کارلوس کرش، معتقد است تداخل برنامه‌ تیم‌های باشگاهی با تیم ملی، سرانجام مانع رسیدن ما به جام جهانی می‌شود

لذت فوتبال برای همه مردم

برای اولین بار نیست که فدراسیون فوتبال کشورمان با طرح مساله‌ای غیرمنطقی انتقادها را برمی‌انگیزد و اهالی فوتبال را به چالش می‌کشد، اما این بار موضوع از یک منبع حرفه‌ای سرچشمه می‌گیرد که در فوتبال آماتور ما انگار همرنگ جماعت شده است. بحث حذف جام حذفی از رقابت‌های سالانه فوتبال ما که کارلوس کرش آن را تقاضا کرده بود، از همان ابتدا هم مورد انتقاد اعضای خانواده فوتبال بود؛ موضوعی که کمتر کسی آن را به نفع فوتبال کشورمان می‌داند.
کد خبر: ۴۹۶۱۷۳

کارلوس کرش، سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان همچنان عقیده دارد که تداخل برنامه‌ تیم‌های باشگاهی با این تیم عاقبت منجر به کمبود زمان برای تشکیل اردوها و انجام بازی‌های تدارکاتی در راه آماده‌سازی تیم ملی برای رسیدن به جام جهانی می‌شود. در همین خصوص بود که فدراسیون فوتبال پیش از شروع رقابت‌های لیگ دوازدهم برای تامین نظر سرمربی نامدار خود اعلام کرد که احتمالا جام‌حذفی تعطیل خواهد شد، حتی در این زمینه مجبور شد از کنفدراسیون فوتبال آسیا استعلام بگیرد تا مشکلی برای یکی از سهمیه‌های باشگاهی برای حضور در لیگ قهرمانان آسیا پیش نیاید، اما با شروع لیگ همان‌طور که انتظار می‌رفت، سازمان لیگ بر برگزاری جام حذفی تاکید کرد. از سویی کفاشیان اعلام کرده، اولویت با تیم ملی است و کرش همچنان با برگزاری جام حذفی مخالف است، اما این احتمال وجود دارد که برنامه رقابت‌های جام حذفی بزودی اعلام شود و همه چیز تغییر کند، این مساله را می‌توان با روش‌های مختلفی حل کرد تا به حذف صورت مساله نینجامد.

برگزاری رقابت‌های جام حذفی در طول سال‌های متمادی به داغ‌تر شدن تنور فوتبال کمک کرده و از دل آن تیم‌های زیادی با شگفتی‌ساز شدن، چهره‌هایی را به عنوان پدیده به فوتبال ما معرفی کردند که به پویایی فوتبال منجر شده است. به طور طبیعی حذف جام حذفی می‌تواند به قیمت از دست رفتن فرصت برای تیم‌های نه‌چندان مطرح و بازیکنانی شود که تنها امیدشان برای پیشرفت حضور در عرصه رقابت‌های حذفی و رقابت با تیم‌های برتر و شناخته شده است.

اهمیت جام حذفی ایران در ادوار مختلف

جام حذفی در کشور ما یک رقابت باسابقه است که همیشه از اهمیت خاصی برخوردار بوده، این مسابقات برای اولین بار سال 1355 برگزار شد که البته قهرمان آن در سال 1356 مشخص شد. بعد از آن گرچه از سال‌های 56 تا 65 به دلیل پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی این رقابت‌‌ها برگزار نشد، اما در دهه 60 که لیگ سراسری ایران وجود نداشت جام حذفی تنها لیگ معتبر فوتبال ایران بود که از نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز مورد تائید بود و همیشه یکی از سهمیه‌های لیگ قهرمانان آسیا و پیش‌تر جام قهرمانان آسیا را معرفی می‌کرد.

سال‌ها تیم‌هایی مثل گسترش فولاد تبریز، هما، خیبر خرم‌آباد، جنوب اهواز، پگاه، بهمن و شاهین بوشهر به فینال راه یافتند و نشان دادند که می‌توانند از این طریق پدیده‌هایی را به فوتبال ما معرفی کنند. اینک آیا حذف این مسابقات به فوتبال ما ضرر نمی‌زند؟

لیگ، ویترین فوتبال یک کشور

محمد پنجعلی، کارشناس فوتبال کشورمان درباره برگزاری جام حذفی به «جام‌جم» می‌گوید: در تمام دنیا تیم‌های باشگاهی همزمان در سه لیگ فعال کار می‌کنند و تمام این مسابقه‌ها ویترین فوتبال آن کشور را تشکیل می‌دهند که تیم ملی را می‌سازد. بازیکنی که در یک فصل 50 مسابقه را برگزار می‌کند از لحاظ بدنی تحت شرایط سخت، آماده‌تر می‌شود و بازیکن آماده بیشتر به درد تیم ملی می‌خورد.

طرح موضوع غیرحرفه‌ای از یک مربی حرفه‌‌ای

پنجعلی ادامه می‌دهد: برای من پذیرفتن این مساله که از سوی یک مربی حرفه‌ای با تفکر حرفه‌ای مطرح شده پذیرفتنی نیست، شرایط فوتبال ما مربیان را ناچار می‌کند صورت مساله را حذف کنند، در حالی که اگر تجربیات خود را در اختیار فوتبال ما قرار دهند باعث پیشرفت می‌شود، فدراسیون فوتبال باید کرش را متقاعد کند که فوتبال ما فقط از ملی‌پوشان تشکیل نشده و شاید همین رقابت‌ها بازیکنان جدیدی را حتی به سرمربی پرتغالی تیم ملی معرفی کند.

تقابل تیم‌های بی‌سرمایه با سرمایه‌دارها

بیژن ذوالفقارنسب در این مورد به «جام‌جم» می‌گوید: جام حذفی از اهمیت زیادی برخوردار است، این رقابت‌ها تقابل تیم‌هایی با سرمایه‌هایی مثلا یک میلیون دلاری در مقابل باشگاه‌های 50 میلیارد دلاری است که احتمال برنده شدن تیم‌های ضعیف‌تر همیشه هست و همین به رقابت‌ها رونق می‌دهد. تیم‌های شهرستان‌های کوچک‌تر یک سال منتظر هستند تا تنور فوتبال داغ شود و تیم‌های بزرگ‌تر را در شهرهای خود ببینند. موضوعی که باعث لذت مردم از فوتبال می‌شود و باید قبول کنیم این رشته یک پدیده اجتماعی است که تبعات مثبت زیادی دارد و نباید این شرایط از فوتبال ما برداشته شود و دلخوشی مردم از بین برود.

جام حذفی بدون ملی‌پوشان

ذوالفقارنسب برای حل مشکل تداخل با برنامه‌های تیم ملی می‌گوید: براحتی فدراسیون می‌تواند تیم‌هایی را که بیشتر از پنج بازیکن در تیم ملی دارد از حضور در این جام معاف کند یا مثلا دو هفته رقابت‌ آنها را عقب بیندازند، فکر می‌کنم حل این مشکل راحت‌تر از حذف صورت مساله است، در حالی که نگرانی سرمربی تیم ملی، منطقی به نظر می‌رسد و اولویت با تیم ملی است، اما جام حذفی اصلا لطمه ای به این تیم نمی‌زند.

تمایل سازمان لیگ برای برگزاری جام حذفی

غلامرضا بهروان، سرپرست سازمان لیگ برتر می‌گوید: پیش از شروع فصل دو برنامه مجزا آماده کردیم که یکی با برگزاری جام حذفی و دیگری بدون آن بود، نظر ما این است که این رقابت‌ها را برگزار کنیم، چون مانعی برای آن نمی‌بینیم، اما باید با فدراسیون و کارلوس کرش به تعامل برسیم.

کفاشیان: فدراسیون با سازمان لیگ اختلاف ندارد

کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال نیز با اشاره به این مساله می‌گوید: بین سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال اختلافی نیست و اولویت برای ما تیم ملی است. سرمربی تیم ملی هنوز موافق برگزاری جام حذفی نیست اما اگر به این جمع‌بندی برسیم که مسابقه‌ها به تیم ملی ضربه نمی‌زند شاید آن را برگزار کنیم، گرچه راهیابی تیم ملی به جام‌جهانی برای ما مهم‌تر از هر چیز است.

حذف جام حذفی، کارشناسی نشده بود

محمود یاوری، سرمربی باتجربه فوتبال ما نیز به جام‌جم می‌گوید: حتی وقتی بازی‌ها از حالت رفت و برگشت درآمد من مخالف بودم چون هر چه مسابقه‌ها بیشتر باشد به نفع فوتبال ماست، حذف جام حذفی کارشناسی نشده است و با تعیین قهرمانی لیگ برتر نباید بقیه تیم‌ها را ناامید کرد.

سارا احمدیان / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها