در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
خوردن آبمیوه، شیر و مایعات، بخصوص مایعات گرم نیز ساخت و ساز شیر را افزایش میدهد. بدن انسان توانی دارد که فکرکردن، نگاه کردن و گوش فرا دادن به صدای شیر خوردن نوزاد میتواند نورونهای مغز را طوری فعال کند که دستور ترشح راحتتر و بیشتر شیر را صادر کند. بنابراین هر چه آرامش و علاقهمندی مادر هنگام شیردهی بیشتر باشد، تولید و خروج شیر آسانتر و بیشتر است. برای آنکه شیرسازی و شیردهی از پستان مادر تداوم یابد بهتر است به مرور، فواصل کوتاهتری برای خروج شیر در نظر گرفته شود. خروج شیر را میتوان هم به صورت دستی یا با وسایل مخصوص و هم در قالب طبیعی شیردادن به کودک یا همان مکیدن پستان از سوی نوزاد افزایش داد. البته دفعات شیردهی باید کاملا منطبق با نیاز کودک باشد. این نیاز ظرف اولین ساعت تولد شکل میگیرد و سپس به حدود 9 تا 11 مرتبه طی شبانهروز میرسد. البته باید به خاطر بسپارید که نه جریان شیرخوردن را قطع کنید، نه طبق برنامهای زمانبندیشده پیش روید؛ زیرا گرسنگی کودک بهترین ملاک برای زمان و دفعات شیردهی به اوست.
اگرچه شیر مادر حاوی بیش از 300 عامل ضدمیکروبی است که در برابر بسیاری از بیماریها حکم واکسنی طبیعی دارد ( به عنوان مثال ایمونوگلوبین موجود در آن سبب کاهش اسهال و استفراغ میشود) بهتر است پیش از هر بار شیردادن، پستان را با آب ولرم شستوشو دهید. در حین شیردهی سر کودک را بالا نگاه دارید و از قراردادن انگشتهایتان دور قسمت هالهای پستان یا نوک آن به تصور آسانکردن شیردهی برای کودک خودداری کنید، زیرا این کار باعث کاهش ساخت و خروج شیر میشود.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: