اسفناج دارای مقداری آهن، منیزیم، فسفر، ید و مقداری مواد معدنی است که با عنوان «عناصر قلیل» شناخته میشوند و برای تعادل اعمال حیاتی بدن نیز لازمند. البته یادتان باشد که این خورش به دو روش تهیه میشود.
مواد لازم:
توجه: در صورتی که از گوشت ماهیچه استفاده کنیم مقدار فرقی نمیکند فقط پیاز رنده شده را حذف میکنیم.
طرز تهیه (روش اول):
گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل ورز میدهیم و بعد به صورت کوفته ریزه یا کله گنجشکی در میآوریم. کوفته ریزهها را سرخ میکنیم. روغن را در قابلمهای ریخته و سپس اسفناج را در آن تفت میدهیم تا آب اضافی به خورد آن برود. اسفناج سرخ شده را با کوفته ریزه، پیاز داغ، نمک و فلفل مخلوط کرده سپس ۳ لیوان آب به آن میافزاییم. خورش را روی حرارت ملایم میگذاریم تا کمی جا بیفتد. در نیمه پخت، آلو را به آن افزوده و میگذاریم تا به طور کامل جا بیفتد.
پخت خورش با گوشت ماهیچه (روش دوم):
۳ تا ۴ قاشق روغن را در قابلمهای داغ میکنیم. گوشت را به آن افزوده کمی زعفران دم کرده و ۲ تا ۳ قاشق پیاز داغ به آن اضافه میکنیم. ۳ لیوان آب هم به آن میافزاییم و روی حرارت ملایم میگذاریم تا بپزد. اسفناج را در کمی روغن سرخ میکنیم به حدی که آب سبزی کشیده شود. گوشت که پخته شد اسفناج و آلوی شسته شده را با کمی نمک و فلفل داخل گوشت میریزیم و میگذاریم تا خورش جا بیفتد.
>> هنرآشپزی
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
برای بررسی کتاب «خلبان صدیق» با محمد قبادی (نویسنده) و خلبان قادری (راوی) همکلام شدیم