رحیمی درکنفرانس‌خبری‌با المالکی:

منافع ما ازمنافع عراق جدا نیست

معاون اول رییس جمهور روابط ایران و عراق را بسیار عالی و ممتاز ارزیابی کرد و گفت: رابطه گسترده و صمیمانه دو کشور مقدمه توسعه روابط و گسترش برادری و اخوت در همه سرزمین‌های اسلامی است.
کد خبر: ۴۱۳۸۴۰

به گزارش ایسنا، محمدرضا رحیمی در جریان سفر به عراق بعد از ظهر امروز چهارشنبه به وقت محلی در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با نوری المالکی، نخست وزیر عراق اظهار کرد: امروز باید برای قدردانی از رابطه برادرانه‌ای که میان دو کشور و دو ملت حاکم است و برای پرکردن ظرفیت‌های خالی میان تهران و بغداد فعالیت‌های خود را افزایش دهیم.

رحیمی افزود: به برادران و خواهران عزیز عراقی به صراحت اعلام می‌کنم که شیرینی رابطه حاکم میان دو کشور، غصه‌ها و ناهنجاری‌های رفتار گذشتگان را به دست فراموشی سپرده است. قلب ایرانیان در عراق می‌تپد و همه آنچه ایرانیان به آن عشق می‌ورزند در عراق است.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه امروز با تمام ظرفیت برای گسترش روابط در همه زمینه‌ها با مسئولین عراقی وارد گفت‌وگو شده‌ایم، اظهار کرد: ایران آمادگی خود را برای همراهی با دولت و ملت عراق در مسیر ساختن و آبادسازی در جهت رفاه و آسایش مردم عراق اعلام می‌کند.

رحیمی گفت: امروز روز ساخت‌و‌ساز و پیشرفت و آبادانی است و این شعار مشترک ایران و عراق برای همه بلاد اسلامی و بلکه همه مردم جهان است چرا که پیام اسلام، پیام دوستی، عشق و مهرورزی است.

معاون اول رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: همه آنچه در گذشته میان دو کشور بوده امروز به برادری و تفاهم تبدیل شده و تمامی موضوعات فی ما بین را با برادری و دوستی پیگیری خواهیم کرد.

رحیمی ادامه داد: ایران منافع خود را جدا از منافع عراق نمی‌داند و همه امور را با توجه به حدیث "الجار ثم الدار" مورد نظر قرار می‌دهد.

معاون اول رییس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص پیشرفت‌های پزشکی و همکاری‌های بهداشتی و درمانی دو کشور، گفت:‌ علم پزشکی در ایران پیشرفت زیادی کرده به گونه‌ای که بیش از 95 درصد از داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید می‌شود و مجوز ساخت واکسن نیز از سازمان بهداشت جهانی اخذ شده و بیماران صعب‌العلاج که پیش از این به خارج از کشور اعزام می‌شدند امروز در داخل کشور معالجه می‌شوند.

وی ادامه داد: در ایران متخصصین مختلفی تربیت شده‌اند و جراحی‌های پیشرفته‌ای انجام می‌شود و با اختراعات و ابتکارات چشمگیر جوانان ایرانی اتفاقات بزرگی در علم پزشکی ایران رخ داده است، ترمیم و بازسازی استخوان خرد شده یکی از این اتفاقات است که این علم تنها در انحصار سه کشور در جهان است.

معاون اول رییس‌جمهور یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد همه توانمندی‌ها و پیشرفت‌های خود را در اختیار برادران عراقی‌اش قرار دهد و با کنار هم گذاشتن پیشرفت‌ها و دستاوردهای دو کشور در جهت خدمت به تمام ملت‌های منطقه گام بردارد.

نوری المالکی، نخست وزیر عراق نیز در این مصاحبه مطبوعاتی مشترک با تقدیر از اهتمام و تأکید جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط دوجانبه و تأثیر فزاینده آن بر ثبات منطقه گفت: جنگی که از سوی رژیم فاسد سابق عراق بر ایران تحمیل شد تأثیرات منفی میان این دو کشور مسلمان بوجود آورده بود که خوشبختانه امروز آن مسایل تمام شده و بار دیگر دو کشور مسلمان به روابط دوستانه و صمیمانه خود بازگشته‌اند.

نخست وزیر عراق با اشاره به روند رو به رشد روابط دو کشور خاطرنشان کرد: در نظام جدید عراق، سیاست دولت براساس حسن همجواری و اعتماد متقابل قرار دارد تا اشکالات باقی مانده از گذشته را با روحیه برادری حل کرده و تأثیرات مثبت این روابط را در سطح منطقه‌یی و بین‌المللی شاهد باشیم.

وی ادامه داد: سفر معاون اول رییس‌جمهوری اسلامی ایران باب تحول جدیدی را در زمینه روابط دو کشور گشوده و این سفر به توسعه همکاری‌های گسترده در بخش‌های مختلف یاری می‌دهد.

نخست وزیر عراق با تاکید بر ضرورت تسریع در پیشبرد افق‌های پیش‌رو بین ایران و عراق گفت: بنده و معاون اول رییس‌جمهوری اسلامی ایران توافق کرده‌ایم در هر فصل سفرهای متقابلی برای تسریع در اجرای توافقات فی‌مابین داشته باشیم.

نخست‌وزیر عراق در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه‌های دولت عراق برای خدمات‌رسانی به زائرین ایرانی گفت: در ارائه خدمات به زوار ایرانی و زوار دیگر کشورها در گذشته کوتاهی شده که البته این کوتاهی به دلیل مسائل بوجود آمده ناشی از جنگ بوده و زیرساخت‌های خدماتی عراق تکمیل نبوده است اما هم‌اکنون با استقرار و تثبیت امنیت در عراق روزبه‌روز این خدمات بیشتر خواهد شد و سرمایه‌گذاری‌هایی برای ساخت فرودگاه، احداث هتل، رستوران و انواع خدمات‌رسانی به زوار صورت گرفته است. همچنین تسهیلاتی نیز برای ارایه ویزا و تسهیل در ورود زوار در عراق ارائه شده است.

نخست‌وزیر عراق در جواب سوالی در ارتباط با ریزگردها و پدیده گرد و غبار گفت: وقوع پدیده‌ گرد و غبار یک پدیده منحصر به کشور عراق نیست و بررسی علمی نشان می‌دهد که عراق تنها کشوری نیست که عامل ایجاد ریزگردها شده است بنابراین باید برای رفع آن یک همفکری منطقه‌یی صورت گیرد تا حل و فصل شود.

نوری المالکی افزود: اخیراً یکی از مسئولین عراقی برای رسیدگی به این موضوع به ایران سفر کرده و مذاکراتی انجام شده است و دولت عراق آمادگی خود را برای هرگونه همکاری در این خصوص اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: همه زمینه‌ها برای حضور شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران ایرانی فراهم است و یادداشت‌ تفاهماتی که امروز میان دو کشور به امضاء‌ رسید نیز نقش مؤثری در تسهیل حضور صاحبان صنایع برای حضور در کشور عراق دارد.

نخست‌وزیر عراق افزود: عراق در زمینه ساخت نیروگاه، سدسازی و دیگر بخش‌ها نیازمند حضور شرکت‌ها و صاحبان صنایع است و از شرکت‌های ایرانی برای این منظور استقبال می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها