گفتگوی اختصاصی جام جم نوا با سعید مدرس به بهانه انتشار آلبومش

موسیقی، شناسنامه من است

جام جم نوا:‌ موسیقی خوب و آرامی که بسیاری را در همان آغاز و فراگیر شدن موسیقی پاپ در ده سال پیش به خود جلب کرده بود از آن خواننده ای بود که به واسطه پخش ترانه هایش از شبکه های بیرونی در فهرست سیاه قرار گرفت. هر چند موسیقی سعید مدرس و محتوا و ترانه هایش همیشه فاخر و خوب بود. همین نکته سبب شد که او پس از مدت ها از این فهرست سیاه بیرون بیاید و اولین آلبوم رسمی اش را روانه بازار کند. آلبومی که ردپای همان سبک و سیاقش را می شد در آن شنید. او حتی مجوز اولین اجرایش را هم گرفت تا به گفته خودش «به بزرگترین آرزوی زندگی اش» برسد. اجرایی که اتفاقا شور و حال خاصی هم داشت. او چند روز دیگر برای دومین بار روی صحنه می رود. انتشار آلبوم تازه سعید مدرس و اجراهای صحنه ای اش بهانه ای شد تا با او گپی بزنیم تا او از گذشته و حال و دغدغه های موسیقی اش بگوید.
کد خبر: ۶۹۹۱۰۱
موسیقی، شناسنامه من است

• یک وقفه طولانی بین کارهای شما وجود دارد، برخی از آنها در گذشته از شبکه های ماهوارهای پخش شد، چه شد که تصمیم گرفتید وارد موسیقی رسمی کشور شوید؟
حضور من در فضای غیرمجاز، حرکت در یک مسیر ناخواسته بود. من یکسری موزیک ویدیو ساخته بودم که در واقع به نوعی تبلیغ کارها و آثار هنری ام بودند، که اینها مورد توجه مردم قرار گرفت و بعد این مسئله تبدیل به سفارش ساخت موزیک ویدیو برای سایر خوانندگان شد و من به نوعی درگیر ویدیو سازی شدم. و از آنجایی که این داستان هم مغایر با قوانین فرهنگی ایران بود، من ممنوع الفعالیت شدم. این در واقع مسیری نبود که من بخواهم با برنامه ریزی آن را انتخاب کنم و به نوعی یک مسیر ناخواسته برای من بود. از طرف دیگر زمانی که من تصمیم گرفتم که موسیقی را در داخل ایران ادامه بدهم، لازم بود که این فعالیت ها را کنار بگذارم و به نوعی خود را مدتی از فعالیت هنری محروم کنم تا بتوانم وارد موسیقی رسمی کشورم شوم.
• کمی در مورد آلبوم جدیدتان که نخستین آلبوم رسمی شما هم محسوب می شود، توضیح دهید. چطور شد که نام «ساحل چمخاله» را برای آن انتخاب کردید؟

خب یکی از قطعات این آلبوم به همین نام است و اینکه من خاطرات خیلی خوبی در آن ساحل دارم و فکر می کنم که اسم خاصی هم هست. ساحل چمخاله مکانی است که خیلی از مردم آن را از قدیم می شناختند و در گذشته یکی از سواحل محبوب بوده است. اما بچه هایی که متعلق به نسل جدیدتر هستند، زیاد این ساحل و هویتش را نمی شناسند. فکر می کردم گذاشتن نام این ساحل روی آلبومم، علاوه بر جالب و متفاوت بودن، می تواند توجه این نسل را به آن منطقه از کشور جلب کند.

• این خاطرات ارتباطی به زادگاهتان ندارد؟
نه من اهل آن خطه نیستم. اما زیاد به آنجا مسافرت کرده¬ام. می¬دانید ساحل چمخاله از آن سواحلی است که یک دوره¬ای خیلی پررونق بوده البته خیلی قدیم؛ شاید 40 سال پیش. اما در یک دوره ای هم خیلی متروکه شد و از رونق افتاد. برای همین احساس کردم شرایط ساحل چمخاله در طول زمان مشابهت هایی با شرایط خودم دارد. من در دوره ای بسیار پرکار بودم و موسیقی ام فراگیر شده بود؛ منظورم همان زمانی است که کارهایی مثل «دنیای وارونه» را تولید کرده بودم. اما در یک دوره سه، چهار ساله هم هیچ فعالیت هنری نداشتم و هیچ اثری منتشر نکردم و گاه خودم اینطور فکر می کردم که شاید موسیقی ام فراموش شده باشد. همین تشابهات به ظاهر ساده بود که این فکر را در من ایجاد کرد که «ساحل چمخاله» اسم مناسبی برای نخستین آلبوم رسمی من می تواند باشد.

• کمی در مورد حال و هوای آلبوم «ساحل چمخاله» صحبت کنید. آیا این آلبوم در همان فضای کارهای قبلیتان هست یا تفاوت های زیادی با گذشته دارد؟
نه؛ این آلبوم تا حد زیادی با کارهای قبلی من تفاوت دارد. درست است که به هرحال چون خلق آنها برعهده خودم بوده، و من در یک قالب خاص به خودم کار می کنم، بتوان شباهت هایی در آن پیدا کردکه البته انکارناپذیر است اما نوع نگاهم در این آلبوم با کارهای قبلی کاملا تفاوت دارد. مثلا ریتم ها پخته تر شده اند؛ فکر می کنم که امید در این آلبوم خیلی بیشتر از کارهای سابقم نمود پیدا کرده است.

• جهان ذهنی سعید مدرس در موسیقی چگونه است؟ در آثار قبلی تان غم یکی ار کان موسیقی است اما حالا در آلبوم تازه تان از امید حرف می زنید.
ترانه هایی که در این آلبوم استفاده کردم ترانه هایی هستند که همگی بار مثبت و امیدوارکننده دارند و در مجموع شنیدن این آلبوم از اول تا آخر حال شنونده را بهتر می کندکه سعی من هم براین بوده است.

• علت این تغییر و حضور شادی و امید در آلبوم جدیدتان چیست؟ آیا به شرایط شخصیتان برمی گردد یا یک تصمیم حرفه ای بوده است؟
ببینید آلبوم من شادتر نشده، به نوعی مثبت¬تر شده و امید را تداعی می کند. این آلبوم نوعی عبور یا گذار از ناامیدی به فضای امیدوارانه¬تر است. تصمیم خودم بود که فضای کارم را تغییر بدهم چون در حال حاضر روحیه خودم اینطور می¬خواهد و من دوست ندارم که حرف گلایه¬آمیز یا مایوسانه ای بزنم.

ترانه هایی که در این آلبوم استفاده کردم ترانه هایی هستند که همگی بار مثبت و امیدوارکننده دارند و در مجموع شنیدن این آلبوم از اول تا آخر حال شنونده را بهتر می کندکه سعی من هم براین بوده است.

• آیا در این تغییر روحیه و مثبت¬تر شدن فضای کاری، اوضاع اجتماعی نیز تاثیرگذار بوده ؟
زمانی که ساخت این آلبوم را آغاز کرده بودم آن تغییرات اجتماعی مد نظر شما اتفاق نیفتاده بود ولی شاید این یک نیاز اجتماعی بوده که روی کار من هم تاثیر گذاشته است. ولی در کل هدف من در آلبوم جدیدم این بود که کار ناامید کننده¬ای انجام ندم و طرفدارانم را به فضای مثبت¬تر وارد کنم.

• در این آلبوم کار آهنگسازی و تنظیم تمامی قطعات با خودتان بوده است؟
بله من براساس ترانه¬هایی از خانم رویا شکیب، آقای رضا عبداللهی و خانم نیلوفر لاری پور کار آهنگسازی و تنظیم را انجام دادم.

• در فضای موسیقی پاپ که همه کارها به یکدیگر شبیه است شما صاحل یک لحن و لهجه برای خوتان هستید‏‌، این را از آهنگسازی آثارتان می دانید؟
بله چون کار اهنگسازی آثارم همواره برعهده خودم بوده باعث شده که همیشه یک ایده و یک فکر بر فضای کاری من حاکم باشه و طبیعتا آن را شخصی می کند. فکر می کنم علت اصلی متمایز شدن کارهایم از سایرین نیز همین باشد. حالا چرا انقدر کارهای من با یکسری از جریان موسیقی پاپ در ایران فاصله دارد، شاید به خاطر این است که من از ابتدا اعتقادم این بود که به سلیقه خودم موزیک بسازم و سعی ام این بود که مخاطبی را به آثارم جذب کنم که هم سلیقه خودم باشند. من هیچگاه با این دید که در حال حاضر بازار موسیقی چه چیز می¬خواهد و یا چه نوع سبک یا خواننده در حال حاضر در بازار بیشترین طرفدار را دارد، کاری را نساختم و از این بابت هم خوشحالم. این که امروز چه کاری در بازار به اصطلاح عوام «گرفته» و من کاری شبیه به آن بسازم و به بازار بفرستم هرگز برایم خوشایند نبوده و نیست.
من همیشه علایق خودم را دنبال می کردم و خوشبختانه هم سلیقه های زیادی در میان مردم دارم.

• شما در گذشته برای برخی دیگر از خوانندگان هم کار آهنگسازی یا ساخت موزیک ویدیو انجام می دادید؛ این نگاه چقدر در کار برای دیگران تاثیر گذاشته؟
راستش همین تاثیر لحن شخصی سبب شده که خیلی از دوستداران موسیقی به اینگونه کارها اعتراض کنند. و من نیز دیگر رغبت زیادی برای انجام کار برای سایرین ندارم. من ترجیح می دهم که به کار موسیقی خود بپردازم. چون من آهنگ¬ها را با حال و هوای شخصی خودم می¬سازم؛ معمولا کارهایم با اجرای دیگران به خوبی انتظار مخاطبم نیست و چرا که آنگونه که باید از آن جواب نمی گیرند.

• شما در حوزه های مختلفی از هنر کار کرده اید؛ آهنگسازی، خوانندگی، نقاشی، ساخت موزیک ویدیو و غیره. دوست دارید مردم سعید مدرس را به چه عنوانی بشناسند؟
من از ابتدا دوست داشتم که مردم موسیقی ام را بشناسند. برای همین ترجیح می دهم که من را به عنوان خواننده و آهنگساز بشناسند و قبول کنند. اما از آنجایی که من یک دوره ای وقت بسیاری را صرف نقاشی می کردم، زمانی که من خواستم کار موسیقی ام را به وسیله ویدیو تبلیغ کنم، خیلی ها از موزیک ویدیوهای من خوششان آمد و حتی خوانندگان دیگر متقاضی کارهای تصویری من شدند و همانطور که گفتم اتفاقی بود که رویش برنامه ای نریخته بودم. به همین دلیل کمی مسیرم منحرف شد و برخی تنها من را به عنوان کارگردان یا سازنده موزیک ویدیو می شناختند. در حالی که من از ابتدا دوست داشتم که موسیقی ام را ارائه دهم و به نوعی موسیقی من، شناسنامه من باشد.

راستش همین تاثیر لحن شخصی سبب شده که خیلی از دوستداران موسیقی به اینگونه کارها اعتراض کنند. و من نیز دیگر رغبت زیادی برای انجام کار برای سایرین ندارم.

• وقفه چند ساله سبب از دست دادن مخاطبانتان نشده؟
نه خوشبختانه اینطور نشد. من فکر می کنم زمانی که چند سال پیش کارم را آغاز کردم، با ارائه آثاری متفاوت از سایرین توانستم این نیاز و یا تقاضا را در بازار ایجاد کنم. بازخوردهایی که از مخاطبان داشتم نشان داد که وقتی 4 سال هم نباشم، همچنان تقاضا برای کارهای هنری من وجود دارد و یک موج مقطعی نبوده که به پایان رسیده باشد. طرفداران پیشین من همچنان به من وفادار هستند و از آثارم حمایت کنند.

• استقبال از آلبوم «ساحل چمخاله» چگونه بوده؟
استقبال خیلی خوبی بود و من این موضوع را در کنسرتم به روشنی دیدم
• آیا برای اجرای کنسرت در سایر نقاط کشور هم برنامه ای دارید؟
بله برای شهرستانها هم برنامه ریزی شده که اولینش 20 روز دیگر در جزیره کیش خواهد بود.

آیسا اسدی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها