تشکیل 3 کارگروه برای حل مشکلات چاپ

مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت ارشاد، جزئیات مسائل مطرح شده در جلسات جداگانه معاون فرهنگی این وزارتخانه با رؤسا و مسئولان اتحادیه‌های چاپخانه‌داران، صحافان، لیتوگرافان، صادرکنندگان خدمات صنعت چاپ و نیز انجمن‌های علمی صنعت چاپ و پیشکسوتان صنعت چاپ را بازگو کرد.
کد خبر: ۶۱۳۴۱۸

احمد علمشاهی، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با مهر از برگزاری جلسات جداگانه سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با روسا و مسئولان پنج اتحادیه حوزه صنعت چاپ خبر داد و گفت: در دو هفته اخیر آقای صالحی یک جلسه با مسئولان اتحادیه‌های صحافان، صادرکنندگان خدمات صنعت چاپ، لیتوگرافان و تعاونی لیتوگرافان و نیز انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ، یک جلسه با مسئولان انجمن علمی صنعت چاپ و یک جلسه هم دیروز با مسئولان اتحادیه چاپخانه‌داران و تعاونی چاپخانه‌داران داشته است.

وی درباره مباحثی هم که در این جلسات مطرح شده است، افزود: از جمله موضوعاتی که در این جلسات مطرح و مقرر شد پیگیری شود، بحث استفاده از دیدگاه‌ها و نظرات متخصصان و لزوم مشارکت دادن آنها در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌های وزارتخانه است و تاکید شد که این ارتباط (میان اتحادیه‌های حوزه صنعت چاپ و معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد) به شکل تنگاتنگ و در قالب کارگروه‌ها و اتاق‌فکرهایی برقرار باشد.

علمشاهی گفت: در همین خصوص ما کارگروه تخصصی صنعت چاپ و نشر را با حضور همین اتحادیه‌ها و تشکل‌ها، تشکیل داده‌ایم و بر این اساس اولین جلسه کارگروه حقوقی و قوانین حوزه چاپ دیروز با هدف نقد و بررسی قوانین این حوزه با حضور نمایندگان اتحادیه‌های مختلف برگزار شد. روز شنبه هم اولین جلسه کارگروه تجارت و کارآفرینی با هدف بررسی مشکلات مربوط به کسب و کار چاپخانه‌ها و صنایع وابسته به آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد. کارگروهی هم با عنوان آموزش و پژوهش، تشکیل شده که هدف از آن بررسی مشکلات چاپخانه‌ها در این حوزه است و متعاقبا جلسه آن هم برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: نکته دیگری هم که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفته، تسریع در امور مربوط به فعالیت اتحادیه‌ها، تشکل‌ها و واحدهای حوزه چاپ در مواردی مثل روند رسیدگی به مجوزها یا دیگر درخواست‌هایی است که از طرف متقاضیان ارائه می‌شود. در این خصوص هم قرار شد از قالب همین کارگروه‌ها، راهکارهای کوتاه‌مدت و میان مدتی را برای حل برخی از مشکلات این صنعت استخراج کنیم.

براساس این گزارش، بابک عابدینی، نایب‌رئیس اتحادیه صادرکنندگان خدمات صنعت چاپ در جلسه با معاون فرهنگی وزیر ارشاد، با اشاره به درآمد یک تریلیون دلاری صنعت چاپ فقط در بخش بسته‌بندی تا سال 2018، سهم خاورمیانه را از این درآمد 34 میلیارد دلار و سهم جمهوری اسلامی ایران را در این بخش تنها 3 درصد عنوان کرده و خواستار توجه ویژه مسئولان مربوط به بخش صادرات شده است.

همچنین علی نیکوسخن، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران در جلسه مسئولان این اتحادیه و تعاونی چاپخانه‌داران تهران با معاون فرهنگی وزیر ارشاد، لزوم حمایت‌های مادی، معنوی و حقوقی از تشکل‌های صنفی حوزه چاپ را از سوی وزارت ارشاد یادآور شد.

جلیل غفاری، رئیس اتحادیه صحافان تهران هم در جلسه این اتحادیه با معاون جدید امور فرهنگی وزارت ارشاد، با اشاره به مغایر بودن قیمت تمام شده و کارشناسی کاغذ برای کار صحافی، خواستار بررسی این مشکل و دیگر چالش‌های این صنعت و نگاه ویژه این معاونت به بخش‌های مختلف زیرنظر این اتحادیه نظیر تولیدکنندگان دفتر، سررسید، آلبوم و نظیر آنها شد.

غلامرضا شجاع، مدیرعامل تعاونی لیتوگرافان هم در جلسه این اتحادیه با صالحی، به نقش کارساز و تاثیرگذار تعاونی لیتوگرافان در تامین مواد اولیه اعضای این صنف و ثابت نگه داشتن قیمت زینک طی سال‌های متمادی اشاره کرده و خواستار استفاده از توان دانشی این اتحادیه در تصمیم‌گیری‌های این حوزه شد.

اسکندر خمسه‌پور، عضو انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ هم در جلسه این انجمن با معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، خواستار ارائه راهکار مناسب این معاونت برای بهره‌گیری از تسهیلات بانکی کم‌بهره و بلندمدت برای نوسازی و بازسازی ناوگان صنعت چاپ کشور شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها