
در این پژوهش که نخستین در نوع خود است، دانشمندان دانشگاه «آدلاید» با مطالعه بر روی رژیم غذایی 300 زن پیش از حاملگی، متوجه شدند که مصرف غذاهای سرشار از پروتئین و میوه می تواند خطر زایمان پیش از موعد را به میزان چشمگیری کاهش دهد.
نتایج این پژوهش که در نشریه علمی «تغذیه» منتشر شده است نشان می دهد زنانی که پیش از حامله شدن دارای رژیم غذایی سرشار از پروتئین مثل گوشت ماهی و مرغ به همراه غلات، میوه و سبزیجات هستند به میزان 50 درصد کمتر از آن هایی که دارای رژیم تغذیه ای ضعیف سرشار از چربی های اشباع نشده و قند نظیر چیپس، کیک، بیسکویت و غذاهای فست فود هستند دچار این عارضه می شوند.
زایمان پیش از موعد یکی از دلایل مهم و عمده بروز بیماری و مرگ در نوزادان است و تقریبا از هر 10 مورد حاملگی در دنیا، یک مورد پیش از موعد خواهد بود.
به گفته دکتر جسیکا گرایگر، محقق این پروژه، انجام هر کاری که دانش ما را از شرایط مختلفی که منجر به زایمان زودرس می شود بیشتر کند، می تواند در بلندمدت منجر به بهبود بقا و سلامت کودکان شود.
این محقق اضافه کرد: رژیم غذایی در این زمینه یک عامل خطر بسیار مهم است اما به راحتی می تواند تغییر داده شود و هیچ گاه برای ایجاد این تغییر مثبت دیر نیست.
پژوهش حاضر امیدها را برای ارائه یک رژیم غذایی سالم برای قبل و ضمن حاملگی، به منظور کاهش تلفات نوزادان و بهبود سلامت عمومی آن ها افزایش داده است.(مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید علی بطحایی معتقد است ضرورت تدوین منشور اخلاقی برای هیاتها ضروری است تا فرهنگ «نقد عالمانه» جایگزین رفتارهای تنشزا شود
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد:
خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در گفتوگو با «جامجم» آخرین تحولات مربوط به غزه را تشریح کرد
در گفتوگوی جامجم با دکتر علی انتظاری، جامعهشناس مطرح شد