حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....
به گزارش روز یکشنبه جام جم آنلاین به نقل از مکسیسیانس، به لطف سنجاب های روباتیک که در کالیفرنیا رها شده اند، دانشمندان امیدوارند بتوانند پرده از یک راز بردارند ، چرا سنجاب ها هنگام روبرو شدن با مار زنگی ، شکارچی خوفناکشان دم خود را گرم می کنند.
دانشمندان پس از یافتن پناهگاه یک مار سمی یا یک مار زنگی ،سنجاب روباتیک خود که مجهز به یک دوربین کوچک است را به سوی مار روانه می کنند. ظاهرا مارها روبات را با یک جونده زنده اشتباه می گیرند.
در جریان آزمایشهای متعدد مار تلاش کرده تا سر روبات را نیش بزند. به نظر می رسد علت اینکه سنجاب ها دم خود را هنگام مواجهه با مارها گرم می کنند ارسال علائم فراسرخ است. 
در عین حال که سنجاب ها در برابر شکارچیانشان دم خود را گرم کرده، آن را خم می کنند و در تمام جهات می جنبانند.
دانشمندان برای اینکه روبات ها واقعی تر جلوه کنند به کمک تجهیزاتی به آنها امکان داده اند تا دم خود را گرم کرده و آن را تکان دهند. دو مکانیسمی که به طور جداگانه عمل می کنند.
مطالعات انجام شده نشان داد که مارها به علائم گرمایشی که سنجاب ارسال می کند واکنش نشان می دهند. این نخستین نمونه ارتباط فراسرخ ( ماورای قرمز) در حیات وحش است.
با موفقیت نخستین آزمایش های علمی در این رابطه ، قرار است آزمایش ها در ماه های آینده و در فصل تابستان ادامه یابند.
برای انجام این آزمایش ها سنجاب های روباتیک مجهزتر و کوچکتر شده و آزمایش ها در دشت هایی که مارهای زنگی به وفور یافت می شوند ، انجام خواهند شد. مترجم : بهرام افتخاری
حسین کعبی: وقتی فیگو را در جام جهانی زدم....