دکتر کریم نیکخواه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و یکی از محققان این طرح افزود: پژوهش تاثیر باقلا بر پارکینسون توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و روی 30 بیمار مبتلا این بیماری انجام شده است.
این متخصص مغز و اعصاب افزود: بیماری پارکینسون از بیماریهای مغز و اعصاب نسبتا شایع است که معمولا بعد از دهه 50 زندگی مشاهده میشود.
دکتر نیکخواه با بیان اینکه باقلا مخصوصا باقلای جوانهزده حاوی میزان زیادی دوپامین است، افزود: در مغز بیماران مبتلا به پارکینسون ماده «دوپامین» کاهش مییابد و فرد مبتلا باید این دوپامین مورد نیاز را دریافت کند.
وی ادامه داد: هم اکنون دوپامین به صورت داروی خوراکی از کشورهای خارج برای درمان بیماران پارکینسون وارد میشود، اما با تولید عصاره باقلا میتوان دوپامین را به صورت دارویی برای بیماران مبتلا تولید کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به فواید بسیار گیاه باقلا در درمان بیماری پارکینسون، میتوان از این ظرفیت برای تولید عصاره خوراکی باقلا به صورت دارو و در جهت پیشرفت طب سنتی و اقتصاد مقاومتی در کشور استفاده کرد./ مهر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد