وزارت نیرو تشریح کرد:

دلایل وجود خاموشی پراکنده در شبکه برق

وزارت نیرو با انتشار گزارشی دلایل مشاهده برخی از خاموشی های پراکنده در سطح شبکه سراسری برق همزمان با فرا رسیدن فصل تابستان را تشریح کرد.
کد خبر: ۴۱۲۰۱۶

وزارت نیرو روز دوشنبه با ارسال گزارشی به خبرگزاری مهر توضیحاتی درباره وجود برخی از خاموشی های پراکنده در سطح شبکه سراسری برق همزمان با فرا رسیدن فصل تابستان ارائه کرد.

شبکه برق کشور با ظرفیت نصب شده بیش از 60 هزار مگاوات که ایران عزیز را در رتبه هفدهم تولید کنندگان برق جهان قرار داده است در حال حاضر علاوه بر تولید برق مورد نیاز کشور امکان صادرات به تمامی کشورهای همسایه را داشته و به عنوان شاهراه ترانزیت برق به شمار می رود.

بر این اساس در حالی هفته چهاردهم سال را سپری می کنیم که پیک روز امسال به رقم 38794 مگاوات و پیک شب نیز به حداکثر 36794 مگاوات رسیده و این در حالی است که با لحاظ کردن شرایط گرم سال و انجام تعمیرات نیروگاههای کشور که برای اولین بار تا پایان فروردین ماه سالجاری به اتمام رسیده است امکان تامین برق تا میزان بیش از 43 هزار مگاوات وجود داشته است.

هیچ‌گونه نگرانی از بابت تولید برق در تابستان وجود ندارد

در حال حاضر بیش از چهارهزار مگاوات ذخیره تولید نیروگاهی در کشور وجود دارد و بنابراین برخلاف گزارش منتشر شده هیچگونه نگرانی از بابت تولید برق در تابستان وجود نخواهد داشت.
 
آنچه مهم است اینکه با وجود آمادگی کامل صنعت برق کشور برای تامین انرژی مورد نیاز مشترکان، همراهی و و یاری همیشگی مردم در مدیریت مصرف انرژی ضریب بالاتری برای تامین پایدار آب و برق را فراهم می آورد و جا دارد از همکاری مردم که با مصرف بهینه رکورد عدم افزایش مصرف برق نسبت به سال گذشته را برجا گذاشته اند تشکر و سپاسگزاری نماییم.
 
نکته مهم دیگری که اشاره به آن ضروری است اینکه در فصل تابستان به دلیل افزایش چند هزار مگاواتی مصرف نسبت به روزهای سرد سال و نیز بروز برخی اشکالات فنی در شبکه و تجهیزات برقی همانند پست ها و ترانس های برق و در برخی مناطق و شهرستان ها به دلیل قدمت شبکه توزیع که با گرمای شدید هوا بر آسیب پذیری آنها نیز افزوده می شود، شاهد برخی خاموشی های پراکنده هستیم که البته در تمامی شبکه های روکاربرق کشورهای دیگر نیز چنین اتفاقاتی به عنوان یک مساله جاری و روتین رخ می دهد و در زمینه رخداد حوادث و اتفاقات شبکه برق کشور از شبکه های قابل قبول در چارچوب استانداردهای موجود به شمار می رود.
 
البته در این نکته که همانند چند سال اخیر با اصلاح و تعویض شبکه های فرسوده باید درکاهش تلفات شبکه برق و افزایش پایداری آن تلاش کرد شکی وجود ندارد گو اینکه در طول فعالیت دولت نهم و دهم میزان تلفات شبکه از حدود 20 درصد به رقم 5/16 درصد کاهش یافته است.
 
از سوی دیگر از هموطنان گرامی درخواست می شود در صورت مواجهه با حوادث و اتفاقات شبکه برق کشور و بروز خاموشی با شماره تلفن فوریتهای برق 121 و یا شماره حوادث درج شده در قبوض برق تماس حاصل نمایند تا در سریع ترین زمان ممکن نسبت به رفع مشکل اقدام شود.
 
اما در زمینه تامین سوخت مورد نیاز نیروگاههای کشور و با توجه به حساسیت های موجود در زمینه تامین برق، همکاری گسترده و مستمری بین همکاران وزارت نیرو و وزارت نفت در طول ایام تابستان و هنگام اوج مصرف برق و نیز روزهای سرد زمستان که زمان اوج مصرف گاز می باشد برقرار بوده و باوجود تمامی مسایل مربوط به تعمیرات نیروگاهها و نیز تاسیسات مربوط به صنعت گاز از یک طرف و مشکلات مربوط به حمل و نقل و شرایط جوی فصول سال و دیگر مولفه هایی که گاه تامین برق و گاز برای مصرف کنندگان را جز با تلاش و رشادت صنعتگران برق و گاز کشور نمی توان به انجام رساند.
 
در همین حال تامین بدون دغدغه انرژی مهمترین اولویت این دو وزارتخانه به شمار می رود و البته بدیهی است که در مسیر اجرای این مسئولیت بزرگ، گاه مشکلاتی نیز هویدا می شود که فرزندان و معتمدان مردم عزیز در وزارت نیرو و نفت عهده دار رفع آنها هستند.

در پایان بار دیگر از هموطنان درخواست می شود با مدیریت مصرف انرژی برق علاوه بر کاهش هزینه های پرداختی برای مصرف انرژی و نیز کاهش آلایندگی محیط زیست، در جهت تامین پایدار انرژی و امکان تبدیل به احسن آن، صنعت برق کشور را یاری کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها