رئیس‌جمهور:

گزینه تهدید روی میز مذاکره تاثیرگذار نیست

همزمان با آغاز مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 رئیس‌جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: گزینه تهدید و باروت روی میز مذاکره تاثیرگذار نیست.
کد خبر: ۶۱۷۶۹۲

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حسن روحانی در نشست دیروز هیات دولت افزود: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه حاضر نیست از حقوق حقه و از منافع ملی خود کوتاه بیاید و از خطوط قرمزی که نظام جمهوری اسلامی ایران و ملت ایران ترسیم کردند، عقب‌نشینی کند.

روحانی با بیان این که اگر بر فرض یک نگرانی منطقی وجود دارد، آن نگرانی باید از طریق مذاکره حل و فصل شود، تاکید کرد، ما در مذاکرات قبلی، حُسن نیت خود را اثبات کرده‌ایم. رئیس‌جمهور با بیان این که بی‌تردید موفقیت در این مذاکرات به نفع همه است، اظهار کرد: ما دنبال بازی بُرد ـ بُرد هستیم و در مذاکرات اگر کسی دنبال راه‌حل تحمیلی باشد، باید بداند که هم مذاکرات ناموفق خواهد بود و هم نتیجه مذاکرات با دوام نخواهد بود.

 

این مذاکرات برای یک دوره 6 ماهه است

روحانی تاکید کرد: باید مذاکرات در چارچوب منطق، احترام و منافع متقابل باشد، مخصوصا این مذاکرات که برای یک دوره شش ماهه است اگر مذاکرات متعادل و معتدلی باشد و به نفع همه باشد، می‌تواند مبنایی باشد برای مذاکرات بلندمدت ما که آن مذاکرات بلندمدت می‌تواند منافع خودمان و منافع دیگران را هم ان‌شاءالله تامین کند.

 

گفت‌وگوی تلفنی رئیس‌جمهور با نخست وزیر انگلیس

در همین حال رئیس‌جمهور کشورمان که پیش از این با روسای جمهور روسیه و چین درباره مذاکرات هسته‌ای، تلفنی گفت‌وگو کرده بوده سه‌شنبه‌شب با نخست‌وزیر انگلیس هم مذاکره کرد.

در این مکالمه تلفنی، روحانی با تاکید بر اینکه نباید اجازه بدهیم مانع‌تراشی برخی، روند برد ـ برد این اقدام تاثیرگذار را با مشکل مواجه کند، اظهار کرد: به هیچ عنوان تبعیض را در این حوزه نخواهیم پذیرفت و آمادگی داریم در مذاکراتی برابر و با احترام متقابل به نگرانی‌های منطقی دو طرف توجه کنیم، بنابراین امیدوارم نتایج این مذاکرات باعث ایجاد ثبات و امنیت بیشتر در منطقه حساس خاورمیانه شود.

 

اولین روز مذاکرات

اولین روز مذاکرات ایران و 1+5 دیروز با دیدار دوجانبه وزیر امورخارجه کشورمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد.

به گزارش ایرنا، جمع بندی مذاکرات پیشین و رایزنی درباره چگونگی ادامه مذاکرات از جمله محورهای مذاکرات دیروز محمدجواد ظریف و کاترین اشتون بود.

پس از پایان این نشست مشترک، گفت‌وگوهای ایران و 1+5 عصر دیروز به وقت ژنو آغاز شد و حال باید منتظر ماند که آیا طرفین در این دور می‌توانند به توافقی که در گفت‌وگوهای قبلی به دلیل کارشکنی‌های فرانسه نتوانستند برسند، دست یابند.

این در حالی است که به گزارش فارس، شبکه خبری المیادین، در خبری اعلام کرد که فرانسه از مواضع سختگیرانه‌اش در مورد توافق هسته‌ای با ایران عقب نشسته است.

 

بیانیه نمایندگان در حمایت از مذاکره‌کنندگان

در همین حال نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای با تاکید بر این که به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران بویژه وزیر امورخارجه اعتماد دارند، خطاب به کشورهای غربی اعلام کردند: چنانچه بخواهند مذاکرات را به یک روند فرسایشی و وقت‌کشی مبدل کنند، مجلس شورای اسلامی تصمیمات مبتنی بر مطالبه ملت ایران را اتخاذ کرده و حتی در نوع همکاری‌های جدید با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تجدیدنظر خواهد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها