آخرین اخبار لیبی

کمبود آب و موادغذایی در طرابلس

به رغم استقرار تدریجی آرامش در طرابلس، پایتخت لیبی، این شهر با کمبود شدید مواد غذایی، آب آشامیدنی، مواد سوختی و دارو روبرو است. بهای کالاها در بازار آزاد به شدت افزایش یافته است. تأمین برق مناطقی از شهر دچار اختلال شده است.
کد خبر: ۴۲۴۹۱۷

به گزارش دویچه وله، طرابلس، پایتخت لیبی که تحت کنترل مخالفان قذاقی درآمده‌اند، با کمبود مواد غذایی روبرو است. بر اساس گزارش‌های رسیده، سوپر مارکت‌ها و مغازه‌های طرابلس، ذخیره‌های مواد غذایی و آب آشامیدنی خود را در پایان هفته به تمامی به فروش رسانده‌اند و قفسه‌هایی که زمانی از مواد مورد نیاز مردم پر بود، از این اجناس خالی شده است.

یکی از مغازه‌داران محله‌ای که در نزدیکی میدان الخضراء قرار دارد، به خبرنگار صدای آلمان گفت: ما حتی با کمبود روغن و شکر نیز روبرو هستیم. مردم ساکن پایتخت، از این که ساعت‌ها فاقد برق و آب هستند، در رنج‌اند. سیستم آب آشامیدنی در شهر نیز، دچار اختلال شده است.

رهبران مخالفان اعلام کرده‌اند که برای رفع نیازهای ساکنان طرابلس، که به گفته سازمان ملل متحد زندگی ساکنان آن را به محاطره انداخته است، تدابیری در نظر گرفته‌اند.

رهبران مخالفان قول داده‌اند که مواد سوختی لازم را بین مردم توزیع کنند و آب و کمک های پزشکی را هم از طریق دریا و بندر مصراته وارد شهر کنند.

اما آنها به مردم هشدار داده اند که به دنبال چنین پیروزی سریعی، نباید در انتظار معجزه باشند.

سخنگوی "شورای ملی انتقالی لیبی" مخالفان دولت، این شایعه را که سربازان قذافی آب را بر ساکنان دو میلیون نفری طرابلس بسته‌اند، رد کرد.

این سخنگو به خبرنگاران گفت که «تنها چند مورد نقص فنی بروز کرده و ما در حال برطرف کردن آن‌ها هستیم.» یکی از اعضای "کمیته‌ تأمین نیازهای مردم" شورای مخالفان اعلام کرد که حدود 32 کشتی حامل آب آشامیدنی، دارو و بنزین برای تأمین نیازهای مردم در راه طرابلس هستند.

کمبود شدید کالاهای مورد نیاز مردم در طرابلس، از سوی دیگر، باعث افزایش بهای آن‌ها در بازار شده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک لیتر بنزین که در حالت عادی به بهای 8 سنت به فروش می‌رسید، اکنون به یک یورو و هفتاد سنت در بازار رسیده است.

محمود شمام، یکی از سخنگویان شورای ملی انتقالی لیبی در یک کنفرانس خبری گفت که روز شنبه 27 اوت مقادیری بنزین در پایتخت توزیع شد، و ظرف دو روز آینده هم با انتقال سایر مواد سوختی به طرابلس، امکان تولید دوباره برق فراهم می شود.

درخواست دبیرکل سازمان ملل

سازمان ملل از همه طرف های درگیر در لیبی خواسته گام هایی برای پرهیز از خشونت و انتقام جویی بردارند

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل از جامعه جهانی خواسته تا با همکاری با یکدیگر، نظم را در لیبی برقرار کرده و به درگیری ها پایان دهند.

بان گفت بحران لیبی وارد مرحله جدیدی شده و در این مرحله، تاکید باید بر انتقال مسالمت آمیز و آرام قدرت باشد.

او گفته است رهبران کشورها باید به لیبی برای مقابله با بحران انسانی موجود کمک کنند.

دبیرکل سازمان ملل که پس از نشستی در سازمان ملل متحد سخن می‌گفت، افزود نیازی فوری برای پایان دادن به درگیری ها و برقراری ثبات وجود دارد.

لیبی در حال حاضر با کمبود آب آشامیدنی، مواد غذایی، سوخت و تجهیزات پزشکی رو به رو است و این مساله، جان میلیون ها نفر را به خطر انداخته است.

سازمان ملل متحد اخیرا با آزاد کردن 1.5 میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده لیبی برای رفع نیازهای انساندوستانه موافقت کرد.

دبیرکل سازمان ملل همچنین خواهان رابطه بهتر شورای ملی انتقالی لیبی و اتحادیه آفریقا شد. این اتحادیه تاکنون از به رسمیت شناختن این شورا به عنوان دولت قانونی و مشروع لیبی خودداری کرده است.

طرابلس در آرامش

خبرگزاری‌ها گزارش می‌دهند که پس از شامگاه جمعه 26 اوت طرابلس در آرامش بسر میبرد و جز درگیری‌های پراکنده، نبرد دیگری در خیابان‌ها صورت نگرفته است. فرمانده‌ واحدهای نظامی مخالفان سرهنگ قذافی در طرابلس در شامگاه روز جمعه اعلام کرد که بیش از ۹۵ درصد شهر، از جمله فرودگاه مرکزی آن، تحت کنترل مخالفان درآمده است. گروه‌های طرفدار قذافی با این‌حال، سه هواپیمای مسافربری مستقر در باند این فرودگاه را از خارج از ساختمان هدف قرار داده و آن‌ها را با شلیک گلوله منهدم کردند.

موضع دولت آلمان

دولت آلمان شرکت ارتش این کشور را در هرگونه "مأموریت احتمالی سازمان ملل برای برقراری صلح" در لیبی رد کرد. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در این رابطه گفت: اگر این خواست را با ما در میان بگذارند، واضح است که آن را بررسی می‌کنیم.

او هم‌چنین افزود: هر زمان که نهادهای جدید کشور لیبی اراده کنند، آلمان با کمال میل کمک خواهد کرد و نظر مشورتی خود را با آنان در میان خواهد گذاشت. ما تنها در آلمان، میلیاردها یورو از اموال دولت قذافی را ضبط کرده‌ایم. این پول به مردم لیبی تعلق دارد و می‌توان از آن، در راه بازسازی این کشور به خوبی استفاده کرد.

توماس دمیزییر،‌ وزیر دفاع آلمان در راستای کمک نظامی به "مأموریت احتمالی سازمان ملل برای برقراری صلح" در لیبی اظهار داشت: ما نه بدون قید و شرط، بله و نه بدون قید و شرط، نه می‌گوییم.

گیدو وستروله ، وزیر امور خارجه‌ آلمان نیز در مصاحبه‌ای اعلام کرد که دولت آلمان از همه‌ امکانات خود برای کمک به مردم لیبی استفاده خواهد کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها