل مبارزه با مواد مخدر ناجا یکی از این منتقدان است که بارها از این سیاست انتقاد کرده است . در نقطه مقابل ، مسوولان قضایی با این استدلال که استناد به برخی موارد استثناء نمی تواند قاعده این سیاست را زیر سوال ببرد، همچنان از آن دفاع می کنند.آنها معتقدند مرخصی زندانیان شامل زندانیان چک غیر از کلاهبرداران ، زندانیان دیه ، مهریه و... می شود و مرتکبان جرایم مواد مخدر، سرقت مسلحانه ، آدم ربایی و جرائم اقتصادی از حداقل مرخصی ها استفاده می کنند. عباس خاصی زاده ، رئیس زندان اوین در این باره به ایسنا می گوید: سخت ترین نوع مرخصی به زندانیان متهم به شرارت ، سرقتهای مسلحانه ، آدم ربایی و جرائم اقتصادی در حدکلان داده می شود و مرتکبان جرائم مواد مخدر نیز براساس دستور اکید رئیس قوه قضاییه از حداقل میزان مرخصی برخوردار می شوند. بنا به اعلام مسوولان قضایی ، براساس آیین نامه جدید سازمان زندانها که امسال به تصویب رسیده است ، زندانیان دیه ، مهریه و ترک نفقه بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. در ضمن زندانیانی که در طول مرخصی خود مرتکب جرم مجدد شده اند، از مرخصی محروم می شوند و دوران محکومیت آنها نیز افزایش می یابد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها