جام جم سرا: حسن اکبری با بیان این خواص درباره فواید دیگر کلم بروکلی گفت: به اعتقاد متخصصان تغذیه، این کلم سرشار از ویتامینهای A، B، K، C و نیز مواد معدنی مانند پتاسیم و روی است. همچنین مملو از فیبر است و مصرف آن به همراه خانواده کلمها مانند کلم بروکسل، گل کلم و کلم معمولی توصیه میشود. از این گذشته حاوی ترکیبات گوگرد است که میتواند مواد سرطانزا را که در اصل سبب رشد تودههای سرطانی میشوند، بتدریج از بدن خارج کند.
اکبری افزود: طبق تحقیقات جدید انجام شده، ترکیبات گوگرد موجود در این کلم میتواند در بدن انسان نقش ضدالتهابی نیز داشته باشد و بیماری التهاب مفاصل که بیماری دردناک و پیش روندهای است و غضروف مفاصل را آرام آرام و تحت تأثیر عوامل التهابی ساییده و فرسوده میکند را بهبود بخشد. رژیم غذایی سرشار از کلم بروکلی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن دیگری مانند چاقی را نیز که مرتبط با بیماریهای التهاب مفاصل و آرتروز است را کاهش دهد.
اکبری تصریح کرد: بروکلی دارای مادهای بنام سولفورافان است که تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به صورت چشمگیری کاهش میدهد؛ در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریهها در انسان پیشگیری میکند.
وی افزود: بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K است که باعث پیشگیری از سرطان معده و روده میشوند. بروکلی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C، فیبر و بتاکاروتن، یک آنتی اکسیدان قوی محسوب میشود که از اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در بدن پیشگیری میکند، در نتیجه از بروز بیماریهایی مثل انواع سرطان، آلزایمر، بیماریهای قلبی، آرتریت (التهاب مفاصل) پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تأخیر میاندازد. مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و افراد دیابتی برای کنترل بیماری خود باید این ماده غذایی با ارزش را در وعدههای غذایی خود قرار دهند.
وی گفت: کلسیم موجود در بروکلی، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است؛ ولی چون شیر علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز دارد، به عنوان منبع بهتری برای پوکی استخوان مطرح میشود زیرا ویتامین D به جذب کلسیم در بدن کمک میکند. البته مصرف زیاد آن توصیه نمیشود و چون کلمها از جمله اقلام سرد هستند، لازم است با زردچوبه، فلفل سیاه و آویشن متعادل شود و اگر با سردی دیگری همراه شوند باید به ازای هر سردی یک مصلح گرم افزوده شود بطور مثال اگر کلم بروکلی و ماهی خورده میشود باید به غذا زردچوبه و فلفل سیاه را هم اضافه کرد. |فارس|
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد