نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی :

غرب باید با واقعیت غنی‌سازی ایران کنار بیاید

نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان اینکه غربی ها به بهانه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا شش ماه مذاکرات هسته ای را به تعویق انداختند،گفت:امروز با تکیه بر دانش و توانمندی داخلی، خود توانایی غنی سازی اورانیوم را داریم وبرای همین هم غرب باید با این واقعیت کنار بیاید زیرا ما به هیچ عنوان از حق خود در زمینه غنی سازی اورانیوم چشم پوشی نخواهیم کرد ضمن اینکه همکاری کاملی هم با آژانس داشته و خواهیم داشت.
کد خبر: ۵۳۱۴۸۴

علی اصغر سلطانیه که ازطرف مقام های آلمانی برای شرکت در نشست پیش مقدمه چهل و نهمین کنفرانس امنیتی مونیخ به برلین دعوت شده، دوشنبه شب درحالی که از سوی علیرضا شیخ عطار سفیر جمهوری اسلامی ایران همراهی می شد، در میزگرد مشترکی با ولفگانگ ایشینگر رییس کنفرانس امنیتی مونیخ و روپرشت پولنتس، رییس کمیسیون سیاست خارجی مجلس آلمان درمورد برنامه هسته ای ایران حضور یافت.

به گزارش ایرنا، سلطانیه نخست در این نشست که با حضور جمعی از شخصیت های سیاسی و حزبی، نمایندگان مجلس و اصحاب رسانه برگزار شد، به حق انکار ناپذیر جمهوری اسلامی در برخورداری از دانش هسته ای اشاره کرد و افزود: ایران همواره مخالف این بوده که کشوری سلاح هسته ای داشته باشد و همچنین همیشه از مخالفان جدی تولید و تکثیر اینگونه سلاح ها بوده است.

نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی را یکی از اعضای بسیار فعال در این سازمان نام برد و تاکید کرد: باید به این نکته مهم و اساسی توجه کنیم که کشورها در قبال پذیرش وظایف پیمان ان پی تی، از حقوقی نیز برخوردار خواهند بود.

سلطانیه در ادامه به نقش اروپایی ها در توسعه فناوری هسته ای در ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: از جمله این همکاری ها پروژه هشت میلیارد مارکی آلمانی ها در نیروگاه هسته ای بوشهر بود که از طرف آنها نیمه تمام رها شد.

وی افزود: آن سال ها اروپا و آمریکا برای اجرای پروژه های هسته ای در ایران با یکدیگر رقابت داشتند حتی ما در یک شرکت فرانسوی که در زمینه غنی سازی اورانیوم فعالیت داشت،سهام 10 درصدی داشتیم و وام یک میلیارد دلاری هم به این شرکت داده بودیم اما هیچ سوختی از این شرکت دریافت نکردیم.

سلطانیه تاکید کرد: همه این موارد، زخمی در قلب ایرانی ها است و موجب کاهش اعتماد به غرب در این زمینه شد و این اتفاقات ما را مصمم کرد که پس از پیروزی انقلاب در زمینه انرژی هسته ای روی پای خود بایستیم.

وی افزود: حتی تا هفت سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، مذاکراتی برای تضمین تامین سوخت مورد نیاز رآکتورهای تحقیقاتی خود با چندین کشور داشتیم که آخر غربی ها این مذاکرات را به هم زدند و امروز هم وضعیت بگونه ای است که حتی ایران نمی تواند از بانک سوخت آژانس نیز برای تامین سوخت مورد نیاز خود استفاده کند.

نماینده دائم ایران در آژانس تاکید کرد: امروز با تکیه بر دانش و توانمندی داخلی، خود توانایی غنی سازی اورانیوم را داریم وبرای همین هم غرب باید با این واقعیت کنار بیاید زیرا ما به هیچ عنوان از حق خود در زمینه غنی سازی اورانیوم چشم پوشی نخواهیم کرد ضمن اینکه همکاری کاملی هم با آژانس داشته و خواهیم داشت.

سلطانیه با اشاره به ویژگی های فرهنگی ملت ایران، گفت: از غربی ها می خواهیم به این عرصه با دقت توجه کنند و بدانند که کلید این بن بست بازگشت به میز مذاکرات است و ایران آماده دستیابی به راه حل سیاسی در گفت وگو بر مبنای احترام متقابل است.

وی با ابراز امیدواری به اینکه که سال 2013 نقطه عطفی در مذاکرات هسته ای باشد،گفت:انتخابات آمریکا موجب شد که شش ماه مذاکرات هسته ای به تعویق بیافتد که قابل قبول نیست، زیرا فرصت های خوبی در این مدت از دست رفت.

در ادامه این میزگرد، روپرشت پولنس رییس کمیسیون سیاست خارجی مجلس آلمان در سخنانی به اهمیت شفاف سازی کشورها در برنامه های هسته ای اشاره کرد و گفت: آژانس داوری در این زمینه را برعهده دارد و همه کشورها نیز به این قضاوت اتکا می کنند.

این نماینده مجلس آلمان با تکرار ادعاهای کهنه و رد شده آمریکا و رژیم صهیونیستی مدعی شد که برنامه هسته ای ایران تا سال 2002 محرمانه بوده و اطلاعات به آژانس ارائه نشده است و دانسته های ما پرسش مسالمت آمیز بودن این فعالیت ها را ایجاد می کند.

وی در ادامه ادعاهای خود گفت: وقتی ایران هنوز رآکتور اتمی فعال ندارد، چرا نیاز به این میزان سوخت هسته ای وجود دارد، در حالیکه روس ها تامین سوخت نیروگاه بوشهر را تعهد کرده اند.

سلطانیه در پاسخ به ادعاهای مطرح شده از سوی این نماینده مجلس آلمان،گفت: در تاسیسات هسته ای نطنز و اراک هیچ فعالیت غیرقانونی انجام نمی شود و همه فعالیت ها تحت نظارت آژانس است.

وی در ادامه تصریح کرد: فقط بازرسان آژانس هستند که می توانند درمورد پایبندی ایران به مقررات و قوانین آژانس اظهار نظر کنند و دیپلمات ها حق اظهار نظر در مورد این مسئله فنی و حقوقی را ندارند.

سلطانیه به رقم بالای بازرسی های آژانس از تاسیسات هسته ای ایران در سال های گذشته نیز اشاره کرد و گفت: انجام هفت هزار و 500 نفر ساعت بازرسی، رقم بی سابقه ای می باشد و همچنین بیش از 100 مورد بازرسی ناگهانی و از پیش اعلام نشده انجام شده است.

نماینده دائم ایران در آژانس در ادامه با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم همچون عراق تاریخ دوباره تکرار شود،گفت: آن دود اسلحه ای که شما دنبال آن می گردید، هرگز وجود ندارد و هیچ شاهدی بر اینکه ایران از مسیر صلح آمیز منحرف شده باشد، نیست.

وی درباره ادعاهای مطرح شده در مورد پایگاه نظامی پارچین نیز با تاکید بر اینکه هیچ سندی در رابطه با اتهاماتی که در این مورد و موارد دیگر مطرح می شود،وجود ندارد، گفت: بازرسان آژانس طی روزهای گذشته در ایران بوده اند و مذاکرات خوبی انجام شد که قرار است این گفت وگو ها 12 یا 13 فوریه دوباره انجام شود.

سلطانیه در پاسخ به ادعای نماینده مجلس آلمان، ادامه داد: در رابطه با پارچین دو مورد بازرسی در سال 2005 از این تاسیسات نظامی انجام شد و هیات آژانس به ریاست اولی هاینونن معاون وقت این سازمان همان موقع اعلام کرد که ادعاها درمورد پارچین صحت نداشته است.

نماینده ایران تاکید کرد: پارچین امروز تبدیل به یک موضوع سیاسی شده و درمورد راکتور آب سنگین اراک نیز باید اشاره کنم که هرماه بازرسان آژانس از این تاسیسات بازدید می کنند و نظارت کامل و دقیقی برای فعالیت های آن دارند.

سلطانیه همچنین درمورد ادعای پولنتس دررابطه با برنامه موشکی ایران نیز،گفت:ما تجربه تلخ جنگ تحمیلی عراق را داریم و به همین خاطر باید توان موشکی خود را تقویت کنیم.

وی همچنین در پاسخ به ادعای در انزوا بودن ایران در سطح بین المللی،گفت: به هیچ عنوان اینگونه نیست، زیرا 120 کشور عضو جنبش غیر متعهدها در بیانیه های متعدد خود از تهران حمایت کرده اند و تنها تعدادی معدودی از کشورهای غربی همراه آمریکا مخالف توسعه و پیشرفت ایران هستند.

سلطانیه افزود: من حتی سفیران اروپایی و خانم کاترین اشتون را برای بازدید از تاسیسات هسته ای ایران دعوت کردم، اما نیامدند، در حالیکه نمایندگان کشورهای جنبش غیر متعهدها این بازدید را انجام دادند و این کار نیز از سوی خبرنگاران خارجی نیز در نطنز انجام شده است.

وی در همین رابطه تاکید کرد: میزان اورانیوم غنی سازی شده در کشور که آقای پولنتس مدعی است برای 100 سال کافی خواهد بود،برای استفاده در صدها بیمارستان و مداوای بیماران سرطانی است و تنها برای پنج سال می تواند نیازهای ما را برطرف کند.

سلطانیه همچنین از حاضران در این نشست نیز دعوت کرد که اگر تمایل دارند برای بازدید از تاسیسات هسته ای به ایران سفر کنند و در پاسخ به اعلام آمادگی «ورنر زونه» خبرنگار سابق شبکه ARD گفت، سفیر ایران در آلمان در نشست حضور دارند و مقدمات سفر کسانی که مایل به بازدید از تاسیسات هسته ای ایران باشند را فراهم خواهند کرد.

نماینده دائم ایران در آژانس در بخش پایانی سخنان خود در رابطه با ممنوعیت سلاح هسته ای در ایران،گفت: 27 سال قبل امام خمینی (ره ) رهبر کبیر انقلاب اسلامی، آمریکا و شوروی وقت را به دلیل در اختیار داشتن سلاح هسته ای محکوم کردند و امروز نیز رهبر معظم انقلاب با صدور فتوایی که در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در تهران آن را مورد تاکید قرار دادند، به صراحت داشتن سلاح هسته ای را گناهی نابخشودنی دانستند.

سلطانیه در سخنان خود همچنین درباره از سرگیری مذاکرات هسته ای با غرب،گفت: این مذاکرات باید بدون پیش شرط ،احترام متقابل و در شرایط برابر انجام شود و ما همیشه برای گفت وگو آماده هستیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها