
اولین سینمای متعلق به بخش خصوصی که عموم مردم میتوانستند از آن استفاده کنند، سینما شیرین نام داشت که سال1310 ساخته شد. سینما شیرین دوطبقه بود و یک سالن نمایش تابستانی نیز داشت که بعد از جنگ جهانی دوم، دو طبقه دیگر نیز به آن اضافه کردند که به بزرگترین سینمای خوزستان ـ و بلکه ایران ـ تبدیل شد.
اما بسیاری از سینماهای آبادان در طول دوران جنگ ویران شدند. سینماهایی که در سالهای اخیر در آبادان بازگشایی شدهاند عبارتند از سینما نفت (تاج)، سینما ایران، سینما آبادان، سینما پیروز، سینمای تابستانی بریم، سینمای تابستانی باشگاه آبادان. سینما نفت نیز یکی از سینماهای تاریخی و قدیمی این شهر است که خاطرات زیادی در ذهن آبادانیها برجای گذاشته است.
مسجد رنگونیها
این مسجد به دست کارگران پاکستانی پالایشگاه آبادان در سال ۱۲۹۹ خورشیدی در زمینهای شرکت نفت ساخته شد. رنگون، پایتخت کشور برمهاست. ملوانان و مسافران کشتیهای خارجی بسیاری در این مسجد نماز خواندهاند. این بنا با قدمت ۸۸ سال دارای شبستان، حیاط اصلی، و موذنهاست. این مسجد به مسلمانان اهل سنت حنفی مذهب تعلق دارد؛ متولی مسجد شیخ عبدالرشید مندل بود و امامین جماعت آن، شیخ قادری هندی، حاج آقا رنگونی و سپس محمد اسلم راجا بودند. در آرایههای این مسجد از طرحهای گچ بری برجسته به صورت روکش سیمانی استفاده شدهاست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر حمیدرضا آصفی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و دیپلمات ارشد کشورمان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
گفتوگوی «جامجم» با هوشنگ توکلی پیرامون تجربه بازی در «مرگ تدریجی یک رویا»
طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمیشود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز میدهد