یکی از عوامل مهم تهدیدات آشکار منطقه را می توان فعالیت های پیدا و پنهان هسته ای اسرائیل نام برد که در چند سال اخیر موجب نگرانی های خاص جامعه جهانی بویژه خاورمیانه شده است.
عوارض جانبی فعالیت های هسته ای رژیم صهیونیستی اینک آثار مخرب و زیانبار خود را روز به روز آشکارتر می کند. خطر نشت مواد اتمی و رادیواکتیو نیروگاه اتمی دیمونا بر اثر فرسودگی و کهنگی تاسیسات این مرکز به مراتب بیشتر از تهدید سلاح های هسته ای اسرائیل برای منطقه و جهان است.
در چند سال گذشته ، متخصصان علم اتمی با اشاره به این که تاکنون هیچ وسیله و دستگاهی برای رفع خطرات ناشی از تشعشع های اتمی مادون ، متوسط و ماورا طراحی و ساخته نشده است ، نگرانی خود را از این موضوع اعلام کرده اند.
اسرائیلی ها با حفر گودال هایی عظیم در سرزمین های اشغالی از جمله در قسمتی از بلندی های جولان زباله های اتمی خود را در آنجا دفع می کنند که در این اقدام رژیم صهیونیستی به هیچ وجه شرایط زیست محیطی را در نظر نمی گیرد.
به گزارش کارشناسان محیط زیست در چند سال گذشته سفره های آب زیرزمینی در جنوب فلسطین اشغالی و در مرز با اردن آلوده به مواد رادیواکتیو شده است. وزارت امنیت اسرائیل تصمیم گرفته است داروی ضد تشعشعات اتمی (لگول) را میان اسرائیلی هایی که نزدیکی راکتورهای هسته ای سکونت دارند، توزیع کنند.
براساس این تصمیم ، دارو در دیمونا و یروحام که نزدیکی شهرک تحقیقات هسته ای و در شهرک یفنا که در نزدیکی راکتورناحال سوریک قرار دارد توزیع می شود. اگر چه دولت اسرائیل تلاش دارد نگرانیهای داخلی از بابت خطرات ناشی از آلودگی اتمی نیروگاه فرسوده دیمونا را تقلیل دهد و بر آن سرپوش بگذارد، اما اتحادیه عرب تاکنون تلاشهای زیادی انجام داده تا جامعه جهانی را نسبت به طرح فوق العاده مقابله با انتشار مواد پرتوزای نیروگاه های اتمی اسرائیل حساس کند.
در حالی خطر فرسودگی تاسیسات هسته ای اسرائیل منطقه را با تهدید جدی روبه رو می کند که خطری دیگر هم از نظر کارشناسان پنهان نمانده و آن خطر زمین لرزه است که در این صورت فاجعه ای نظیر آنچه در چرنوبیل اتفاق افتاد این بار در خاورمیانه تکرار می شود.
از سوی دیگر آزمایش های پزشکی که روی ساکنان مناطق مجاور نیروگاه ها و حتی کشورهای عربی بخصوص اردن انجام گرفته نتایج تلخ و نگران کننده ای را نشان می دهد.
ادامه کار تل آویو
سیاست های کلی اسرائیل درباره فعالیت های هسته ای نظامی خود می تواند این پیغام را داشته باشد که همچنان این رژیم مشتاق به ادامه سیاست ابهام سازی هسته ای است ، سیاستی که با حداکثر حمایت واشنگتن می تواند موجب شود تل آویو در آینده قدرت هسته ای جدید جهان شود.
در آن زمان که هنوز نزدیک یا دور بودن آن مشخص نیست قدرت هسته ای اسرائیل کنار قدرتهای جهانی هسته ای مانند انگلیس ، امریکا، فرانسه ، روسیه ، چین و... موقعیت ویژه ای را به اسرائیل می بخشد.
امریکا و اسرائیل بخوبی می دانند در مکعب منافع خود باید نقش مکمل را برای هم بازی کنند. قطعا واشنگتن ، اسرائیل اتمی را یک آلترناتیو مهم برای رسیدن به خواسته های خود در منطقه می بیند.
بیش از 50سال است که در این مکعب این دو بازیگر، نقشهای خود را در صحنه ای به بزرگی خاورمیانه ایفا می کند ؛ اما افسوس که دنیای اسلام هنوز به خود نیامده است. سازمان بین المللی انرژی اتمی جمعه 3مهرماه 1383با صدور قطعنامه ای خواستار خاورمیانه ای عاری از سلاحهای هسته ای شد، اقدامی که آشکارا متوجه رژیم صهیونیستی است.
در این قطعنامه که از سوی مصر ارائه شده بود به طور مستقیم اسرائیل را مخاطب قرار نداده ؛ البته همه می دانند که اسرائیل تنها کشوری در منطقه است که پیمان منع گسترش سلاحهای هسته ای را امضا نکرده است و همچنان وفادار به سیاست ابهام سازی خود مانده است.