ابلاغ سند ملی پیشگیری از مصرف مواد مخدر

سند ملی پیشگیری از مصرف مواد مخدر به دستگاه‌های اداری کشور ابلاغ شد.
کد خبر: ۴۴۸۶۶۹

به گزارش واحد مرکزی خبر، معاون پیشگیری و درمان مرکز توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی در همایش پیشگیری از اعتیاد در محیط کار در جمع مدیران چهارمحال و بختیاری افزود: ارائه اطلاعات، تغییر نگرش و آموزش عاطفی، شناخت عوامل خطر و محافظتی، ایجاد فعالیت‌های جایگزین و رویکردهای مبتی بر اجتماع و شرایط و امکانات از جمله راهکارهای ارائه شده برای کاهش اعتیاد است.

براتی گفت: نزدیک به دو میلیون نفر از کارکنان مشاغل را تحت پوشش این سند ملی قرار دارند. وی افزود: تاکنون نزدیک به پنج میلیون نفر در کشور تحت درمان اعتیاد در سازمان بهزیستی قرار دارند.

معاون پیشگیری و درمان مرکز توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی مراکز آموزشی، محیط‌های شهری و روستایی از جمله مناطق مستعد برای شیوع مواد مخدر برشمرد و گفت: تیم‌های اجتماع محور در محیط‌های کاری شهری و آموزشی افزون بر پنج هزار تیم در کشور است و هم اکنون هزار و پنج مرکز درمانی سرپایی و 20 مرکز بستری تی سی، 23 مرکز بستری غیر دولتی مشغول فعالیت هستند که سازمان بهزیستی طبق گزارش ستاد مواد مخدر کشور، 65 درصد آموزش و درمان معتادان را به صورت مستقیم بر عهده دارند.

براتی افزود: معتادانی که خودشان به مراکز درمانی ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند به علت خود معرف بودن به چشم مجرم به آنان نگاه نمی‌شود و آنان یک بیمارند.

وی همچنین گفت: ماهانه 30 هزار نفر با خط ملی مشاوره اعتیاد این سازمان تماس می‌گیرند که 83 درصد تماس گیرندگان با این خط را زنان تشکیل می‌دهند که از این عده، 42 درصد مادران معتادان ‌، 28 درصد همسران و 12 درصد خواهران معتادان هستند.

معاون پیشگیری و درمان مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور افزود: این گروه در تماس با این خط ملی، نحوه تعیین شدت اعتیاد، شناسایی مواد محرک صنعتی و غیر صنعتی اعتیاد آور، معرفی مراکز مجاز ترک اعتیاد و چگونگی ترک اعتیاد را از مشاوران سوال می‌کنند.

براتی سده‌ای گفت: هم اکنون 30 کارشناس ارشد با این خط همکاری دارند و پاسخگوی پرسش‌های تماس گیرندگان هستند.

وی با اشاره به تماس‌هایی که با شماره 09628به عنوان شماره خط ملی اعتیاد گرفته شده می‌توان نتیجه گرفت که کانون خانواده برای پیشگیری و درمان اعتیاد از مهم ترین ارکان پیشگیری اعتیاد است.

هومان نارنجی‌ها استاد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی کشور هم با اشاره به این‌که 70 درصد مردم جامعه ما درمحل و حین اشتغال خود دچار اعتیاد می‌شوند، گفت: هشدار مدیران و کارفرمایان برای جلوگیری از اعتیاد، تست ماهانه کارکنان به طور تصادفی، ایجاد عوامل محافظتی، دور شدن از بسترهای اعتیاد در نهادها و کارخانه‌ها و توجه خانواده‌ها به این معضل از راه‌های پیشگیری از اعتیاد است.

‌معاون پیشگیری ودرمان مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور به منظور شرکت در همایش دو روزه پیشگیری از اعتیاد ویژه مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری به شهرکرد سفر کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها