هتل‌های مرزی در مرز ورشکستگی قرار دارند

اعزام روزانه 5 هزار زائر ایرانی به عراق هم نتوانسته هتل‌های مرزی را از رکود نجات دهد. با اینکه رئیس سازمان حج و زیارت می‌گوید تاکید سازمان به کاروان‌ها اقامت در هتل‌های مرزی است، اما رئیس هیات مدیره اتحادیه هتلداران ایلام به صراحت از عدم حضور کاروان‌ها در هتل‌های این شهر خبر می‌دهد.
کد خبر: ۴۱۰۰۴۶

در حال حاضر با قرار گرفتن اعزام زائران به عتبات عالیات در قالب کاروان‌های رسمی،‌ تنها متولی قانونی و رسمی اعزام‌های گروهی زائران، سازمان حج و زیارت معرفی شده است به‌گونه‌ای که روزانه بالغ بر 5 هزار نفر از کشور به عتبات عالیات اعزام می‌شوند.
 
متقاضیان زیارت عتبات عالیات پس از ثبت نام اینترنتی به یکی از کاروان‌های مجاز زیارتی مراجعه می‌کنند و در نهایت کاروان‌های ثبت‌نامی از طریق یکی از پایانه‌های مرزی مشترک ایران و عراق شامل مهران، خسروی، شلمچه و چزابه عازم عتبات عالیات می‌شوند.
 
این درحالی است که بنابر برنامه‌ای که به کاروان‌ها داده شده است در برخی از مرزها مانند مرز مهران با وجود بیش از 20 هتل و مهمانپذیر فعالیت در ایلام، بسیاری از زائران با وجود خستگی بسیاری که مسیر طولانی مسبب آن بوده باید در زائرسراها یا منازل شخصی بومیان این منطقه اقامت کنند. منازل و زائرسراهایی که در واقع در حد خانه‌های روستایی و فاقد حداقل شرایط برای اسکان زائران هستند.
 
علی لیالی رئیس سازمان حج و زیارت در گفتگو با خبرگزاری میراث فرهنگی در این خصوص گفت: «بحث اقامت زائر در هتل‌های ایران اجباری نیست بلکه ممکن است زائران تمایل داشته باشند که زمان خود را به گونه‌ای تنظیم کنند که در مرز و هتل های ایران اقامت نداشته باشند.»
 
وی افزود: «بخشی از زائران که از نقاط دور می‌آیند ممکن است به دلیل مسافتی که طی می‌کنند نیازمند اقامت در هتل‌ها باشند. برای آنکه زائران به صورت فشرده سفر نکنند این امکان را فراهم کرده‌ایم که قبل از ورود به عراق، استراحتی داشته باشند و از امکانات اقامتی این مناطق استفاده کنند.»
 
لیالی با تاکید بر این نکته که به زائران توصیه شده است در هتل‌ها و مراکز اقامتی که به این منظور در نظر گرفته شده است اقامت کنند اظهار داشت: «ما به این نکته تاکید می‌کنیم و درحال حاضر نیز اماکن اقامتی مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی ممکن است در تمام طول سال از تمام این امکانات استفاده نشود.»
 
وی به اشغال نبودن هتل‌های سایر شهرها در تمام طول سال اشاره کرد و گفت: «تمام هتل‌های ایران که در تمام زمان‌ها صد در صد اشغال نیستند بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که هتل‌های مرزی ما نیز در تمام ایام سال صد در صد ضریب اشغال داشته باشند.»
 
این درحالی است که تاکنون روزانه بیش از 3 هزار زائر از مرزهای ایران به عراق سفر می‌کردند و از این پس با امضای تفاهم‌نامه زیارتی که بین مسئولان سازمان حج و زیارت و وزیر گردشگری عراق نوشته شد این تعداد زائر به 6 هزار نفر افزایش خواهد یافت.
 
در اینجا این سوال پیش می‌آید که آیا اسکان یک سوم این تعداد زائر نخواهد توانست هتل‌های این مناطق را از ورشکستگی نجات دهد؟
 
لیالی در پاسخ به این سوال گفت: «هنگامی که زائر به مرز می‌رسد تنها در صدد عبور از مرز است و در این میان مکان و زمان اقامت او در مرز اهمیتی ندارد. هرچند ما این برنامه‌ریزی را انجام می‌دهیم که زائر یک شب را در مرز استراحت کند ولی امکاناتی که در مرز‌های ایران ایجاد شده است بیش از تعداد زائران است.»
 
وی با تاکید بر این نکته که سازمان حج و زیارت با هتل‌های این مناطق قرار داد ندارد گفت: «سازمان حج و زیارت به زائران و کاروان‌ها تاکید می‌کند که در این هتل‌ها اقامت داشته باشند.»
 
این درحالی است که مسیرها و محل اقامت و رستوران‌هایی که وعده‌های غذایی زائران عتبات عالیات را تامین می‌کنند از قبل توسط سازمان متولی مشخص شده‌اند و مدیر کاروان تنها به عنوان مدیر گروه وظایفی را که از قبل برای او مشخص شده است انجام می‌دهد و حقی در انتخاب و تغییر آن ندارد.

اقامت در هتل‌های مهران به نرخ سال 87

با وجود آنکه بیش از 5 هزار زائر روزانه از مرزهای ما عبور می‌کنند عدم بهره بردن از امکانات اقامتی که در مرزهای ما وجود دارد سبب نارضایتی هتل‌داران این مناطق از عدم اقامت زائران و عدم وجود مسافر شده است به گونه‌ای که بسیاری از این هتل‌ها در مرز ورشکستگی قرار دارند.
 
مجید محمدزاده ریییس هیت مدیره اتحادیه هتلداران ایلام در این خصوص گفت: «در گذشته روزی 2هزار نفر از این منطقه برای زیارت عتبات عالیات عبور می‌کردند و یک شب را در مرز مهران اقامت داشتند ولی در حال حاضر این تعداد زائران به 10 – 12 کاروان کاهش پیدا کرده است و برخی از این کاروان‌ها از خط شیرین عبور می‌کنند.»
 
به گفته محمدزاده، هتل‌های این استان به دلیل عدم اقامت مسافران و تامین نشدن مسائل مالی به دلیل عقب افتادن بازپرداخت وام و بدهی‌هایی از این دست در مرز ورشکستگی قرار گرفته‌اند.
 
وی تصریح کرد: «اقامت در اتاق‌های ما به نرخ سال 87 محاسبه می‌شود ولی با این حال میزان مسافران ما روبه کاهش است. چراکه مسئولین نسبت به هتلداران و زائران بی‌توجه هستند.»
 
محمدزاده که خود مدیریت یکی از هتل‌های مرز مهران را بر عهده دارد، افزود: «بهترین هتل‌ها را در این منطقه داریم ولی کاروان‌ها در آن توقف نمی‌کنند و زوار را در زائر سراها اسکان می‌دهند این درحالی است که هتل‌های ما با کاهش نرخ‌های خود حاضر شده‌اند با کمترین هزینه زائران را اسکان دهند درحالی که چنین کاری انجام نمی‌شود.»
 
مدیر عامل اتحادیه هتلداران ایلام به عدم استقلال مرکز حج و زیارت استان ایلام در انتخاب و اسکان زائران اشاره کرد و گفت: «مرکز حج و زیارت ایلام زیر نظر سازمان حج و زیارت تهران فعالیت می‌کند و به تنهایی تصمیم گیرنده نیست و برنامه ریزی‌ها توسط سازمان حج و زیارت انجام می‌شود.»
 
به گفته وی، تاکنون 17 دفتر زیارتی در این استان تعطیل شده است چراکه به ایشان اجازه فعالیت داده نشده و سازمان میراث فرهنگی به مسائل آنها مسلط نبوده است.
 
محمدزاده به 3 درصد ضریب اشغال هتل‌های ایلام اشاره کرد و گفت: «هتلداران ایلام با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند ولی کسی به این مشکلات توجه نمی‌کند و درصدد رفع آن بر نمی‌آید.»

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها