خطر برای خانواده های سیگاری

مدیر گروه خدمات بهداشتی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران اعتقاد دارد: خانواده های سیگاری ، عامل محرک و ایجادکننده انگیزه برای مصرف سیگار هستند.
کد خبر: ۵۱۴۶۶
دکتر داوود شجاعی زاده اظهار کرد: مصرف سیگار با بروز یا تشدید بسیاری از بیماری ها، هزینه های زیادی به خانواده ها و جامعه تحمیل می کند؛ همچنین باعث ایجاد فشار اقتصادی بر خانواده ها می شود و از طرفی افراد فکر می کنند زمانی که با مشکلات اقتصادی مواجه هستند، مصرف سیگار باعث آرامش آنها می شود.
وی با بیان دلایل اجتماعی ، فرهنگی و روانی موثر در روی آوردن به استعمال سیگار افزود: مرسوم بودن مصرف سیگار در برخی طبقات اجتماعی ، الگوبرداری های غلط از جوامع غربی و پیشرفته ، استرس های محیطی ، عادی بودن مصرف سیگار در جامعه و تعداد زیاد و ارزان سیگار و در نهایت بلاتکلیف بودن انسان ها در یافتن مسیر مناسب زندگی از عوامل مهم به شمار می آید.
وی اختلالات روحی ، روانی ، گسستگی خانوادگی همچون طلاق ، اعتیاد والدین ، بحران های مربوط به بلوغ ، انواع افسردگی ها و اضطراب ، عدم اعتماد به نفس و احساس خودبزرگ بینی یا حقارت را از عوامل مهم در گرایش به کشیدن سیگار دانست و در ادامه با تاکید بر لزوم روشهای جایگزینی مناسب به ایسنا گفت: تفریحات سالم ، مطالعه ، شرکت در کارهای گروهی ، انجام فعالیت های ورزشی مناسب ، داشتن شغل پرجاذبه ، تهیه برنامه های تلویزیونی و سینمایی شاد، متنوع و جذاب ، ایجاد مراکز جذب نوجوانان و جوانان مثل پارک ها و سینماها، ارزان کردن بلیت سینما و درنهایت ، ایجاد امکانات ورزشی با هزینه های کم ، بسیار سودمند است.
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این که جلوگیری از کار شرکتهای دخانیات تنها راهکار عملی نیست ، تصریح کرد: این کار در صورتی موثر است که زمینه های فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی لازم فراهم شود.
در غیر این صورت ، محدودکردن فعالیت صنعت دخانیات باعث افزایش ورود سیگار به صورت قاچاق می شود. وی در ادامه گفت : بستن کارخانه های تولید دخانیات باعث بیکاری افرادی می شود که خود زمینه مصرف سیگار را دارند. همچنین نحوه توزیع ، آگاهی رسانی و بستر اقتصادی ، فرهنگی باید زمینه مصرف سیگار را محدود کند.
شجاعی زاده با تاکید بر این که برنامه های انجام شده در کشور برای جلوگیری از استعمال سیگار در کشور کافی نیست ، افزود: مشارکت مردم در کنار استفاده از منابع مالی بسیار موثر خواهد بود.
در حال حاضر اکثر برنامه ها و تخصیص بودجه در این زمینه ناکارآمد و ناکافی و در عین حال جنبه سطحی ، زودگذر و مقطعی دارد. وی با بیان اهمیت نقش آموزش در مدارس اظهار کرد: در مدارس به تعداد زیادی از افراد دسترسی داریم و بسیاری از رفتارهای بهداشتی یا برعکس مخاطره آمیز در محیط مدرسه و در روند اجتماعی شدن شکل می گیرد.
مدیر گروه خدمات بهداشتی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر نقش خانواده ها و فرهنگ های مختلف در روی آوردن به سیگار گفت : عادی بودن مصرف سیگار در برخی خانواده ها و فرهنگ ها عامل مهمی در گرایش به مصرف سیگار است ؛ همچنین عدم وجود روابط صحیح و متعادل خانوادگی و اجتماعی ، معلق ماندن بین ارزشها و سنت ها و... از مسائل مهم هستند.
شجاعی زاده در پایان خاطرنشان کرد: خرده فرهنگ هایی که زمینه را برای بروز مصرف سیگار آماده می کنند، در تمایل و اشتیاق فرد برای تجربه سیگارکشیدن بسیار مهم است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها