رسیدگی و بررسی جزئیات لایحه دیوان عدالت اداری در دستور کار نمایندگان مجلس قرار گرفت.
کد خبر: ۸۲۸۸۵
در جلسه دیروز با تصویب مجلس ، دیوان عدالت اداری زیرنظر رئیس قوه قضاییه و به منظور رسیدگی به شکایات و اعتراضات مردم از ماموران ، ادارات و آیین نامه های خلاف قانون یا شرع و یا خارج از اختیارات مقام تصویب کننده ، تشکیل می شود.
این مصوبه در بررسی شور دوم لایحه 50ماده ای دیوان عدالت اداری به تصویب رسید. براساس یکی دیگر از مواد مصوب این لایحه ، دیوان عدالت اداری در تهران مستقر می شود و تعیین تعداد شعبه های آن به پیشنهاد رئیس دیوان با تصویب رئیس قوه قضاییه خواهد بود.
براساس یکی دیگر از مصوبات مجلس ، قضات دیوان باید دارای 15سا سابقه کار قضایی باشند. درباره قضات دارای مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در یکی از گرایش های رشته حقوق یا مدارک حوزوی معادل ، داشتن 10سال سابقه کار قضایی کافی است. البته قضات شاغل در دیوان و قضاتی که دست کم 5سال سابقه کار قضایی در دیوان دارند، از شمول این ماده مستثنا هستند. براساس یکی دیگر از مصوبات ، بودجه دیوان در ردیف مستقل و ذیل ردیف بودجه قوه قضاییه لحاظ می شود. براساس یکی دیگر از مصوبات مجلس ، هر شعبه دیوان دارای یک رئیس و 2مستشار خواهد بود و ملاک در صدور رای ، نظر اکثریت است و آرائ صادر شده در شعب دیوان قطعی است.