سریال «طهران نو» شخصیت‌محور است و داستان زندگی چند شخصیت را به صورت موازی به تصویر می‌کشد

«طهران نو» موقعیت‌های کمدی زندگی را روایت می‌کند

فرید سجادی حسینی در دومین تجربه سریال‌سازی خود بعد از سریال «بانو» مشغول کارگردانی سریال «طهران نو» برای پخش از شبکه 5 سیماست. سریالی که امید سهرابی، فیلمنامه آن را نوشته و علی تقی‌پور تهیه‌کنندگی آن را عهده‌دار است و ترکیبی از بازیگران مطرح تلویزیون، سینما و تئاتر در چینش بازیگران این مجموعه تلویزیونی در کنار هم خودنمایی می‌کند. مجموعه‌ای که با نگاه به فهرست بازیگرانش باید گفت یکی از پربازیگرترین سریال‌های تلویزیون در سال‌های اخیر است.
کد خبر: ۴۶۸۹۷۴

سریال طهران نو از آنجایی آغاز می‌شود که کیا مقدم بعد از سال‌ها دوری از وطن به خاطر پیگیری برخی مسائل شخصی و در حالی که در زندگی زناشویی خود شکست خورده است، به کشور بازمی‌گردد، اما در همان بدو ورود با اتفاقی روبه‌رو می‌شود که زندگی خودش و بسیاری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

حالا سکانس‌های قسمت سوم سریال در یک بیمارستان در حال تصویربرداری است، در این سکانس‌ها مهران احمدی در نقش «نعیم»، بهروز شعیبی در نقش «طاهر»، علی سرابی در نقش «کیا» و هومن سیدی در نقش «عادل» بازی می‌کنند.

علی سرابی که سال‌هاست در زمینه بازیگری تئاتر فعالیت می‌کند و یکی از بهترین‌های این عرصه است، به عنوان مهم‌ترین تجربه حضور در تلویزیون در سریال طهران نو یکی از نقش‌های اصلی را به عهده دارد. سرابی معتقد است تلویزیون مهم‌ترین رسانه‌ای است که ارتباط مستقیمی با مخاطب دارد و از این جهت فضای مناسبی برای یک بازیگر است تا با مخاطبانش ارتباط بیشتر و بهتری داشته باشد.

وی در ادامه درباره حضورش در این سریال می‌گوید: امسال در سریال سهمی برای دوست به کارگردانی مسعود اطیابی بازی کردم و اواسط تصویربرداری سهمی برای دوست امید سهرابی با من تماس گرفت و پیشنهاد بازی در این سریال را با من در میان گذاشت و حقیقتا به دلیل مشغله زیاد ابتدا حاضر به قبول کردن این کار نبودم، اما بعد از خواندن فیلمنامه به حدی از قصه و ساختار مناسب آن خوشم آمد که بازی در این مجموعه را پذیرفتم؛ به جرات می‌توانم بگویم که این فیلمنامه یکی از بهترین فیلمنامه‌هایی است که تا به حال خوانده‌ام. علاوه بر این‌که این سریال گروه بازیگران بسیار خوبی دارد، به همین دلیل فکر کردم چقدر در کنار این بازیگران یاد خواهم گرفت و تجربه خوبی برای من خواهد بود.

سرابی در ادامه درباره ویژگی‌ نقش خود در این سریال افزود: در نقش کیا سعی کردم وفادار به قصه باشم و شخصیت را درست روایت کنم، چراکه خود نقش در فیلمنامه فراز و فرود‌های بسیاری دارد و ترجیح می‌دهم به جای این‌که در خدمت سبک بازیگری خودم باشم، در خدمت متن و اثر نویسنده باشم و خوانش درستی از متن داشته باشم.

روایت درست از کمدی موقعیت

بهروز شعیبی، یکی دیگر از بازیگران این سریال است که در این سکانس، نقش یک بیمار را بازی می‌کند، روی یک تخت دراز کشیده و ظاهرا حادثه‌ای برایش اتفاق افتاده که پایش به بیمارستان کشیده شده است و مابین دیالوگ‌های رد و بدل شده بین او و نعیم (مهران احمدی)‌ حرفی از کلیه هم به میان می‌آید !

بعد از تصویربرداری این سکانس، بهروز شعیبی بازیگر نقش (طاهر) درباره حضورش در این مجموعه و برداشت شخصی‌اش از نقشی که به او سپرده شده است، می‌گوید: طاهر شخصیتی است که زندگی‌اش دچار فراز و فرودهای زیادی می‌شود و در طول سریال هم مخاطب این فراز و فرودها را می‌بیند. حضورم در این کار هم به دلیل کارگردان خوب این مجموعه بود که سال‌هاست می‌شناسمش و همچنین گروه بازیگران خوب و البته فیلمنامه قوی آن. نوع روایت قصه را دوست دارم و حضور بازیگرانی که تا پیش از این، آنها در چنین نقش‌هایی دیده نشده‌اند، برایم جذاب بود. وی در ادامه درباره تفاوت این سریال که در قالب کمدی درام روایت می‌شود، با سایر مجموعه‌ها و سریال‌های تلویزیونی می‌گوید: من درباره این تفاوت خیلی نمی‌توانم اظهارنظر کنم و باید منتظر پخش آن باشیم، اما می‌توانم بگویم به نظرمن یک سریال چند شاخصه برای موفقیت در تلویزیون دارد، یکی از آنها ساعت و زمان پخش است و مهم تر از همه این‌که رابطه خوبی پشت دوربین و جلوی دوربین بین عوامل یک کار شکل گرفته باشد.

نکته: یکی از ویژگی‌های سریال طهران نو تعداد بازیگرانی است که در آن ایفای نقش می‌کنند. بازیگران معروفی که قرار است آنها را در نقش‌های متفاوت ببینیم

وی در ادامه درباره نقاط قوت این سریال می‌گوید: در فیلمنامه طهران نو، قصه در عین جدیت یک بار کمدی هم دارد که برای آدم‌های قصه، کمدی نیست و خیلی هم موقعیت جدی است، اما برای بیننده که نظاره‌گر قصه است، ممکن است که بار کمدی داشته باشد. دومین مورد نگاه درست کارگردان به قصه و نوع روایت آن است و نکته بعد ارتباط شخصیت‌های قصه با هم است. مثلا در سکانس‌هایی که من با علی سرابی و شقایق دهقان بازی دارم، ما تلاش نمی‌کنیم شوخی را به متن یا حرکاتمان اضافه کنیم. سعی می‌کنیم اتفاق را بدرستی شکل بدهیم. گره خوردن تمام این شاخصه‌ها باعث می‌شود ما به آن اتفاق که روایت درست از متن و روایت یک قصه کمدی اجتماعی است، نزدیک شویم.

شروع با فیلمنامه کامل

علی تقی‌پور، تهیه‌کننده سال‌هاست با سجادی حسینی ارتباط نزدیکی دارد و به گفته خودش سال‌ها پیش در سریال «ترور» او در مقام بازیگر رابطه دوستی آنها شکل گرفته است و تا به امروز ادامه دارد.

تقی‌پور درباره شکل‌گیری این سریال می‌‌گوید: از آقای امید سهرابی دعوت کردیم تا قصه‌ای را برای ما بنویسد که در عین کمدی بودن دارای مضمونی اجتماعی باشد و خوشبختانه ایشان دعوت ما را پذیرفت و از آنجا که من آشنایی و دوستی قدیمی با فرید سجادی حسینی داشتم، پیشنهاد کارگردانی این مجموعه را به ایشان دادم که خوشبختانه پذیرفتند.

وی در ادامه می‌گوید: از ویژگی‌های این سریال که به نظر من در زمان پخش از سریال‌های موفق سیما خواهد شد، این است که بشدت وفادار به متن است و به گونه (ژانر)‌ خود که گونه کمدی ـ درام است، وفادار است. این در حالی است که به نظر من در سریال‌سازی در کشور ما خیلی به گونه اهمیت داده نمی‌شود. این سریال قصه بسیار منسجمی دارد و در مسیر واحدی هم حرکت می‌کند. از ویژگی‌های دیگر سریال این است که بسیار پربازیگر و پرلوکیشن است و البته تفاوت دیگر شاید در این باشد که بازیگران در نقش‌هایی ظاهر شده‌اند که با سایر کارهایی که تا امروز از آنها دیده‌ایم، متفاوت است.

تقی‌پور دلیل افت کیفیت برخی سریال‌ها را ضعف فیلمنامه می‌داند و در این‌باره می‌گوید: متاسفانه بسیاری از سریال‌ها از ضعف فیلمنامه برخوردارند و گاهی حتی در زمان تصویر‌برداری، گروه فیلمنامه کامل در اختیار ندارد، اما خوشبختانه ما از زمان شروع تصویر برداری طهران نو فیلمنامه کامل در اختیار داشتیم و با دکوپاژ کامل سر صحنه حاضر می‌شدیم.

سکانسی که امروز باید تصویربرداری شود، چند بار تکرار می‌شود و در این میان گهگاه صدای خنده گروه فضای راهرویی را که در آنجا تصویربرداری انجام می‌شود، پر می‌کند. بعد از این‌که این سکانس به تایید فرید سجادی حسینی می‌رسد، دقایقی با او به گفت‌وگو می‌نشینیم.

وی در ابتدا درباره تفاوت این سریال با سایر مجموعه‌هایی که از تلویزیون به نمایش درمی‌آید، می‌‌گوید: تلاش نمی‌کنم سریالی بسازم که با سایر مجموعه‌ها فرق داشته باشد. از نظر من، تفاوت این کار در درونش است. درون این اثر ویژگی‌های قابل توجهی می‌بینم. به بیان دیگر، نگاه یا بیان واقع‌‌گرایانه زندگی مردم و جامعه در این سریال دیده می‌شود که آن را تبدیل می‌کند به اثری که شما هم لحظه‌های کمیک در آن می‌بینید و هم لحظه‌های تراژیک. ما به هیچ وجه کار طنز انجام نمی‌دهیم؛ نمونه این کارها را دوستان ما در سایر مجموعه‌ها انجام می‌دهند و نمونه‌های خوب این‌گونه هم گهگاه در میان آنها دیده می‌شود. ما کاری می‌سازیم که فیلمنامه قابل توجهی دارد و اجرایی که امیدواریم قابل توجه باشد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا پس از ساخت سریال بانو بعد از سال‌ها وقفه باز به سریال‌سازی روی آورده است، می‌گوید: من نمی‌توانم بیکار بمانم و به محض این‌که کاری تمام می‌شود، اگر به من پیشنهاد مجری طرح یا برنامه‌ریز هم بشود، سر کار می‌روم.

وی درباره ترکیب بازیگران این مجموعه می‌گوید: از ابتدا با کمک آقایان سهرابی و تقی‌پور شروع کردیم به چینش بازیگران و همین‌طور بازیگرانی که به کار اضافه می‌شدند و خودشان پیشنهاد می‌دادند و در نتیجه به ترکیبی که در حال حاضر می‌بینید، منجر شد که به نظر من ترکیب خوبی است.

از همین چند ساعت همراه بودن با گروه سازنده آن می‌توان همدلی و ارتباط خوب آنها را در کار متوجه شد و البته علاقه تک‌تک عوامل به کاری که انجام می‌دهند. هدایت خوب سجادی‌حسینی به کل گروه انرژی زیادی می‌دهد و اکثر کسانی که مجموعه‌های موفقی را راهی آنتن تلویزیون می‌کنند، بیش از هر چیز از پشت صحنه و گروه خوب کارشان صحبت می‌کنند که سریال طهران نو نیز از این گروه خوب بهره‌مند است.

از دیگر عواملی که در ساخت سریال طهران نو همکاری دارند، می‌توان به نویسنده: امید سهرابی با همراهی امیررضا طلاچیان، دستیار اول و برنامه‌ریز: روزبه سجادی حسینی، مدیر تولید: جعفر عروجی، طراح صحنه و لباس: بابک کریمی، مدیر تصویربرداری: داوود امیری، عکاس: ناصر سجادی حسینی، صدابردار: فرزام منطقی، طراح گریم: امیر اسکندری، تدوین: روزبه فرازمند. بازیگران: مهران احمدی، علی سرابی، هومن سیدی، بهروز شعیبی، شقایق دهقان، ندا مقصودی، سمیرا ذکایی، لیندا کیانی، گلاره عباسی، بهناز جعفری، آتنه فقیه‌نصیری، پوراندخت مهیمن، سوگل طهماسبی، بیژن افشار و... اشاره کرد.

بهناز شیربانی / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها