دکتر حمیدرضا آصفی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و دیپلمات ارشد کشورمان در گفت‌وگو با «جام‌جم» مطرح کرد

مذاکره در شرایط فعلی هیچ دستاوردی ندارد

چندی قبل رژیم صهیونیستی با حمایت مستقیم آمریکا، در اقدامی جنایتکارانه و غیرقانونی به کشورمان حمله کرد که در این حملات جمعی از هموطنان‌مان از جمله فرماندهان نظامی و دانشمندان به شهادت رسیدند. همچنین آمریکا در یک جنایت و اقدامی که خلاف تمام قوانین بین‌المللی است تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را هدف حملات وحشیانه خود قرار داد.
چندی قبل رژیم صهیونیستی با حمایت مستقیم آمریکا، در اقدامی جنایتکارانه و غیرقانونی به کشورمان حمله کرد که در این حملات جمعی از هموطنان‌مان از جمله فرماندهان نظامی و دانشمندان به شهادت رسیدند. همچنین آمریکا در یک جنایت و اقدامی که خلاف تمام قوانین بین‌المللی است تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را هدف حملات وحشیانه خود قرار داد.
کد خبر: ۱۵۰۹۳۱۷
نویسنده مریم شریف‌زاده - گروه سیاسی
 
هر دوی این جنایت‌ها در جنگی ۱۲روزه به طور محکم توسط ایران پاسخ داده شد و تا جایی پیش رفت که جنگ به درخواست آمریکا و رژیم صهیونیستی متوقف شد. با این حال شکنندگی آتش‌بس باعث شده مقامات کشورمان اعلام کنند هیچ اعتمادی به طرف مقابل و حرف‌هایش ندارند و کوچک‌ترین اشتباه از آمریکا و اسرائیل را به شدت پاسخ خواهند داد. درهمین خصوص با دکترحمیدرضا آصفی،سخنگوی اسبق وزارت امورخارجه ودیپلمات ارشدکشورمان به گفت‌وگو نشستیم و از او درباره احتمال از سرگیری جنگ از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی و همچنین اصرار غرب بر مذاکره مجدد پرسیدیم.دکتر آصفی معتقد است‌نمی‌توان باقطعیت‌ازاحتمالات آتی سخن گفت اما درعین حال چنانچه برای رژیم صهیونیستی و شرکا اندک عقلی باقی مانده باشد از چنین خطای مرگباری پرهیز می‌کنند زیرا جمهوری اسلامی در هوشیاری و آمادگی کامل قرار دارد. وی همچنین درپاسخ به سوالی درباره اصرار طرف آمریکایی و اروپایی بر از سرگیری فوری مذاکرات، چنین مذاکراتی را در حال حاضر متضمن هیچ دستاوردی نمی‌داند.متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید: 
 
نقش آمریکا در جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
بیش از سه هفته از حمله رذیلانه رژیم صهیونیستی و شرکا به جمهوری اسلامی می‌گذرد که موجب یک جنگ نابرابر و ظالمانه علیه کشورمان شد؛جنگی که خسارات جانی و مالی فراوان به بار آورد ونزدیک به هزار نفر ازمردم بی‌دفاع ایران به شهادت رسیدند که در میان آنان سرداران سلحشور و رزمندگان جان بر کف و نیز تعدادی از دانشمندان برجسته در عرصه فناوری هسته‌ای به فوز شهادت نایل آمدند.با مروری روز شمار بر وقایع و اظهار نظر مسئولان آمریکایی و رژیم صهیونیستی مشخص می‌شود این جنگ نه فقط با مشارکت آمریکا بلکه با طراحی این کشور و همراهی برخی کشورهای ناتو و نیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صورت گرفته . تنها کافی است به دو اظهار نظر مقام‌های آمریکایی توجه شود. بعد از عملیات جنایتکارانه و خلاف هنجار و مقررات بین‌المللی علیه تاسیسات اتمی کشورمان. رئیس ستاد مشترک آمریکا  گفت بیش از ۱۵ سال است که در خصوص فردو برنامه‌ریزی و طراحی داشته‌اند. همچنین وزیر دفاع آمریکا نیز اظهار کرد عملیات رژیم صهیونیستی به ایران حاصل چند ماه همکاری و طراحی میان آمریکا و اسرائیل بوده و به تعبیر دقیق‌تر از زمان روی کار آمدن دولت ترامپ؛ نیازی به شواهد و قرائن دیگر نیست.
 
توقف درگیری میان ایران ورژیم صهیونیستی راچقدر پایدار می‌دانید وحمله مجدد احتمالی اسرائیل تابع چه عواملی است؟
حمله احتمالی رژیم صهیونیستی با همکاری آشکار یا پنهان آمریکا تابعی از عوامل گوناگون است، از یک طرف رژیم صهیونیستی و دولتمردان آن این جنگ را یک جنگ وجودی می‌دانند و بقای خود را در ادامه آن می‌دانند علاوه بر آن‌که این رژیم ماهیتا جنگ‌طلب، خونریز، سفاک و آشوب‌خواه است.
 
برخی معتقدند خسارت‌هایی که به اسرائیل در پی حملات ایران وارد  آمد باعث می‌شود اسرائیل جرات حمله نداشته باشد.
رژیم صهیونیستی درحمله ماه پیش ضرباتی سنگین خورد بااین که جمهوری اسلامی با اعتماد به مذاکره در یک غافلگیری قرار گرفت. رژیم صهیونیستی می‌داند چنانچه حمله دیگری صورت دهد ضربات هولناک‌تر، فراگیرتر و بدون رعایت هیچ خط قرمزی خواهد خورد و معلوم نیست جمهوری اسلامی این بار به درخواست میانجیگران به توقف جنگ پاسخ مثبت دهد آنچنان که در مرتبه اول بر اثر عجز و لابه رژیم صهیونیستی و ناتوانی این رژیم به درخواست میانجی قطری پاسخ مثبت داد.از این رو نمی‌توان به قطعیت از احتمالات آتی سخن گفت ولی چنانچه برای رژیم صهیونیستی و شرکا اندک عقلی باقی مانده باشد از چنین خطای مرگباری پرهیزمی‌کنند زیرا جمهوری اسلامی درهوشیاری وآمادگی کامل قرار دارد.
 
در طول جنگ ۱۲روزه شاهد نمایش قدرت ملی و انسجام مردمی بودیم که پاسخی قاطع به دشمنان بود، حال در ادامه و در فضای فعلی که هجمه‌های روانی و رسانه‌ای دشمن با هدف ایجاد اختلاف میان مردم وجود دارد، حفظ این انسجام چه ضرورتی در اقتدار و دفاع از کشور دارد؟ 
انسجام ملی، تضمین‌کننده اقتدار داخلی و بین‌المللی است، اتحاد و هم‌صدایی ملی به معنای اتحاد در مقابل دشمنان است. زمانی که دشمنان ایران در تلاش هستند با القای تفرقه، کشور را تضعیف کنند پیام قوی و مؤثر، انسجام و اتحاد ملی این است که ملت ایران، همچنان یکپارچه و ثابت قدم در دفاع از کشور و ارزش‌های خویش ایستاده است. این اتحاد، اعتماد بین مردم و حاکمیت را تقویت می‌کند و مشروعیت تصمیمات ملی و سیاست‌های کلان کشور را افزایش می‌دهد.
 
در حالی که آمریکا ادعا کرده برنامه هسته‌ای ایران را نابود کرده، بر مذاکره با ایران تأکید دارد. در این ارتباط سابقه مذاکره با آمریکا و سوءاستفاده از صداقت تهران چه درس‌هایی برای مسئولان کشورمان دارد؟
موضوع مذاکره همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. طرف آمریکایی و نیز کشورهای اروپایی بر از سرگیری فوری مذاکرات اصرار دارند. تجربه گذشته نشان می‌دهد ترامپ مذاکره را نه به قصد رسیدن به توافق بلکه برای شروع جنگ در دستور کار قرار داد و از صداقت جمهوری اسلامی نهایت سوء‌استفاده را  کرد. مذاکره در شرایط کنونی متضمن هیچ دستاوردی نیست و مؤلفه‌های جدیدی در روابط ایران با آمریکا و کشورهای اروپایی پدیدار شده است که باید همه آنها را در مذاکرات احتمالی بدون عجله در دستور کار قرار داد. ابتدا باید دستور مذاکره را تدبیر و تهیه کرد و از بازی آنچنان که آمریکا مایل است جدا  پرهیز شود.
 
آیا می‌توان انتظار داشت آمریکا در مذاکره احتمالی آینده حقوق مردم ایران را در نظر بگیرد و توافقی عادلانه را بپذیرد؟
آمریکا از مذاکره به دنبال ایجاد توافق و به رسمیت شناختن و احترام به حقوق کشورمان نیست بنابراین بدون آن‌که مطمئن شویم سقف و کف درخواست طرف مقابل چیست باید مذاکرات را به تعویق اندازیم و با دستور کار دقیق با آگاهی از فریب طرف مقابل و کشاندن آمریکا به طراحی بازی آنچنان که ما علاقه‌مندیم بدون هیچ شتاب و نگرانی اقدام کنیم و چندان به تضمین آمریکا و دولت ترامپ دلخوش نباشیم که به فرمایش سرور و سالار شهیدان «خیر‌الامان امان‌الله.»
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها