اهداف اسرائیل از حملات تازه به غزه

در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به باریکه غزه 9 نفر از مبارزان گروهان‌های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین به شهادت رسیدند. در این حادثه یکی از پایگاه‌های مقاومت فلسطین در جنوب نوار غزه به صورت غیرمنتظره بمباران شد و یکی از فرماندهان برجسته گروهان‌های قدس به نام احمد الشیخ خلیل ملقب به ابو خضر به شهادت رسید.
کد خبر: ۴۳۹۵۹۳

این حادثه چند روز پس از مبادله اسرا میان جنبش مقاومت اسلامی «حماس» و رژیم صهیونیستی و پس از آرامش طولانی در باریکه غزه یعنی از زمان عملیات شهادت طلبانه ایلات به وقوع پیوست که این مساله نشان می‌دهد حادثه مذکور ابعاد مختلفی دارد و سوالات متعددی نیز درباره این حمله و انجام آن در این تاریخ مطرح می‌شود.

رژیم صهیونیستی در اصل یک رژیم متجاوز و جنایتکار است که تجاوزات آن تنها با پایان یافتن اشغالگری‌اش در سرزمین فلسطین متوقف خواهد شد، چرا که می‌بینیم این تجاوزات چند روز پس از تحویل گلعاد شالیت نظامی صهیونیستی اسیر گروه‌های مقاومت فلسطین در باریکه غزه نیز ادامه ‌یافته و در کل این مقوله را رد می‌کند که نباید بهانه‌ای به دست دشمن داد، چرا که بهانه دشمن صهیونیستی برای دست زدن به جنایت، همان ماهیت تجاوزکارانه آن است.

با این وجود، این جنایت ابعاد خاصی دارد که با شادی ساکنان کرانه باختری و باریکه غزه در نتیجه تحقق مبادله اسرا و آزادی صدها نفر از اسرای فلسطینی از زندان‌های صهیونیستی و تحرکات امنیتی و سیاسی و رسانه‌ای متعاقب آن در جبهه داخلی این رژیم بی‌ارتباط نیست. کارشناسان و شخصیت‌های برجسته امنیتی رژیم صهیونیستی، نگران اتمام توان بازدارندگی رژیم صهیونیستی پس از قرارداد مبادله اسرا بویژه در باریکه غزه هستند و نسبت به تلاش گروه‌های فلسطینی برای به اسارت گرفتن نظامیان صهیونیستی ابراز نگرانی کرده و توصیه کرده‌ا‌ند که همواره قدرت ارتش عبری برای وارد کردن خسارت‌های سنگین به فلسطینیان باید یادآوری شود. بی‌شک صحنه حضور یک نظامی صهیونیستی در دست گروه‌های مقاومت فلسطین و تحویل گلعاد شالیت توسط احمد الجعبری که رسانه‌های گروهی، تصاویر مربوط به آنها را منتشر می‌کنند، تاثیر زیادی روی جامعه صهیونیستی داشت.

تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به این شیوه بی‌سابقه در پی احیای روحیه روانی ـ‌ نظامی این رژیم بود و می‌خواست به افکار عمومی جامعه صهیونیستی چنین وانمود کند که اسرائیل پس از شکست در مبادله شالیت در مقابل گردان‌های شهید عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی حماس همچنان قوی است و کنترل باریکه غزه را در دست دارد.از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی با این تجاوز خود سعی در محک زدن مقاومت فلسطین در باریکه غزه و قدرت آن برای واکنش در قبال حملات این رژیم را داشت و می‌خواست بداند که آیا مقاومت، قصد تشدید درگیری‌های خود با رژیم صهیونیستی را دارد یا تنها به واکنش جزیی در قبال این حملات اکتفا خواهد کرد. تل آویو می‌خواهد مواضع مقاومت را در این مرحله حساس ارزیابی کرده و توان آن را برای استفاده از تحولات منطقه‌ای و تاثیر پیروزی مقاومت در قرارداد مبادله اسرا روی مواضع رزمی بسنجد.

هر کسی با ژرف‌نگری به حادثه اخیر، به این مساله پی می‌برد که رژیم صهیونیستی از تحقق مبادله اسرا ناراحت است، چرا که این مبادله باعث تقویت جایگاه مقاومت و شادی تمامی اقشار ملت فلسطین و افزایش اعتماد آنان به مقاومت، جهاد و مبارزه شده است. از همین رو مقامات صهیونیستی در اظهار نظرهای خود مواضع متفاوتی را اتخاذ می‌کنند و تجاوز بی‌محابای ارتش عبری به باریکه غزه نیز در همین راستا صورت می‌گیرد. واقعیت این است که رژیم صهیونیستی در حال حاضر، آنقدر قوی نیست که دیگران از آن بترسند و علاوه بر این، خود به تنهایی قدرت به دست گرفتن، ابتکار عمل و پیدا کردن راه درست را ندارد. این رژیم دیگر ضعیف‌تر از آن است که بتواند وارد یک جنگ تمام عیار با جنبش حماس در باریکه غزه شود، چرا که جهان عرب شاهد تحولات مهمی است و طرف‌های ایرانی و ترک نیز قدرت مهمی در منطقه خاورمیانه به شمار می‌روند و از سوی دیگر آمریکا و غرب نیز اجازه آغاز هیچ تجاوز دیگری از سوی دولت عبری را نخواهند داد.

به نظر می‌رسد مقاومت باید دست به عملیات‌ بزرگی بزند تا بتواند اعتبار چند ساله خود در دوران سیطره جنبش حماس بر باریکه غزه را بازیافته و مانع از تضییع دستاوردهای خود طی سال‌های متمادی مبارزه شود که آخرین مورد از آن، جنگ اخیر غزه و قرارداد مبادله اسرا و تقویت معادله «موشک جواب موشک» بود.

دشمن صهیونیستی با تجاوز اخیر خود سعی کرد شادی ملت فلسطین را به کام آنها تلخ کردند و اگر مقاومت پاسخ قاطع و دندان‌شکنی به این حمله ندهد، این تجاوز آخرین مورد از جنایت‌های آن نخواهد بود و هرگونه کوتاهی در مقابل دشمن، باعث ترغیب آن به تداوم جنایت‌های خود علیه مبارزان و رهبران مقاومت و ترور آنها خواهد شد.

فلسطین الآن / مترجم: یوسف رضازاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها