دکتر «جولی بائومان» نویسنده ارشد این مطالعه گفت: افرادی که به دلیل ابتلا به سرطان سر و گردن تحت درمان قرار گرفتهاند در معرض ابتلا به سرطان دوم در ناحیه دهان یا گلو هستند که به طور معمول کشندهتر است. بنابراین، مولکولی طبیعی و ایمن در سبزیجات چلیپایی همچون کلم بروکلی پیدا کردیم که از غشای دهانی در محل شکلگیری سلولهای سرطانی حفاظت میکند.
در این بررسی متخصصان عصاره کلم بروکلی را به موشهایی که مستعد ابتلا به سرطان دهان بودند، خوراندند و دریافتند این ماده خوراکی به طور چشمگیر تعداد تومورهای سرطانی را کاهش میدهد. کلم بروکلی همراه با کلم پیچ از سبزیجات چلیپایی به حساب میآیند که حاوی میزان بالایی از سولفورافان هستند. متخصصان در مطالعات پیشین خود دریافته بودند که این ترکیب میزان آسیب ناشی از ماده سرطانزا را کاهش میدهد.
یکی دیگر از متخصصان این مطالعه گفت: فایده ترکیب سولفورافان در پیشگیری از سرطان دهان در موشها این امید را به وجود آورده که این ترکیب ممکن است در پیشگیری از بروز این سرطان در افرادی که در معرض آلایندههای زیست محیطی و سرطانزا هستند، موثر باشد.
این تیم تخصصی آزمایش کردند که چگونه ترکیبی از آبمیوه و کلم بروکلی حاوی سولفورافان از ۱۰ انسان حفاظت کرده است. این عصاره به طور مستقیم در بافتهای مورد هدف و بدون هیچ مشکلی جذب میشود. نتایج به دست آمده از این تست پزشکان را امیدوار ساخت تا بتوانند این آزمایش را روی ۴۰ فرد مبتلا به سرطان سر و گردن انجام دهند.
در این مطالعه شرکت کنندگان از کپسولهای حاوی پودر دانه کلم بروکلی مصرف میکردند تا معلوم شود که آیا بدن آنان قادر است این نوع رژیم غذایی را تحمل کند یا خیر؟ سپس تاثیر آن بر غشای دهان بررسی شد تا مشخص شود به چه میزان در پیشگیری از سرطان موثر است.
سرطان سر و گردن در لبها، دهان، غدههای بزاقی، گلو و سینوسها بروز میکند.
به گزارش مدیکال دیلی، متخصصان معتقدند عصاره کلم بروکلی میتواند روش درمانی طبیعی برای درمان این سرطان و حفظ زندگی هزاران بیمار باشد. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: