دانشگاه‌های غیرانتفاعی در مرز ورشکستگی

328 موسسه و دانشگاه غیرانتفاعی در حالی به فعالیت‌های آموزشی خود ادامه می‌دهند که به گفته دبیر اتحادیه موسسات غیرانتفاعی، روسای این دانشگاه‌ها امیدی به ادامه کلاس‌های درس خود ندارند و بناچار به فکر اعلام ورشکستگی هستند.
کد خبر: ۴۷۵۹۵۷

به گزارش ایسنا، افزایش نیافتن شهریه دانشگاه‌های غیرانتفاعی، نبود کمک‌های دولت و وزارت علوم در قالب کمک‌هزینه‌، نبود تسهیلات لازم برای دانشگاه‌های غیرانتفاعی در خرید امکانات و تجهیزات از جمله دلایلی است که دانشگاه‌های غیرانتفاعی را به مرز نابودی کشیده است.علی آهون‌منش، دبیر اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی با اشاره به تورم 6/20 درصدی اعلام شده توسط بانک مرکزی، گفت: این تورم که به صورت رسمی از سوی بانک مرکزی اعلام شده است، برهزینه‌های موسسات غیرانتفاعی تاثیرگذار بوده به گونه‌ای که باعث افزایش هزینه‌های این دانشگاه‌ها شده است.

وی با تاکید بر این نکته که دانشگاه‌های غیرانتفاعی حتی یک ریال نیز از دولت کمکی دریافت نمی‌کنند، افزود: در طول 6 سال گذشته تنها 2 بار سالی 10 درصد، مجموعا 20 درصد به شهریه دانشگاه‌های غیرانتفاعی افزوده شده است.

دبیر اتحادیه موسسات و دانشگاه‌های غیرانتفاعی با اشاره به افزایش شهریه‌های دانشجویان به صورت سالانه در دانشگاه آزاد، اضافه کرد: در سال‌جاری که فرهاد دانشجو به عنوان رئیس دانشگاه آزاد انتخاب شد، در ابتدای مدیریت خود قول کاهش 20درصدی شهریه دانشجویان و ایجاد بانک دانشگاه آزاد را داد اما پس از فعالیت در این حوزه، اعلام کرد که این کاهش شهریه‌ها تنها مشمول شاگردان ممتاز اول تا سوم می‌شود.

افزایش شهریه‌ها به زور التماس

آهون‌منش با اشاره به افزایش بودجه‌های دانشگاه‌های دولتی توسط دولت گفت: متاسفانه دولت افزایش شهریه دانشجویان را برای دانشگاه‌های غیرانتفاعی متوقف کرده و بسیار با سختی، التماس و صدها نامه به وزارت علوم موافقت می‌کند که هر سه‌چهار سال یک بار به صورت میانگین 10 درصد اضافه شهریه داشته باشیم.وی با بیان این ‌که از سوی دیگر از وزارت علوم درخواست مصرانه‌ای بر نظارت دانشگاه‌های غیرانتفاعی داریم، افزود: در پی نظارت وزارت علوم، موسساتی که دارای کیفیت پایین آموزش اعلام شود تا اتحادیه موسسات غیرانتفاعی بتواند با آنها برخوردکرده یا در نهایت سلب امتیاز شود.

وی با بیان این ‌که دانشگاه‌های غیرانتفاعی در یک چرخه بسته معما گونه‌ای گیر کرده‌ است، افزود: با وجود افزایش 40درصدی میانگین شهریه دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه‌های غیرانتفاعی اجازه دریافت افزایش شهریه ندارند و باید این هزینه‌ها را از جیب شخصی خود پرداخت کنند.

وی با بیان این ‌که با شرایط موجود دانشگاه‌های غیرانتفاعی محکوم به ورشکسته شدن هستند، گفت: استدلال وزارت علوم این است که اگر شهریه دانشگاه‌های غیرانتفاعی افزایش یابد، این تعداد دانشجو هم دیگر به این دانشگاه‌ها مراجعه نمی‌کنند. اما از نظر ما این استدلال نادرست است، ولی اگر فرض را بر این بگیریم که این‌گونه باشد، با وجود فعالیت 328 دانشگاه غیرانتفاعی در کل کشور، باز هم باید این دانشگاه‌ها در دنیای اقتصاد آزاد با هم رقابت کنند که در این صورت اگر دانشگاهی دارای کیفیت پایین باشد نمی‌تواند دانشجو بپذیرد و تعطیل می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها