علاوه بر درجه‌بندی و اعتبارسنجی آموزشگاه‌ها، مدرسان هم باید کارت صلاحیت داشته باشند

آغاز ساماندهی 3000 آموزشگاه هنری کشور

معاون هنری وزارت ارشاد از انجام اقداماتی برای ساماندهی آموزشگاه‌های هنری سراسر کشور خبر داد و گفت: در پایان دولت دهم سیستمی را تحویل دولت یازدهم می‌دهیم که در هیچ آموزشگاهی، مدرسی بدون کارت صلاحیت تدریس وجود نداشته باشد.
کد خبر: ۵۲۹۹۲۶

حمید شاه‌آبادی در گفت‌وگو با «جام‌جم» درباره انجام کارهایی چون اعتبارسنجی و درجه‌بندی آموزشگاه‌های هنری و طرح اعطای کارت صلاحیت به مدرسان آنها توضیحاتی ارائه کرد.

او درباره طرح اعتبارسنجی آموزشگاه‌های هنری گفت: این طرح، یک طرح طولانی مدت است و فرآیند پیچیده‌ای دارد، ما باید ابتدا یک الگوی مشخصی داشته باشیم و به این برسیم که استانداردهای لازم برای یک آموزشگاه در نظام ما چیست، در مرحله بعد فضا را برای اجرایی شدن آنها فراهم کنیم و این استانداردها را به تمام 3000 آموزشگاهی که در کشور فعال هستند، ابلاغ کنیم. سپس به آنها مهلت دهیم تا یکی‌یکی استانداردها را ایجاد کنند.

شاه‌آبادی ادامه داد: با تلاش‌هایی که انجام شد، توانستیم آمار آموزشگاه‌های سراسر کشور را جمع‌آوری کنیم و بزودی بانک اطلاعاتی کاملی از آموزشگاه‌های هنری معتبر در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

او با تاکید بر این‌که اجرای طرح اعتبارسنجی آموزشگاه‌ها نیاز به چند سال زمان دارد، گفت: نمی‌توانم بگویم این طرح اجرا شده، اما می‌گویم طرحی است که می‌خواهیم آن را اجرا کنیم و مقدماتش را فراهم کرده‌ایم و به همین منظور پرونده آموزشگاه‌ها را به‌روز کرده‌ایم، سپس به هر کدام یک کد 14 رقمی دادیم و مکلفشان کردیم از این کد استفاده کنند.

البته مراجعان آموزشگاه‌های هنری می‌توانند اعتراضات خود را نسبت به عملکرد آنها از طریق پیامک و با ارسال این کد 14رقمی به سامانه وزارت ارشاد اطلاع دهند؛ این سیستم در سراسر کشور فعال شده است.

شاه‌آبادی اظهار کرد: ما تمام اطلاعات مورد نیاز آموزشگاه‌ها را از سراسر کشور طی مدت یک سال جمع‌آوری کردیم و در حال بررسی آنها برای گروه‌بندی براساس شاخص‌ها هستیم. یعنی تمام زیرساخت‌های لازم را فراهم و اطلاعات استان‌ها را جمع‌آوری کردیم و همه چیز برای اجرای عملیاتی و سطح‌بندی آماده است.

شاه‌آبادی تاکید کرد: هم‌اکنون نظام آموزشی شفاف و روشنی نداریم و این موضوع یکی از اساسی‌ترین خلأهای ما در نظام آموزشی است. اکنون هر آموزشگاهی می‌گوید کلاس نقاشی دارم و هر کسی را با هر دانشی ثبت‌نام می‌کند و این فرد در یک مدت زمانی از یک نقطه نامعین به نقطه نامعین دیگری می‌رود.

صدور کارت صلاحیت برای مدرسان هنر

شاه‌آبادی اعطای کارت صلاحیت به مدرسان آموزشگاه‌های هنری را یکی از راه‌حل‌های این مشکل دانست و گفت: کارت صلاحیت تدریس یک طرح تازه و مستقل از طرح اعتبارسنجی است. من این طرح را مطرح کردم چون دیدم که هیچ ضابطه‌ای برای تدریس در آموزشگاه‌های کشور نداریم و همه آموزشگاه‌ها به‌طور مطلق این ضعف را دارند. در ادامه ما شاخص‌هایی تعیین و آزمون صلاحیت تدریس را برگزار کردیم. به این معنی که هر کسی هر جای ایران می‌خواهد تدریس کند باید این کارت را داشته باشد تا بتواند به تدریس در آموزشگاه‌های هنری مشغول شود.

او درباره چگونگی این آزمون گفت: این آزمون در دو مرحله عملی و کتبی برگزار می‌شود، پس از آن هم استعلام حراست و مصاحبه حضوری انجام می‌شود.

او با تاکید بر این‌که مرحله اول از این آزمون انجام شده است، گفت: اگر مرحله دوم هم انجام شده بود ما می‌توانستیم به آموزشگاه‌ها ابلاغ کنیم که هیچ مدرسی را بدون کارت صلاحیت تدریس نپذیرند. اما موفق به برگزاری دور دوم آزمون نشدیم، اما در هر صورت هم‌اکنون آماده برگزاری این مرحله هم هستیم و بزودی این طرح عملی می‌شود و البته این آزمون هر سال برگزار خواهد شد.

سیاست انقباضی در حوزه آموزش موسیقی

معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سیاست‌های این مرکز درباره آموزشگاه‌های موسیقی گفت: سیاست‌های ما در این عرصه انقباضی است و مثلا در حوزه آموزش موسیقی، اصلا سیاست انبساطی نداریم و به طور جدی می‌خواهیم که آموزشگاه‌های موسیقی محدود اما باکیفیت داشته باشیم و هنرجویانی در آنها رشد کنند که بتوانند این هنر را تا بالاترین مراحل ادامه دهند و موسیقی فاخر تولید کنند. آموزشگاه زیاد داریم، اما کیفیت کم است. مثل این است که همه بیایند در کلاس اول موسیقی درس بخوانند و سپس وارد تولید کار در این هنر شوند. ما باید از این کار جلوگیری کنیم. معاون هنری وزیر ارشاد ادامه داد: سیاست انبساطی برای رشته‌ای که مرز بین مجاز و غیرمجازش بسیار دشوار است، کار درستی نیست.

شاه‌آبادی اظهار کرد: شما بین موسیقیدان‌های درس خوانده موسیقی مبتذل نمی‌بینید. ما هم به دنبال مراکز تخصصی هستیم که دنبال کار موسیقی جدی هستند. هجمه موسیقی وارداتی در کشورمان زیاد است و از طرف دیگر ضعف‌هایی چون نبود قانون کپی‌رایت داریم.

او درباره اقداماتی که مبتنی بر این سیستم انقباضی باشد هم گفت: از این پس اداره کل استان‌ها اجازه صدور مجوز برای آموزشگاه موسیقی نخواهد داشت و درخواست‌ها باید حتما به تهران ارسال شود و بعد از تعیین صلاحیت‌ها و طی شدن مراحل مختلف و ارزیابی در تهران مجوز لازم صادر خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها