گزارش

اسکله‌هایی که به گل نشسته است

25 هزار صیاد در سیستان و بلوچستان با استفاده از 1300 فروند شناور شامل لنج و قایق در شش منطقه و چهار اسکله صیادی از راه دریا ارتزاق می‌کنند که حاصل تلاش آنها صید سالانه بیش از 120 هزار تن انواع ماهی صنعتی و تجاری است، اما این صیادان برای ادامه حرفه خود با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند.
کد خبر: ۶۳۹۰۶۲

رئیس هیات مدیره یکی از تعاونی‌های صیادی در این باره گفت: به دلیل قرارگرفتن اسکله صیادی تیس در منطقه آزاد تجاری و صنعتی چابهار این سازمان تاکنون توجهی به رفع نیازهای صیادان نداشته و به دلیل این بی‌توجهی طی سال‌های گذشته اسکله صیادی تیس به گل نشسته است.

محمد امیری در گفت‌وگو با مهر افزود: به دلیل لایروبی‌نشدن این اسکله، تعداد 60 لنج که در این اسکله فعالیت داشتند مجبور به ترک این منطقه شده و به اسکله‌های مجاور در بندر «رمین» عزیمت کردند.

یکی دیگر از صیادان منطقه نیز با بیان این که مسئولان باید درخصوص کشتی‌های استان‌های مجاور فکری کنند، گفت: کشتی‌های ترال یا همان صید صنعتی از استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان همه ساله از ابتدای خرداد به مدت چهار ماه برای صید به این منطقه می‌آیند که باعث تخریب دریا و از بین رفتن ماهی‌ها و محیط زیست می‌شوند.خدانظر جدگال افزود: این کشتی‌ها همه دریا را تخریب می‌کنند و با وجود این که در مجوزهای آنها قید شده تا فاصله هشت مایلی صید کنند، ولی تا فاصله سه مایلی نسبت به صید اقدام می‌کنند.

مدیرکل جدید شیلات سیستان و بلوچستان نیز گفت: سفر مشاور عالی رئیس‌جمهور و همچنین بازدید استاندار از ظرفیت‌های شیلاتی در جنوب استان بسیار امیدبخش و دارای امتیازات بسیار حائزاهمیتی برای صیادان بود.

محسن علی گلشنی افزود: طبق تفاهمنامه‌ای که در این رابطه با حضور مشاور رئیس‌جمهور و استاندار سیستان و بلوچستان به امضا رسید، مقرر شد اسکله تیس با پرداخت 50 درصد هزینه از طرف استانداری و مشارکت 50 درصدی منطقه آزاد، لایروبی و فعالیت آن از سر گرفته شود.وی افزود: به دلیل این که این اسکله صیادی در اراضی منطقه آزاد واقع شده است لذا پیش از این امکان لایروبی و سرمایه‌گذاری توسط سازمان شیلات از نظر قانونی امکان‌پذیر نبود.

گلشنی همچنین از برخورد با کشتی‌های صید ترال در صورت تخطی از حد قانونی و صید تعیین شده خبر داد و گفت: همزمان با آغاز فصل صید روی این شناورها نسبت به استقرار ناظر اقدام و اجازه تخطی به آنها داده نخواهد شد.

وی با بیان این که سازمان شیلات به صورت پایلوت با استفاده از چند شناور در حال بررسی و ارزیابی صید به روش محاصره‌ای است، افزود: برای تغییر صید به این روش باید تغییراتی در کلاس لنج‌های موجود انجام شود.

گلشنی، روش صید با نام طناب رشته‌ای را (لانگ لاینر) به عنوان بهترین نوع روش صید عنوان کرد و گفت: این روش به دلیل زمانبری و هزینه‌بر بودن و نیاز به تجهیزات هنوز عملی نشده است، اما برای ترویج این نوع صید در قالب طرح‌های سرمایه‌گذاری به دنبال مراحل اجرایی هستیم.

گلشنی ابراز کرد: به منظور ساماندهی و نظارت و ارائه خدمات بهتر مطلوب، ملوانان خارجی و شاغل روی لنج‌های ایرانی ملزم به دریافت شناسنامه اشتغال خواهند شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها