آیا او بهترین فوتبالیست فصلی آسیاست؟

به فوتبال ازبکستان که بعد از فتح بازی‌های آسیایی 1994 هیروشیما، یک دهه نزول کرد و یکی دو سالی است دوباره اوج گرفته و با ایران رقابتی جالب در گروه اول مرحله نهایی انتخابی جام جهانی 2014 در قاره آسیا داشته است، چقدر می‌توان ارج و قرب نهاد؟
کد خبر: ۵۲۸۲۶۲

پاسخ این پرسش را می‌توان به محققانی سپرد که می‌گویند تا ازبک‌ها راهی مرحله نهایی یک دوره جام جهانی نشده‌اند، به جمع غول‌های قاره کهن تعلق ندارند، اما در این میان شکی نیست که سرور جپارف (جباراف) حتی از درجه و اعتبار فوتبال ازبکستان فراتر رفته و مثل ماکسیم شاتسکیخ به یک ستاره بین‌المللی تبدیل شده است.

دو بار انتخاب شدن این هافبک چپ‌پای بازیساز سی ساله به عنوان مرد سال فوتبال آسیا در فصول 2008 و 2011، محکم‌ترین اسناد کلاس بالای کار اوست و وی بعد از سال‌ها بازی در نوبهار و پاختاکور و بنیادکار، مدتی است که لژیونر شده، اما هنوز از آسیا بیرون نرفته و ابتدا در اف.‌سی سئول کره‌جنوبی توپ زده و حالا بازیکن الشباب است.

زبان روسی را آنقدر سلیس تکلم می‌کند که ازبک‌ها تصور می‌کنند او از مسکو آمده است؛ شهری که تیم‌های مطرح آن چند بار برای تصاحب وی ابراز علاقه کرده‌اند و معتقدند او بهترین فوتبالیست فعلی آسیا و حتی بالاتر از کاگاوا، هوندا و جی سونگ است. آنها از یاد نبرده‌اند حتی در عصر رویوالدویی بنیادکار، جپارف نفر شماره یک این تیم بود و هرجا بردی نصیب این تیم ازبکستانی می‌شد، ردپای او را می‌شد برجسته‌تر از سایرین مشاهده کرد. پست و مکان او در زمین بسختی قابل تشخیص است. روزنامه کوریا هرالد روزی نوشت او شبحی است که باید مهاجم کاذب اف.سی سئول باشد، اما سایه‌وار در هرجا و مکانی هست که توپ بوی گل بدهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها