بعد از کره جنوبی ،

ژاپن از تحریم نفت ایران اجتناب می‌کند

بعد از کره جنوبی، ژاپن کشوری است که از قصد خود برای چشم پوشی از تحریم ‌نفتی ایران خبر داده است.مقامات ژاپنی نسبت به آثار منفی ناشی از افزایش فشارها علیه ایران روی اقتصاد جهانی ابراز نگرانی کردند. یک مقام وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنایع ژاپن گفت: تحریم نفت ایران به افزایش شدید قیمت سوخت منجر خواهد شد و آمریکا باید آثار منفی چنین اقدامی را روی اقتصاد جهانی در نظر بگیرد.
کد خبر: ۴۵۰۳۲۵

 وب سایت «جاپن تایمز» به نقل از یک مقام از وزارت امور خارجه ژاپن روز جمعه (۱۶ دی، ششم ژانویه) گزارش داد:«ما در حال بررسی ممنوع کردن واردات‌ها نیستیم».

باراک اوباما رییس جمهور امریکا در آستانه سال جدید میلادی در اقدامی به منظور مجازات شرکت‌ها و بانک‌های خارجی که با بانک مرکزی ایران رابطه تجاری دارند، طرح تحریم این بانک را امضا کرد.

هدف از این قانون جلوگیری از پرداخت بهای نفت ایران از سوی شرکت‌های پالایش کننده نفت است. اتحادیه اروپا نیز در حال بررسی اقداماتی است که اعضای این اتحادیه را از وارد کردن نفت خام ایران منع می‌کند.

یک مقام وزارت دارایی ژاپن می‌گوید، بانک مرکزی ایران در بانک‌های بزرگ ژاپنی برای معاملات بازرگانی نفتی دارای حساب‌هایی است اگر تحریم‌های امریکا اجرایی شوند، دولت ژاپن ممکن است این حساب‌ها را مسدود کند. این وضعیتی است که دولت ژاپن قصد دارد از آن اجتناب کند.

پیش‌بینی می‌شود، «جون ازومی» وزیر دارایی ژاپن که قرار است به زودی با «تیموتی گیتنر» وزیر خزانه‌داری آمریکا در توکیو دیدار کند، خواستار معافیت بانک‌های ژاپنی از مجازات‌های آمریکا شود.

مقامات ژاپنی روز پنج شنبه نیز نسبت به آثار منفی احتمالی ناشی از افزایش فشارها علیه ایران روی اقتصاد جهانی ابراز نگرانی کردند.

یک مقام وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنایع ژاپن گفت: تحریم نفت ایران به افزایش شدید قیمت نفت منجر خواهد شد و آمریکا باید آثار منفی چنین اقدامی را روی اقتصاد جهانی در نظر بگیرد.

نگرانی‌های توکیو از افزایش فشارها روی جمهوری اسلامی همسو با اظهارات مقامات کره جنوبی است که پیشتر اعلام کردند که این کشور حدود ۱۰ درصد از نفت خام مورد نیاز خود را در سال ۲۰۱۲ از ایران می‌خرد؛ مقداری که از واردات نفت ایران توسط سئول در سال ۲۰۱۱ نیز فراتر می‌رود.

کره جنوبی که پنجمین وارد کننده بزرگ نفت جهان است، اعلام کرد که قصد دارد که در سال جاری میلادی روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت از ایران، وارد کند.

این کشور سال گذشته روزانه ۱۹۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کرد.

با وجود ادعاهای مکرر آمریکا، رژیم اسرائیل و بعضی از هم پیمانان اروپایی آن‌ها مبنی بر اینکه برنامه هسته‌ای ایران ممکن است بعد نظامی داشته باشد، تهران بر ماهیت مسالمت آمیز برنامه ‌هسته‌ای خود تاکید می‌کند.

ایران می‌گوید، به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی حق توسعه و دستیابی به فناوری صلح آمیز هسته‌ای را دارد.(واحد مرکزی خبر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها