استقبال از سخنان موسوی خوئینی ها

آیت الله موسوی خوئینی ها در دیدار با اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به طرح آسیب هایی پرداخت که از زبان ایشان شنیدنی است.
کد خبر: ۸۲۰۱۶

این آسیب شناسی طی سالهای گذشته به صورت مکرر از زبان منتقدان خیرخواه جبهه اصلاح طلب هم مطرح شد اما یقینا نمی توانست همان تاثیری را داشته باشد که اینک از زبان یکی از چهره های شاخص طیف اصلاح طلب مطرح شده است . برخی از این تذکرات آنقدر اهمیت دارد که به شکلی دیگر ، بازخوانی شود.

الف - روشنفکری دینی ، اصلاح دین نیست
طی سالهای گذشته یک جریان روشنفکری از مرزها عبور کرد و با نام دفاع از گوهر دین ، به طرح نظریه هایی پرداخت که از لوازم آن ، پشت کردن به اسلام و تشیع و تغییر تعالیم آن و انکار نقش اجتماعی دین و به تعبیر موسوی خوئینی ها ، اصلاح دین بود. این جریان هر چند در راه ظاهرا با دینداران همراه است ، اما در مقصد و نتیجه به تکرار همان سخنانی پرداخته که از زبان روشنفکران لاتیک در دهه های گذشته شنیده شده است. جریان اصیل روشنفکری دینی باید مرز روشن خود را با این طیف ترسیم کند تا به نام آنان ، ریشه دین و دینداری زده نشود.

ب - نظریه پردازی ، حرکت اندیشه است نه هوای نفس
یکی از مصادیق تزیین اعمال انسان از سوی شیطان ، می تواند توجیه گری مواضع و دیدگاه هایی باشد که انسان آن را بدون پشتوانه و منطق می پذیرد و سپس برای آن به خلق نظریه می پردازد. متاسفانه در چند سال اخیر بسیاری از اندیشه ها و نظریه ها ، نه به دلیل منطق محکم درونی بلکه در عمل به خاطر مفید بودن آنها برای برخی از اصلاح طلبان ، مقبول افتادند. تبعیت از مدهای فکری ، توجیه عملکردها ، لج بازی و عقده گشایی و مواردی از این دست هرگز نباید جایگزین پذیرش استحکام منطق یک نظریه و تفکر شود.

ج - اعتدال و انصاف ، مبنای قضاوت
در ارزیابی عملکرد افراد ، گروهها و نهادهای حکومتی مبنای قضاوت باید اعتدال و انصاف باشد تا در ورطه نادیده گرفتن واقعیت ها قرار نگیریم ، به انکار داشته های خود نپردازیم و همه چیز را زیر سوال نبریم ، حتی اگر شخصا مورد ظلم واقع شده باشیم . بنا نیست روابط خود با دیگران را براساس برخورد آنان با خود تنظیم کنیم ، بلکه این اصول فکری ماست که باید مبنای تنظیم روابط با دیگران قرار گیرد.

د - گرایش ضد دینی در نهایت ضد مردم می شود
این سخن با توجه به نقش پررنگ دین در حیات فردی و اجتماعی مردم ایران ، قطعا یک اصل راهنماست . تکیه بر روشنفکران بریده از مذهب ، به رویارویی با مردم می انجامد و این موضوع نیز به نوبه خود ، دستاوردهای انقلاب در حیطه جمهوریت ، مردم سالاری ، قانونمندی و... را بر باد خواهد داد.

ه - دقت در تشکیل جبهه های ائتلافی
متاسفانه بسیاری از اصلاح طلبان با محور قرار دادن دمکراسی ، به همکاری با کسانی سوق پیدا کردند که در اساس دین و حکومت دینی دچار مشکلند و همین دمکراسی را نیز سازگار با دین و به صورت بومی شده ، نپذیرفته اند. ایجاد این گونه جبهه های ائتلافی آن هم بدون مرزبندی های اعتقادی و سیاسی ، از خطاهای بارز گروه هایی از اصلاح طلبان بود که به بی پایگاهی آنان در میان مردم دامن زد.

و - انجمن اسلامی دانشگاه ها ، پایگاهی برای اسلام
شیوه برخورد ابزاری گروه های اصلاح طلب با انجمن های اسلامی دانشگاه ها منجر به کمرنگ شدن دین و مطالعات دینی در میان اعضای انجمن ها شد و کار به جایی رسید که هم اینک اعضای شورای مرکزی برخی از دانشگاه ها، اساسا اعتقادی به اسلام ندارند ، چه رسد به حکومت دینی و اصل ولایت فقیه . نباید اجازه داد که عده ای به اسم انجمن اسلامی ، هویت دینی آن را تغییر دهند. موارد فوق برخی از نکات کلیدی اظهارات آیت الله موسوی خوئینی ها است که با بیان دیگری شرح شد. در عین حال افزودن دو نکته ضروری است :
اول این که چرا در تمام سالهای گذشته ، ایشان به طرح این آسیبها نپرداخت تا از لغزش نیروهای اصیل اصلاح طلب به جرگه صاحبان اندیشه مغایر با دین و حکومت دینی ، جلوگیری شود؛
دوم ، چرا این موارد را به صورت علنی و گسترده مطرح نکرد تا مبانی مرزبندی های اعتقادی و سیاسی اصلاح طلبان با دیگران ، منطقی تر ترسیم شود و سرمشقی برای اصلاح طلبان جوانتر باشد؛ در هر حال باید به استقبال از این سخنان رفت و گوینده آن را قدر نهاد.

علی شکوهی
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها