روزنامه القدس العربی / مترجم: محمدجواد گودینی

ملت مصر عقب‌نشینی نخواهد کرد

صدها هزار نفر از مردم مصر با دیدگاه‌های سیاسی گوناگون به میدان التحریر آمده تا اعتراض خود را در خصوص احکام صادره از سوی دادگاه عالی مصر مبنی بر حکم حبس ابد برای حسنی مبارک رئیس‌جمهور مخلوع این کشور و حبیب عادلی، وزیر کشور وی و تبرئه دو نفر از فرزندان مبارک و 6 نفر از مسوولان امنیتی از اتهاماتشان اعلام کنند.
کد خبر: ۴۷۹۹۹۷

مردم مصر که تنها 9 روز تا دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در این کشور فاصله دارند، احساس می‌کنند انقلابشان ربوده شده و نظام گذشته با حمایت شورای نظامی حاکم در حال بازگشت به قدرت است. احکام صادر شده از سوی دادگاه عالی این کشور، اهانت به ملت مصر بوده و استقلال قضایی این کشور را زیر سوال می‌برد. نمی‌توان پذیرفت وزیر کشور سابق مصر به حبس ابد محکوم شود و 6 نفر از معاونان و همکاران وی که ابزار اجرایی او و مقامات نظام حسنی مبارک به شمار می‌رفتند و مسوولیت سرکوب تظاهرات‌کنندگان مصری و کشته شدن حدود یکهزار نفر را به عهده دارند، تبرئه شوند. همچنین بسیار غیرمنطقی به نظر می‌رسد که جمال و علاء مبارک 2 نفر از فرزندان رئیس‌جمهور پیشین مصر که از اصلی‌ترین عناصر فساد در این کشور به‌شمار می‌روند، از اتهامات خود تبرئه شوند؛ در حالی که همه مردم مصر ـ حتی کودکان این کشور ـ می‌دانند که این دو نفر میلیاردها دلار پول نقد در حساب‌های بانکی‌شان دارند و آن را از راه‌های نامشروع و بهره‌برداری از جایگاه پدرشان که در راس حکومت فاسد مصر بود، به دست آوردند.

ممکن است برخی از قاضی پرونده آقای احمد رفعت دفاع کرده و بگویند، حکم او مستند به مدارکی است که او در اختیار داشته است. شاید این سخن درست باشد، اما برای اجرای صحیح و عادلانه باید صدور حکم را به تاخیر انداخت تا مدارک بیشتری به دست آید و حکم صحیح و عادلانه صادر شود.

هنگامی که قاضی و مسوولان قضایی از سوی نظام حسنی مبارک منصوب شده باشند و تمامی دستگاه‌های امنیتی که باید دلایل و شواهد محکمی به دست آورند، به وظایف خود عمل نمی‌کنند و در حقیقت دست‌نشانده‌های نظام سابق مصر هستند، باید چنین احکامی را انتظار داشت؛ بلکه می‌توان بدتر از این را نیز حدس زد. بسیاری از نیروهای دستگاه قضایی مصر معتقدند چیزی تغییر نکرده و مصر همچنان تحت فرمان حسنی مبارک است!

هنگامی که انقلاب‌ها به پیروزی می‌رسند، تلاش می‌کنند نظامی تاسیس کنند که بر پایه‌های جدید و مطابق با اهداف و آرمان‌های انقلاب استوار باشد، اما این تحول هنوز در انقلاب مصر پیش نیامده است.

کسانی که در میدان ‌التحریر تظاهرات می‌کنند با حس انقلابی خود بخوبی دریافتند برخی می‌خواهند آنان را فریب داده و زمان را به عقب برگردانند، پس حرکت کردند و فریادهای مخالف‌آمیز خود را با این روند با تمامی قدرت سر دادند.

نبرد سختی میان نیروهای انقلابی و وابستگان نظام سابق در جریان است، یعنی بین کسانی که شهیدان بسیاری برای احیای کرامت و هویت مصر و مردم تقدیم کرده اند و آنان که به صورت آشکار و نهان از خارج از مرزهای مصر دستور می‌گیرند و می‌خواهند نظام سابق را به قدرت بازگردانند.

ملت مصر یکی از بزرگ‌ترین انقلاب‌های تاریخ معاصر در جهان را رقم زد و از دستاوردهای انقلاب خود کوتاه نخواهد آمد و با شعارهای دروغین مبنی بر تحقق امنیت و استقرار و صلح و رفاه برای مردم این کشور فریفته نخواهد شد. فایده این شعارها چیست، زمانی که حدود 40 میلیون نفر از مردم مصر حتی یک قرص نان برای کودکان گرسنه خود نمی‌یابند؟

ملت مصر بر دژخیمان حاکم بر خود فائق آمد و آن ستمگران را به پشت میله‌های زندان ـ جایی که استحقاق آن را دارند ـ فرستاد و قطعا اجازه نخواهد داد وابستگان آن رژیم فاسد بار دیگر بر مصر و سرنوشت آن مسلط شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها