رییس‌جمهور در نشست انجمن‌های علمی ایران:

دولت نمی تواند تمام کارها را انجام دهد

رییس‌جمهور گفت: توقع ملت ایران همواره از حاکمان بالا بوده و این فی‌نفسه موضوع ناپسندی نیست، اما این موضوع نباید به مطالبات جزئی و فراموش شدن توان ملی تبدیل شده شود بدین معنی که همه انتظار داشته باشند که تمام کارها را دولت انجام دهد و این شدنی نیست، حتی قدرتمندترین دولت‌های دنیا هم نمی‌توانند به همه نیازهای مردم پاسخ دهند، توان و ظرفیتی که باید فعال شده و به عرصه وارد شود تا به نیازهای تاریخی و زمان پاسخ دهد توان مردمی است.
کد خبر: ۵۱۰۶۷۷

به گزارش روز سه‌شنبه جام جم آنلاین به نقل ازپایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، محمود احمدی‌نژاد در نشست انجمن‌های علمی ایران با بیان اینکه از ظرفیت عظیم ملت کشور باید بیشتر و بهتر استفاده شود، اظهار داشت:‌ انجمن‌های علمی اقدامات بسیار بزرگ و مهمی را می‌توانند در مسیر پیشرفت و اعتلای کشورمان انجام دهند. ‌امیدوارم در آینده نزدیک ساز و کاری داشته باشیم تا بیش از گذشته از ظرفیت‌های علمی کشور استفاده شود باید دست به دست هم همه ارزش‌های انسانی که ملت ایران هفت هزار سال پای آن ایستادگی کرده است را با کارهای علمی، فرهنگی و عالمانه در دنیا منتشر کنیم.

وی خاطر نشان کرد: باورم این است که انجمن‌های علمی می‌تواند مرجع خوبی برای علم و فناوری کشور باشد در برنامه‌ها و پروژه‌های کلان، مشارکت کند، در ارتباطات بین‌الملل نقش ارزشمندی ایفا کند و در قضاوت‌ها و ارزیابی‌ها و تبیین و معرفی استانداردها مشارکت داشته باشند البته همه این مأموریت‌ها نیازمند سازماندهی و وجود سازوکارهایی است دولت آمادگی دارد آنها را پیگیری و محقق سازد.

احمدی‌نژاد خاطر نشان کرد: اگر چه بودجه امسال تحت فشار است اما معتقدیم کار علمی را نمی‌توان تعطیل کرد و معتقدیم اگر بنا باشد از فشارها عبور کنیم، نیازمند کارهای علمی و عالمانه هستیم.

رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع نشست یعنی نقش انجمن‌های علمی در فعالیت‌های بین‌المللی و جهانی شدن،‌ اظهار داشت: چرا جهانی‌شدن مهم است و آیا انسان بدون نگاه جهانی می‌تواند به جایگاه شایسته خود دسترسی پیدا کند؟

وی گفت: انسان از ابتدای خلقت به دنبال تحقق آرزوها و آرمان‌های مشترکی مانند عدالت، پاکی، عزت و کرامت بوده و این آرمان‌ها، مطالبات مشترک بشری است و تحقق این مطالبات و آرمان‌ها فقط و فقط در گرو جهانی شدن انسان است.

رییس‌جمهور افزود: تا زمانی که انسان، نگاه‌، کارکرد و مدیریت خود را به سطح جهانی نکشاند، این مطالبات فرصت تحقق پیدا نخواهد کرد و نباید چنین تصور کرد که اگر کشور و یا ملتی ارتباط خود را با جامعه بشری قطع کند، می‌تواند این مطالبات را محقق سازد.

وی خاطر نشان کرد: انسانیت انسان تنها در ارتباط با دیگران معنا و مفهوم پیدا می‌کند و حقیقت انسانی زمانی ظرف ظهور پیدا می‌کند که جهانی شود و انسان زمانی می‌تواند به جایگاه کمال دسترسی پیدا کند که جهانی فکر کند.

دکتر احمدی‌نژاد با طرح این سوال که چگونه می‌توان جهان انسانی و پایدار ایجاد کرد، گفت: هر برنامه و حرکتی که مبتنی بر شکوفایی فطرت‌های الهی انسان نباشد، پایدار نخواهد بود حتی اگر همه دنیا را فتح کند و در سراسر دنیا پایگاه‌های اطلاعاتی و نظامی داشته باشد، شرایط لازم برای ماندگاری را نخواهد داشت.

وی افزود: دولتمردان غربی قصد دارند از موضع قدرت سیاسی جهانی شوند و این حتماً نتیجه‌ای نخواهد داشت و بن‌بست است.

احمدی‌نژاد گفت: به برخی واژه‌ها و فرهنگ‌ها ظلم شده که یکی از آنها سیاست است. سیاست به معنای تدبیر امور می‌باشد ولی امروز به محملی برای خودبرتربینی و سلطه‌طلبی‌ و زورگویی تبدیل شده است و عده‌ای از این طریق قصد دارند، جهانی شوند در حالی که راه اصلی جهانی شدن علم، فرهنگ و معرفت است.

رییس‌جمهور با بیان اینکه فعالیت‌های علمی بالاترین خدمت به حقیقت انسانی است نه وسیله‌ای برای تسلط بر دیگران گفت: فعالیت‌های علمی باید در جهت نزدیک‌ شدن انسان‌ها به هم و شکوفا شدن حقیقت انسان‌ها و رسیدن به فصل مشترک تمام بشریت باشد و علم دروازه ورود انسان به جهان هستی است.

احمدی‌نژاد با طرح این سوال که چه کسی باید فعالیت های علمی و فرهنگی را در یک کشور برعهده داشته باشد، گفت: توقع ملت ایران همواره از حاکمان بالا بوده و این فی‌نفسه موضوع ناپسندی نیست، اما این موضوع نباید به مطالبات جزئی و فراموش شدن توان ملی تبدیل شده شود بدین معنی که همه انتظار داشته باشند که تمام کارها را دولت انجام دهد و این شدنی نیست، حتی قدرتمندترین دولت‌های دنیا هم نمی‌توانند به همه نیازهای مردم پاسخ دهند، توان و ظرفیتی که باید فعال شده و به عرصه وارد شود تا به نیازهای تاریخی و زمان پاسخ دهد توان مردمی است.

رییس‌جمهور گفت: اگر همه جمعیت ایران در یک راستا حرکت کرده و همه توان‌های کشور هم‌افزا شود، یک ظرفیت بی‌نهایت ایجاد خواهد شد که بواسطه آن همه اهداف قابل تحقق است و هیچ قدرتی نمی‌تواند با آن برابری کند و در این زمینه هنر دولت این است که راه را باز کند تا همه توان‌ها در یک مسیر قرار بگیرد.

دکتر احمدی‌نژاد گفت: فعالیت‌های علمی و فرهنگی را باید خود مردم به عهده داشته و آن را جلو ببرند.

رییس‌جمهور تصریح کرد: باید به سمت جهانی شدن حرکت کرده و آینده را بسازیم و آینده همان چیزی خواهد بود که اراده کنیم.

دکتر احمدی‌نژاد گفت: از کارهای اصلی شیطان برای جلوگیری از کمال انسانی، تحقیر انسان‌هاست اینکه کاری کند که انسان خودش را موجودی حقیر و خوار تصور کند.

رییس‌جمهور با اشاره به شایستگی و سطح ملت ایران، اظهار داشت: مهمترین عامل در تعیین سطح و شایستگی خود ملت هستند در هر سطحی که خود را باور کنیم به آن سطح خواهیم رسید و بدون تردید اگر خودمان را در قله جهانی باور کنیم به سرعت به آن دسترسی پیدا خواهیم کرد و معتقدم باید در هر بخشی بالاترین قله ممکن را هدف‌گذاری کنیم.

دکتر احمدی‌نژاد گفت: هر مرزی که بخواهد بین انسانیت و ارتباط انسان‌ها با یکدیگر فاصله بیندازد، به سرعت برداشته خواهد شد.

رییس‌جمهور خاطر نشان کرد: علت اینکه کسانی که نمی‌گذارند ارتباطات بین انسان‌ها در سطح جهان با یکدیگر برقرار شود، به این خاطر است که می‌دانند اگر این ارتباطات برقرار شود، دیگر جایی برای آنها و سلطه‌‌جویی‌شان باقی نخواهد ماند.

دکتر احمدی‌نژاد گفت: با خودباوری حقیقی برآمده از اندیشه توحیدی و ایرانی با آن ایرانی که فردوسی تعریف کرده می‌توان تمام قله‌ها را فتح کرد.

رییس‌جمهور افزود: فردوسی همه ارزش‌های الهی را نه تنها برای ملت ایران بلکه برای بشریت زنده کرد.

دکتر احمدی‌نژاد گفت: متأسفانه یک فریب تاریخی در چند صدسال گذشته اتفاق افتاد و عده‌ای به نام جانشین پیامبر(ص) به نام پیامبر و ضددین به نام دین و ضدعدالت به نام عدالت به صحنه آمدند و مقابله با آن نیازمند خط شکن و بت‌شکن و احیای هویتی مثل هویت ملت ایران بود و فردوسی هویت تاریخی ایرانیان را زنده کرد.

رییس‌جمهور تصریح کرد: هویت ایرانی همان هویت توحیدی و عدالت، پاکی و پیمودن راه انبیاء الهی است و با چنین نگاهی سراسر جهان، حوزه فرهنگی ایران محسوب می‌شود.

در این مراسم تعدادی از روسای انجمن‌های علمی کشور دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود را با رییس‌جمهور در میان گذاشتند و همچنین از شاهنامه فردوسی و کتاب و مجلات علمی مرکز جهانی شدن رونمایی شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها